Предлози и свое видување на актуелните фотки на натпреварот!

• Креатор на темата Креатор на темата Toto.toto
  • Време на започнување Време на започнување
Те чекам за една анализа, а мачиња ќе се пеијават ли? Ај пушти муабет да видиме како е зљинтересираноста ;)
...Хоуп со нејзините коментари не го направи калабалакот,
туку тој што отвори таква еротска тема, а веќе кога ќе се коментира за членовите кои ќе постават фотка ќе треба и таа да постави фотка, па другите нели, да коментираат на ист начин и за неа, а не вака ќе замислува баба роги за други, а она принцеза на форумов!
Мислиш јас да пуштам слика да скршам мраз?
Неее јас морална поддршка тука со анализите и оцени ау нешто. :P
- јас од сега кажувам дека нема да учествувам во таков еднонасочен потсмев!

Последно уредено:
...Хоуп со нејзините коментари не го направи калабалакот, туку тој што отвори таква еротска тема, а веќе кога ќе се коментира за членовите кои ќе постават фотка ќе треба и таа да постави фотка, па другите нели, да коментираат на ист начин и за неа, а не вака ќе замислува баба роги за други, а она принцеза на форумов!

- јас од сега кажувам дека нема да учествувам во таков еднонасочен потсмев!
,,,pa ti stavi ja komshivkata ti ,,,,ionaka e pozgodna od tebe,,, :icon_mrgr:

Дај да го видиме комшијата @shutrak :D

@bijons се е можно и пак да е анонимно. Еве јас веќе се докажав дека си ќутам и не кажувам кој е кој, може и темата да биде преку мене поставена за да не се знае кој ја дава. Само да има заинтересирани ;)

...ако, ама ти да го поставиш комшијата! :P
Дај да го видиме комшијата @shutrak :D

@bijons се е можно и пак да е анонимно. Еве јас веќе се докажав дека си ќутам и не кажувам кој е кој, може и темата да биде преку мене поставена за да не се знае кој ја дава. Само да има заинтересирани ;)
,,,aj ne pravete zamena na tezi,,,zborot beshe okolu komishvkata,,, :D

Зошто кога сакам да прикачам слика за натпревар не ми успева никако освен ако не си ја препратам на месенџер и после ја симнам пак и таква да ја прикачам (а така ептен ми се губи квалитетот на сликата.. не дека претходно била со не знам каков квалитет, пошто сепак е од телефон, ама оригиналната не е толку зашумена). Ми вика дека е преголема...

Како ги прикачувате фотките, вие што ги сликате со професионални апарати? Има некои марифети, или?

Зошто кога сакам да прикачам слика за натпревар не ми успева никако освен ако не си ја препратам на месенџер и после ја симнам пак и таква да ја прикачам (а така ептен ми се губи квалитетот на сликата.. не дека претходно била со не знам каков квалитет, пошто сепак е од телефон, ама оригиналната не е толку зашумена). Ми вика дека е преголема...

Како ги прикачувате фотките, вие што ги сликате со професионални апарати? Има некои марифети, или?
Аплоадирај ја тука или на друг хостинг и копирај го линкот што ќе ти го даде, па тука кога ќе ја прикачуваш наместо аплоад избери со линк да ја постираш

И јас се нервирам сега за последново мораше да ја смалам сликата за да се прикачи и биде видлива. Тоа исто го прави и месенџерот. А понекогаш кога че забележи и бјонс помага. @bijons кај ги намалуваш сликите? Предпоследниот натпрева, ако се сеќавам добро, ја суреди мојата слика...
Автоматски споено мислење:

Или како што предлага Corvus :)

Аплоадирај ја тука или на друг хостинг и копирај го линкот што ќе ти го даде, па тука кога ќе ја прикачуваш наместо аплоад избери со линк да ја постираш
И јас се нервирам сега за последново мораше да ја смалам сликата за да се прикачи и биде видлива. Тоа исто го прави и месенџерот. А понекогаш кога че забележи и бјонс помага. @bijons кај ги намалуваш сликите? Предпоследниот натпрева, ако се сеќавам добро, ја суреди мојата слика...
Автоматски споено мислење:

Или како што предлага Corvus :)

П.с. @коцка може да ја избрише првата слика (ако сака :D )

и јас приметив дека има проблем со фотките, сега требаше да направам скриншот на фотката од петра дека никако не ја прифаќаше :(

Јас ја користам апликацијата Lit photo и правам намалување на резолуцијата за пола...и нема проблем

Успат....сакав прво да ја ставам оваа слика...но си реков ај...во последно време одам малку настрана со сликите, па решив овај пат да одам поконзервативно

20211021_163622_resize_95.jpg

Максимум големина на фотка што може да се прикачи на форумов е до 5MB.

Мене една фотка штракната со Никон-от во оригинална резолуција (6000x4000 пиксели) ми тежи ~15MB
Во Фотошоп, Гимп што и да е ја симнувам на резолуција 2500x1667 пиксели и при зачувување на фотката што ќе ја прикачам намалувам малку квалитет (во Фотошоп неместо максимум 12ка, бирам 10 или 11). Тоа е тоа :).
ПС За мобилни апликации, поима немам. Еве Ѓоко кажа некоја апликација, сигурно е добра доколку одиш преку телефон.

Спомнав дека не е моја тема ама вчера некако викам ај да пробам :)

Лошо ми испаднаа според мене, ама кога би ставил што да ставам? 65969635-CC58-4C8E-A14F-28D359C08141.jpeg3D1A7DC8-94AF-4A15-B518-2607B33308A7.jpegCEC22028-44A6-466E-99B9-812E4DB4D3C1.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom