Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Pristignaa klimite na Gree, dali e mozno deka nikoj drug nema lager na klimi.

Член од
12 ноември 2021
Мислења
1
Поени од реакции
5
Шо чудо е ова гри фери премиум? Ги извале камењата...? 24.5 кг, 0.57г фреон за 34к? Да бест инвертер. Нели другите мн лесни беа не чинеа, втф сега? Најнова ге74е744 технологија со ретки полесни камења? :facepalm:

Attachments

Член од
21 април 2008
Мислења
271
Поени од реакции
131
Кој продава и праќа по карго мерачи на ел енергија. Апарат што е покажан и добар

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Кој продава и праќа по карго мерачи на ел енергија. Апарат што е покажан и добар
Имам вишак јас ако ти треба од овие со светло на екран

Член од
18 декември 2015
Мислења
96
Поени од реакции
235
Член од
10 јануари 2014
Мислења
29
Поени од реакции
11
Здраво
Користам mitsubishi HR50VF инвертер климатизер. Кога ми е поставена на греење, воздухот што излегува од климата не е жежок (го споредувам со други клими toshiba, aux.. кај кои воздухот е многу пожежок од мојава), туку топол. Подесена ми е на heat, fan automatic, vane automatic, температува 25. Може ли да има нешто до инсталацијата или моќноста на климата е толку (ама не врувам дека моќноста е толкава, бидејќи други клими, исто 5.5kw, дуваат жешко).
Собата ми е околу 50м2.

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.008
Здраво
Користам mitsubishi HR50VF инвертер климатизер. Кога ми е поставена на греење, воздухот што излегува од климата не е жежок (го споредувам со други клими toshiba, aux.. кај кои воздухот е многу пожежок од мојава), туку топол. Подесена ми е на heat, fan automatic, vane automatic, температува 25. Може ли да има нешто до инсталацијата или моќноста на климата е толку (ама не врувам дека моќноста е толкава, бидејќи други клими, исто 5.5kw, дуваат жешко).
Собата ми е околу 50м2.
Собата нема никаква врска со моќноста на климата!
Еуровент сертификатот вика дека твојот модел на -10С надворешна темпертура може да испорача 3.8kw топлина.
Е сеа ако тоа не ти е доволно за греење на твојот простор тоа е веќе друг муабет.

Инаку моќноста на климата ќе ја видиш кога ќе ја пуштиш до даске (во твојов случај со Мицу пушти ја на 31 степен и на максимален фан).
Добро е да имаш мерач за потрошувачка и дигитален термометар со 2 сонди што ќе ти мери температура на воздухот и на усис и на издув...
Eте таквите податоци можеш да ги споредиш со исто такви мерења кај други клими.
Ако не можеш да најдиш такви мерачи и сам да си измериш а сеуште мислиш дека нешто не е во ред... тогаш најдобро повикај сервис и побарај тие да ја проверат.

5ка клима треба да повлече преку 2kw струја...
На вака топло време без минусни температури надвор па и ако е во изолиран простор може ќе треба да разотвориш врати и прозори за да има потреба климата да грее со максимален капацитет.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Zdravo, i jas imam vakov ama ekranot ne sveti. Kako se mesti svetlo na ekran?
Fala, pozdrav
Чим стиснеш на него, свети плаво светло, бар така е кај мене.
Иначе имаш 2 модели, скроз исти се вака на лик, само едно е со позадинско светло, едно е без, друго е све исто.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Овие беа модерни пред 20 и повеќе години. Јас сум имал во соба како дете. Во сеќавање ми е останато дека баш беа фини за да седиш и да си играш на земја...(од таа перспектива)
Ако ти е за во детска, земај едно и не се мисли! Ама ако мислиш да грееш цел стан/куќа со вакви... :ROFLMAO:
Чисто еден fun fact: кај овие греачи нема термостат, а не им ни треба! 5х1300W= електрично котле за парно! А верувај овие не можат да ја загреат собата, евентуално да ја смлачат и да ти биде топло и удобно на нозете. Толку.
Автоматски споено мислење:

Да не постоевме ќе требаше да не измислат :ROFLMAO:
П.С. уште има такви што мислат дека ни треба една нуклеарка тука?!?

Последно уредено:
Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Здраво
Собата ми е околу 50м2.
Дали собата е згреана?Ако е загреана немаш мука со инвертерот.Тоа е инвертерот.Не дува врел воздух како греалка или како on/off.Али доволно млак воздух за да си одржува температура во собата.Тошибава моја има моменти исто како ладно да дува ама температурата во собата е иста со тас што сум ја задал на далинското.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.940
Поени од реакции
4.441
Овие беа модерни пред 20 и повеќе години. Јас сум имал во соба како дете. Во сеќавање ми е останато дека баш беа фини за да седиш и да си играш на земја...(од таа перспектива)
Ако ти е за во детска, земај едно и не се мисли! Ама ако мислиш да грееш цел стан/куќа со вакви... :ROFLMAO:
Чисто еден fun fact: кај овие греачи нема термостат, а не им ни треба! 5х1300W= електрично котле за парно! А верувај овие не можат да ја загреат собата, евентуално да ја смлачат и да ти биде топло и удобно на нозете. Толку.
Автоматски споено мислење:

Да не постоевме ќе требаше да не измислат :ROFLMAO:
П.С. уште има такви што мислат дека ни треба една нуклеарка тука?!?
Jas seuste mislam deka treba nuklearna...primer vo Mariovo Prilepsko voda od crna reka ima sekogas,dodeka pravat brani za Hidro cebren/galiste toa ke bide mala kolicina na Mwh.a i tie brani gi pravat +40godini.....
Btw ne spomna vladata deka ke ucestvuva vo nuklearka.vo bugarija.???

Kajgana Shop

На врв Bottom