Eisenhorn
Lord Inquisitor
- Член од
- 6 мај 2009
- Мислења
- 4.130
- Поени од реакции
- 9.567
Мех, кај него нема да останат, Русија нека му ја мисли ако не пројдат.Ајде ќе видиме, ама опасна игра е ова. Го упропастува најчистиот регион во Европа.
Мех, кај него нема да останат, Русија нека му ја мисли ако не пројдат.Ајде ќе видиме, ама опасна игра е ова. Го упропастува најчистиот регион во Европа.
Едино ЕУ да интервенира да ги земат Германија и Шведска инаку попрво ќе умрат од хипотермија, болест и глад отколку Полска или Белорусија да ги прими.Мех, кај него нема да останат, Русија нека му ја мисли ако не пројдат.
Ќе видиме.Едино ЕУ да интервенира да ги земат Германија и Шведска инаку попрво ќе умрат од хипотермија, болест и глад отколку Полска или Белорусија да ги прими.
Но ова и годи на ПиС, владеачката партија во Полска, рејтингот им се поврати доста благодарение на кризава. ЕУ од друга страна има лоши односи со Полска моментално а и расположението за мигранти во самата ЕУ не е како што беше така да не верувам да има силен притисок врз Полска. Сума сумарум лошо им се пишува на мигрантите. Едини спас им е лош ПР на ЕУ и граџаните во Брисел.
Во Белорусија е мала социјалната помош. Овие не одат да работет.Јас не можам да ги сфатам мигрантиве, зошто сакаат да одат на запад. Ете во Белорусија пример цвета животот под палката на великиот вожд наследникот на Гај Јулие Цезар, господинот Лукашенко, тие запнале на запад да одат. Белорусија галопира во височините, тие запнале запад та запад...
Ааа, во тој случај ќе биде едно големо пу пу не важи! Ќе го признаат Лукашенко за партнер, плус цело време ќе бидат зависни од него, малку ако мрдне ЕУ од договорот ете ги пак мигрантите на граница. А теркот постои и функционира, Ердо го знае наизуст, ќе му го изрецитира на Лукашенко.Решението е едноставно.
ЕУ треба да и плаќа на Белорусија да ги чува мигрантите кај нејзе. Како што ЕУ и плаќа на Турција, како што Британија и плаќа на Франција.
И нема да има никаков проблем. Гледате кој го прави проблемот?
Во Русија нема ни да се приметат дека дошле, на толку багра 1000-2000 плус минус не е бројка. Плус нема лесно да си поминат и во Русија, таму ако си малку мургав те одра полиција од уцени и тормозење!Мех, кај него нема да останат, Русија нека му ја мисли ако не пројдат.
Се исламски фундаменталисти. Иди провери на нет ќе се увериш.Интересна работа е што пољаците се праат пријатели на оние што бегаат од режимот, а на граница ги млатат ѓоа се исламски фундаментслисти.
Да да, се прелажав.Се исламски фундаменталисти. Иди провери на нет ќе се увериш.
И јас првично мислев дека се слвајани но на сликите се гледа дека се се циганарија.
На запад ги праќаат во Гвантанамо. И мигрантите не се будали,знаат каде е поубав живототИ ако направиш беља во Белорусија те дерат од ќотек, на запад можеш и да силуваш без поголеми последици.
Ова со мигрантите незнам како се вклопува во твојте тези? Влегуваш во небулоза.На запад ги праќаат во Гвантанамо. И мигрантите не се будали,знаат каде е поубав живототНе му се преживува и нив од леб и водка
![]()
Белорусија не е нашминкана како западот, тоа што гледаш однадвор, отприлика можеш да очекуваш и внатре. Ок зависи од случај до случај, ама генерално не се лоши. Имаат средени комунални услуги, ѓубре нема да видиш никаде, е има стари улици ама е далеку од кратерите во шарената Украина на пример. Ја шијат и Русија во квалитет на општествени услуги и тоа охохо.Ова со мигрантите незнам како се вклопува во твојте тези? Влегуваш во небулоза.
Еве јас поише би живеел во Белорусија, отколку во повеќето западни држави. Сум објаснил надолго и нашироко зошто. И знам дека не е леб и вотка таму и тие стереотипи на сиромашна земја на гладни се небулози. Баш напротив, прилично квалитетен и мирен живот.
Ama nie imame demokratija i nato ne brani i gay prajdovi napravivme i kaj i da e ke vlezeme u eu samo da gi dademe goce i istorijata.Белорусија не е нашминкана како западот, тоа што гледаш однадвор, отприлика можеш да очекуваш и внатре. Ок зависи од случај до случај, ама генерално не се лоши. Имаат средени комунални услуги, ѓубре нема да видиш никаде, е има стари улици ама е далеку од кратерите во шарената Украина на пример. Ја шијат и Русија во квалитет на општествени услуги и тоа охохо.
Имам колега менаџер е за ИЕ на најголемиот амерички производител на мерна опрема. Уз муабет го прашувам зашто си отишол, за подобар живот? Ма јок вика, поради напредок во кариерата, Белорусија е толкава колкава е и кога ќе ја надраснеш, нема каде, само тапкање во место. А што се однесува до социјален живот и квалитет на живеење, вели дека е повеќе во загуба во таа смисла сега кога живее во Германија. Не сум го тепал по уши вака да ми кажува.
Втор случај, на саем во Штутгард сретнав дечки од таму. Мислев дека се посетители испадна дека се сопственици на еден вид стартап за производство на дронови. Не ова DJI P4 Mavic...., него големи индустриски дронови за далеководи(влечење и инспекција на кабли). Си викам сам на себе еее Македонијо, ние немаме фабрика за кибрит, освен тоаетна хартија ништо не произведуваме, а види ги овие, ние ги есапиме за отидени од векот тие со пола Европа имаат соработка на нивното поле![]()
Ete ti si vo tie eden na milion so bi odbrale da ziveat vo Belorusija namesto Germanija. Tvoe pravo si e...Prilicno kvaliteten i miren zivot,ako si kjutis i klimas so glavata, i ako si zadovolen so leb,vodka i bukovec..Ako zbornis za gospodin Lukashenko neshto, ima da te pojede mrak, pomirno zdravje...Ова со мигрантите незнам како се вклопува во твојте тези? Влегуваш во небулоза.
Еве јас поише би живеел во Белорусија, отколку во повеќето западни држави. Сум објаснил надолго и нашироко зошто. И знам дека не е леб и вотка таму и тие стереотипи на сиромашна земја на гладни се небулози. Баш напротив, прилично квалитетен и мирен живот.