Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Па според твое мислење невакциниран ќе се смета 9 месеци од последна доза. Вакциниран си после втора доза значи нема наеднаш. Прва, Втора, сертификат, и ти важи 9 месеци. Значи освен негативен тест ако не ти е за ептен нешто приоритетно на 24 саати си праиш.
Сума сумарум 15дена ти требаат од кога ќе се "освестиш" и се вакцинираш со 2ра за старт на сертификатот кој одбројува.

Бафра, Бачето, gigovit, teneke, одат по логика и во право се, нешто и се бунтуваат за некакво просветлување на народот. Ама нема ништо логично ни во прва ни втора светска војна па ниту во распад на југославија така да New Normal. Во ова се сите и Трампови и Путинци и Меркели и Макрони Клинтонци и СиЃи и Кил Бил, цела светска влада.

Тоа е новото нормално.
Прегледај го приврзокот 315718

од вакви како тебе бафра што го тапкаат по рамо до ова дереџе дојдовме друже.

Не биди љубоморен море. И тебе кај да е тие од системот ќе те погалат по косичката, ќе ти кажат дека си бил добро и послушно дете па ќе ти дадат чоколадце.

Цело време само некој друг ти е виновен, а не тие што слепо ги следиш. Рѓавом ку* дрн дрн си знаеш понатака. Не се секирај ќе те викнат за трета доза, има за сите.

Од вакви како тебе Рон, што ги тапкаат по рамо до ова дереџе дојдовме друже

Ајде пак, оти повторувањето е мајка на знаењето т.е. една слика 1000 зборови.

Прегледај го приврзокот 315723
Епа ако 99% и онака имам заштита, А вакцината е 94% успешна. Прашањето е колкав е процентот на слојот на заштита од вакцина. Ќе ми ја намали од 99.5% шанси на 99.7% шанси. Значи слојот е 0,2 посто заштита кој функционира 94%. И сеа и на тие 0,2 проценти на слојот на заштита (кој е 94% успешен)Бил Гејтс е разочаран.

Кое дереџе, гледаш ли некаде Ковид? :cautious:
Не те разбирам, ме мрзи да ве читам сите што све сте нашкрабале, оти досадно ми е веќе..па и овие на тв мора ли секој ден да не известуваат каква е ситуацијата со ковид заболени, починати, оздравени ..Ковид има, заболени има, умираат од ковид ...тоа се факти.
Ти не ги гледаш, па ако мислиш дека нема, појди до болница каде има ковид одделенија, штом не веруваш.

Не те разбирам, ме мрзи да ве читам сите што све сте нашкрабале, оти досадно ми е веќе..па и овие на тв мора ли секој ден да не известуваат каква е ситуацијата со ковид заболени, починати, оздравени ..Ковид има, заболени има, умираат од ковид ...тоа се факти.
Ти не ги гледаш, па ако мислиш дека нема, појди до болница каде има ковид одделенија, штом не веруваш.
Факти се да, има луѓе што се заразуваат, дел од нив завршуваат во болница каде што некои од нив ќе умрат...нормално кај нас оваа бројка е повисока најмногу поради негрижа и третирање на пациентите како преживари.

А тоа по медиумиве немам воопшто да коментирам, создавање масовна хистерија...до тоа ниво да ти биде страв после секоја средба со човек, да не испаднеш позитивен.
Ако би било до мене( а не е :(), таа проклета ковид статистика би ја ставил еднаш неделно во некој ретардиран временски интервал.

Ајде пак, оти повторувањето е мајка на знаењето т.е. една слика 1000 зборови.

Прегледај го приврзокот 315723
Ако се земе у предвид дека средната смртност на населението во Северна е околку 74 години уште пред ковид 19 и по оваа статистика ковид смртноста е едвај над еден процент. Како ја објаснуваш толку високата смртност на населението во Северна?

Со слушањето на Венко можеби?

Ако се земе у предвид дека средната смртност на населението во Северна е околку 74 години уште пред ковид 19 и по оваа статистика ковид смртноста е едвај над еден процент. Како ја објаснуваш толку високата смртност на населението во Северна?

Со слушањето на Венко можеби?
Кадаиф, кажи кај вас како е на интензивна. Дали се повеќе вакцинирани или невакцинирани тука, како е со смртноста, колку години имаат тие што лежат вакцинирани и тие што лежат невакцинирани. Од интерес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom