Белорусија

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.539
Мех, кај него нема да останат, Русија нека му ја мисли ако не пројдат.
Едино ЕУ да интервенира да ги земат Германија и Шведска инаку попрво ќе умрат од хипотермија, болест и глад отколку Полска или Белорусија да ги прими.

Но ова и годи на ПиС, владеачката партија во Полска, рејтингот им се поврати доста благодарение на кризава. ЕУ од друга страна има лоши односи со Полска моментално а и расположението за мигранти во самата ЕУ не е како што беше така да не верувам да има силен притисок врз Полска. Сума сумарум лошо им се пишува на мигрантите. Едини спас им е лош ПР на ЕУ и граџаните во Брисел.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.130
Поени од реакции
9.567
Едино ЕУ да интервенира да ги земат Германија и Шведска инаку попрво ќе умрат од хипотермија, болест и глад отколку Полска или Белорусија да ги прими.

Но ова и годи на ПиС, владеачката партија во Полска, рејтингот им се поврати доста благодарение на кризава. ЕУ од друга страна има лоши односи со Полска моментално а и расположението за мигранти во самата ЕУ не е како што беше така да не верувам да има силен притисок врз Полска. Сума сумарум лошо им се пишува на мигрантите. Едини спас им е лош ПР на ЕУ и граџаните во Брисел.
Ќе видиме.
Мислам дека и најоптимистичките европеици сватиа дека нема интеграција на баграта ама од друга страна не може да ги истават на милост и немилост на Белорускиот режим. :D

А според снимките орките се баш агресивни......

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.355
Поени од реакции
6.041
Јас не можам да ги сфатам мигрантиве, зошто сакаат да одат на запад. Ете во Белорусија пример цвета животот под палката на великиот вожд наследникот на Гај Јулие Цезар, господинот Лукашенко, тие запнале на запад да одат. Белорусија галопира во височините, тие запнале запад та запад...

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.130
Поени од реакции
9.567
Јас не можам да ги сфатам мигрантиве, зошто сакаат да одат на запад. Ете во Белорусија пример цвета животот под палката на великиот вожд наследникот на Гај Јулие Цезар, господинот Лукашенко, тие запнале на запад да одат. Белорусија галопира во височините, тие запнале запад та запад...
Во Белорусија е мала социјалната помош. Овие не одат да работет.

И ако направиш беља во Белорусија те дерат од ќотек, на запад можеш и да силуваш без поголеми последици.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.159
Решението е едноставно.

ЕУ треба да и плаќа на Белорусија да ги чува мигрантите кај нејзе. Како што ЕУ и плаќа на Турција, како што Британија и плаќа на Франција.

И нема да има никаков проблем. Гледате кој го прави проблемот?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.846
Поени од реакции
8.737
Решението е едноставно.

ЕУ треба да и плаќа на Белорусија да ги чува мигрантите кај нејзе. Како што ЕУ и плаќа на Турција, како што Британија и плаќа на Франција.

И нема да има никаков проблем. Гледате кој го прави проблемот?
Ааа, во тој случај ќе биде едно големо пу пу не важи! Ќе го признаат Лукашенко за партнер, плус цело време ќе бидат зависни од него, малку ако мрдне ЕУ од договорот ете ги пак мигрантите на граница. А теркот постои и функционира, Ердо го знае наизуст, ќе му го изрецитира на Лукашенко.
Дури и да има договор, нема да биде за сите мигранти. Постепено ќе ги пуштаат во ЕУ, од типот загрозени, тие кои исполнуваат одредени услови и слично.
Мех, кај него нема да останат, Русија нека му ја мисли ако не пројдат.
Во Русија нема ни да се приметат дека дошле, на толку багра 1000-2000 плус минус не е бројка. Плус нема лесно да си поминат и во Русија, таму ако си малку мургав те одра полиција од уцени и тормозење!

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.561
Поени од реакции
29.156
Интересна работа е што пољаците се праат пријатели на оние што бегаат од режимот, а на граница ги млатат ѓоа се исламски фундаментслисти.
Се исламски фундаменталисти. Иди провери на нет ќе се увериш.
И јас првично мислев дека се слвајани но на сликите се гледа дека се се циганарија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Се исламски фундаменталисти. Иди провери на нет ќе се увериш.
И јас првично мислев дека се слвајани но на сликите се гледа дека се се циганарија.
Да да, се прелажав.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.355
Поени од реакции
6.041
И ако направиш беља во Белорусија те дерат од ќотек, на запад можеш и да силуваш без поголеми последици.
На запад ги праќаат во Гвантанамо. И мигрантите не се будали,знаат каде е поубав животот :) Не му се преживува и нив од леб и водка :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
На запад ги праќаат во Гвантанамо. И мигрантите не се будали,знаат каде е поубав животот :) Не му се преживува и нив од леб и водка :)
Ова со мигрантите незнам како се вклопува во твојте тези? Влегуваш во небулоза.

Еве јас поише би живеел во Белорусија, отколку во повеќето западни држави. Сум објаснил надолго и нашироко зошто. И знам дека не е леб и вотка таму и тие стереотипи на сиромашна земја на гладни се небулози. Баш напротив, прилично квалитетен и мирен живот.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.846
Поени од реакции
8.737

Еве јас поише би живеел во Белорусија, отколку во повеќето западни држави. Сум објаснил надолго и нашироко зошто. И знам дека не е леб и вотка таму и тие стереотипи на сиромашна земја на гладни се небулози. Баш напротив, прилично квалитетен и мирен живот.
Белорусија не е нашминкана како западот, тоа што гледаш однадвор, отприлика можеш да очекуваш и внатре. Ок зависи од случај до случај, ама генерално не се лоши. Имаат средени комунални услуги, ѓубре нема да видиш никаде, е има стари улици ама е далеку од кратерите во шарената Украина на пример. Ја шијат и Русија во квалитет на општествени услуги и тоа охохо.
Имам колега менаџер е за ИЕ на најголемиот амерички производител на мерна опрема. Уз муабет го прашувам зашто си отишол, за подобар живот? Ма јок вика, поради напредок во кариерата, Белорусија е толкава колкава е и кога ќе ја надраснеш, нема каде, само тапкање во место. А што се однесува до социјален живот и квалитет на живеење, вели дека е повеќе во загуба во таа смисла сега кога живее во Германија. Не сум го тепал по уши вака да ми кажува.
Втор случај, на саем во Штутгард сретнав дечки од таму. Мислев дека се посетители испадна дека се сопственици на еден вид стартап за производство на дронови. Не ова DJI P4 Mavic...., него големи индустриски дронови за далеководи(влечење и инспекција на кабли). Си викам сам на себе еее Македонијо, ние немаме фабрика за кибрит, освен тоаетна хартија ништо не произведуваме, а види ги овие, ние ги есапиме за отидени од векот тие со пола Европа имаат соработка на нивното поле :cenzura:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.561
Поени од реакции
29.156
Белорусија не е нашминкана како западот, тоа што гледаш однадвор, отприлика можеш да очекуваш и внатре. Ок зависи од случај до случај, ама генерално не се лоши. Имаат средени комунални услуги, ѓубре нема да видиш никаде, е има стари улици ама е далеку од кратерите во шарената Украина на пример. Ја шијат и Русија во квалитет на општествени услуги и тоа охохо.
Имам колега менаџер е за ИЕ на најголемиот амерички производител на мерна опрема. Уз муабет го прашувам зашто си отишол, за подобар живот? Ма јок вика, поради напредок во кариерата, Белорусија е толкава колкава е и кога ќе ја надраснеш, нема каде, само тапкање во место. А што се однесува до социјален живот и квалитет на живеење, вели дека е повеќе во загуба во таа смисла сега кога живее во Германија. Не сум го тепал по уши вака да ми кажува.
Втор случај, на саем во Штутгард сретнав дечки од таму. Мислев дека се посетители испадна дека се сопственици на еден вид стартап за производство на дронови. Не ова DJI P4 Mavic...., него големи индустриски дронови за далеководи(влечење и инспекција на кабли). Си викам сам на себе еее Македонијо, ние немаме фабрика за кибрит, освен тоаетна хартија ништо не произведуваме, а види ги овие, ние ги есапиме за отидени од векот тие со пола Европа имаат соработка на нивното поле :cenzura:
Ama nie imame demokratija i nato ne brani i gay prajdovi napravivme i kaj i da e ke vlezeme u eu samo da gi dademe goce i istorijata.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.355
Поени од реакции
6.041

Ete ti si vo tie eden na milion so bi odbrale da ziveat vo Belorusija namesto Germanija. Tvoe pravo si e...Prilicno kvaliteten i miren zivot,ako si kjutis i klimas so glavata, i ako si zadovolen so leb,vodka i bukovec..Ako zbornis za gospodin Lukashenko neshto, ima da te pojede mrak, pomirno zdravje...

Kajgana Shop

На врв Bottom