- Член од
- 29 јуни 2018
- Мислења
- 3.573
- Поени од реакции
- 5.618
Проблемот кај Јувентус е што не е истрага од УЕФА за ФФП или од федерација за прекршување на некое правило па да помине со парична казна или забрана за купување играчи. Нешто за што Челзи го јадеше а ПСЖ и Сити беа обвинети и имаа парични казни. Јуве се терети за криминал од Државата. Значи не од чист фудбалски аспект и ебење на лига/УЕФА туку од државата.Mene kako fan na juve iskreno me zabole so kriminale pravele. Mislis fan na city ili psg se zamara za gazdite so koristat robovi, ili nju kasl za princov so topese novinari u kiselina? Gi interesira samo da ima jaki igraci i toa e toa. Nema navivac na forumot koj mozhe da se pofali deka naviva za good guy klub.
Site se mega korporacii, steluvaat finansii, ziveat od prljavi pari na oligarsi. Takov e sistemot vo fudbalot. Taka da za renometo na juve ne se sekiraj. Ako perele pari anjeli i kompani, neka lezat, me zabole. Sekako ne navivam za juve radi gazdite. Ti za morati ili za kinezite da ne navivas?
Mene ne me plasi kaznata za juve, me plasi so pravilata na fifa uste tolku gi poebuvaat italjanskite klubovi. Ligava kje stane fider za talenti za premier liga, barsa, real, baern i psg. Vsusnost i toa se desava, so isklucok na finalinjata na juve, italjanskite ekipi se dekor vo Ls zadnji 10 god (a i juve bese dekor u finalinjata).
Sea vie ste tolku napateni so juve sto pre bi go gleale juve slab nego da imate konkruenten tim za Ls.
Криминалот што е направен, ако се докаже може многу лошо да биде и за Јувентус како "фирма" како "корпорација" не на фудбалски план.
Огромна е разликата.
Газдите на Сити, ПСЖ, Њукасл итн. правеле што правеле, прават што прават ама Сити или ПСЖ не се обвинети од Англија/Франција за криминал. И под истраги кога биле тоа било на фудбалски план од УЕФА а не од Англија или Франција на пример.
Кај јуве е друго. Правниот систем ги гони за криминал.
Мислам дека сфаќаш што сакам да кажам.