Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кадаиф, кажи кај вас како е на интензивна. Дали се повеќе вакцинирани или невакцинирани тука, како е со смртноста, колку години имаат тие што лежат вакцинирани и тие што лежат невакцинирани. Од интерес.

Игорче ти важно си возиш заштитен, што уште се занимаваш да се докажуваш со нас изветреаните?
За тебе и останатите нели заврши пандемијата со тоа што сте вакцинирани?

Кадаиф, кажи кај вас како е на интензивна. Дали се повеќе вакцинирани или невакцинирани тука, како е со смртноста, колку години имаат тие што лежат вакцинирани и тие што лежат невакцинирани. Од интерес.
Не можам да ти кажам паушално. Повеќето беа над 80 години, чат пат некој под 50. Има и други фактори зашто завршиле на интензивна како коморбидитети. Повеќето беа невакцинирани, ама имаше и по некој фул вакциниран. Сепак тоа не доволно за да се направи генерализирана статистика.

Игорче ти важно си возиш заштитен, што уште се занимаваш да се докажуваш со нас изветреаните?
Tie berat gajle za ovie sto odbivaat da se bockaat sekoj 3 meseci. Se grizat za niv deka moze da go opteretat zdravstveniot sistem, se grizat deka moze antivakcerive da umrat.
Ovie nebanjative ramnozemjasi se izvor na pandemijava. Taka veli Germanija I Avstrija :icon_mrgr: :pos:

Не се докажувам, далеку од тоа.
Автоматски споено мислење:

Tie berat gajle za ovie sto odbivaat da se bockaat sekoj 3 meseci. Se grizat za niv deka moze da go opteretat zdravstveniot sistem, se grizat deka moze antivakcerive da umrat.
Ovie nebanjative ramnozemjasi se izvor na pandemijava. Taka veli Germanija I Avstrija :icon_mrgr: :pos:

Не-смешната иронија не помага во случајот. Го респектирам ставот на некој што ќе рече ете сум млад ризикот од Ковид ми е мал не сакам. Ама па има разлика до тоа чипови, рестарт, вакцините убиваат и не работат и слични глупости кои едниставно не се факти. А за политички мерки реков дека се политички и мора одделено да се гледаат.

Не-смешната иронија не помага во случајот. Го респектирам ставот на некој што ќе рече ете сум млад ризикот од Ковид ми е мал не сакам.
Откако го напишав ова, добив реплика: вирусот е лотарија (кој игра, тој добива)! Од една страна шансите да добијам лотарија ми се сведени на промил, од друга страна нема ништо на нив да им смени ако добијам лотарија.

Состојбата на терен е одлична, се надевам дека вака и ќе остане. 100тина заразени последните 24 часа, 5.700 активни случаи (околу 40% се во Скопје и бројката опаѓа) и си влегувам каде сакам, сем во кафичите, кафаните и рестораните во строгиот центар. Мерки има само на хартија. Милина. :love:

Не се докажувам, далеку од тоа.
Па Игор јас да бев вакциниран воопшто немаше ни да се замарам со оваа тема, тема која ми наликува како оние колонии составени од лица болни од лепра.

Со примањето на двете дози ќе кажев чао општо на пандемијата и на сите глупости коишто ни ги донесе истата.
Воопшто немаше да се замарам дали тоа ќе можам друг да заразам(нели дека не може) и ќе знаев дека како вакциниран сум заштитен од смртен исход...но и двајцата знаеме дека реалноста е многу поинаква.

А тоа се согледува со вашето присуство на оваа тема...ти и уште неколкуте души што се возите заштитени

Никаде нема да биде задолжителна, само притисок се прави за тие послабите да се вакцинираат.
Тврди ореви испаднаа овие небањативе рамноземни антиваксери :sneaky:

Африм е стоматолог, а стоматолозите барем на темава се на наша страна. :)

Иначе за смртноста во Македонија, тоа е последица на нашето здравство.

Исто и медицинскиот кадар е проблем, има многу неспособни доктори.

Мислиш јас и жена ми од што сакавме учиме медицина?

Моравме, уназад 20 и кусур години сме имале негативно искуство со нашиве доктори. Мора да знаеш барем основни работи за да не те вози некој налбат доктор како што сака.

Последно уредено:
Африм е стоматолог, а стоматолозите барем на темава се на наша страна. :)

Иначе за смртноста во Македонија, тоа е последица на нашето здравство.

Исто и медицинскиот кадар е проблем, има многу неспособни доктори.

Мислиш јас и жена ми од што сакавме учиме медицина?

Моравме, уназад 20 и кусур години сме имале негативно искуство со нашиве доктори. Мора да знаеш барем основни работи за да не те вози некој налбат доктор како што сака.
И еве да го слушаме тенеке.

Што предлага тенеке да се направи?

И еве да го слушаме тенеке.

Што предлага тенеке да се направи?

Се што имам да кажам, кажав досега.

Во поглед на короната си имаме спремено процедура што ќе ја спроведуваме. Имаме и лекарства потребни за тоа.

Веќе и ја употребивме таа процедура со двајца блиски 72 годишна жена и 77 годишен маж, кој што веќе 7 години е фатен на десната страна од удар во главата, не вакцинирани. За две недели се средија. Сега уште малце се средуваат со ддимерите.

За нас најбитно е да имаме минимален контакт со нашето здравство. Се консултирам само со лекари на кои им верувам.

Така да единствено што барам од медицинските власти да ме остават на мира и да не ми тураат со сила вакцина.

Се што имам да кажам, кажав досега.

Во поглед на короната си имаме спремено процедура што ќе ја спроведуваме. Имаме и лекарства потребни за тоа.

Веќе и ја употребивме таа процедура со двајца блиски 72 годишна жена и 77 годишен маж, кој што веќе 7 години е фатен на десната страна од удар во главата, не вакцинирани. За две недели се средија. Сега уште малце се средуваат со ддимерите.

За нас најбитно е да имаме минимален контакт со нашето здравство. Се консултирам само со лекари на кои им верувам.

Така да единствено што барам од медицинските власти да ме остават на мира и да не ми тураат со сила вакцина.
Тенеке, погоре си стаил некоја табела за смртност, а сеа ми збориш дека ДВАЈЦА (само двајца) се "излечиле" од твојот илач.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom