Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Internetov sve trpi. Bez da go znam covekov i dali ova e tocno, edno vreme im daval0 2.000 Evra na covek da go pisat umren od korona sega im baraat po 8.000 Dinari.
...си знае тој дека и со другите антиковид вакцини „си на исто“, па изборот е „што помалу штета“, за разлика од другите кои имаат поизразени несакани ефектиKe mu kaze li nekoj deka Sinofarm e isto ko da ne e vakciniran?![]()
Вучиќ прими трета доза вакцина: Невакцинираните не требаше да ги лекуваме сосема бесплатно (ФОТО+ВИДЕО)
Претседателот на Србија Александар Вучиќ денес ја прими третата доза од вакцината против коронавирусот.m.mkd.mk
...си знае тој дека и со другите антиковид вакцини си на исто, па изборот е „што помалу штета“, за разлика од другите кои имаат позразени несакани ефекти![]()
Japonija edno vreme imase seriozen problem so Covid. Arno ama posle vakciniranje na 70% od naselenieto prv den posle dolgo vreme bez pocinat od kovid imaa. Kako ispadna so cipot i Moderna ako znae nekoj? I taa tema nekako ja snema.
...иди малку на неврологија да ги видиш пациентите со мозочен инсулт што ќе кажат роднините, еве јас ништо не пишувам околу тоа,Japonija edno vreme imase seriozen problem so Covid. Arno ama posle vakciniranje na 70% od naselenieto prv den posle dolgo vreme bez pocinat od kovid imaa. Kako ispadna so cipot i Moderna ako znae nekoj? I taa tema nekako ja snema.
Автоматски споено мислење:
Cist oportunizam za da im napravi cest na brakjata Kinezi. Ili za koi nesakani efekti zboruvame?
...иди малку на неврологија да ги видиш пациентите со мозочен инсулт што ќе кажат роднините, еве јас ништо не пишувам околу тоа,
...иди малку на неврологија да ги видиш пациентите со мозочен инсулт што ќе кажат роднините, еве јас ништо не пишувам околу тоа,
И јас кога ја прочитав таа вест бев шокиран како може вакво нешто да објавуваат ВО НАСЛОВОТ, небаре невидена трагедија е што умрел 98 годишен... Мене 100 пати поневеројатно ми е што некој ПРЕЖИВЕАЛ 98 години во Македонија, а не ова...Мислам дека ова е една од причините зошто сме во првите земји по смртност од ковид. Затоа што нема точно утврдени критериуми кој точно се вбројува во ковид статистиката на починати.
Минатата недела имаше 98 годишен маж од Прилеп (мислам дека беше), заведен како починат од ковид. Доколку истиот починеше пред 2 години никој немаше ни да го спомене, туку само тие околу него ќе си кажеа „е арно си поживеа“. А денес ќе го запишат „починат од корона 98 годишен“.
Луѓе со тешки болести, на кои и без корона деновите им биле одбројани, се водени како починати од ковид.
Не се прави обдукција, за да се открие точната причина за настанувањето на смрт, пиши само корона и чао. Ќе билдаме бројки.
А од друга страна пак, доколку настане смрт после вакцинација, е тогаш вакцинацијата под задолжително се елиминира. Тогаш се препишуваат на други болести, а самата вакцинација е исклучена како можна причина или последица за смртта.
И јас кога ја прочитав таа вест бев шокиран како може вакво нешто да објавуваат ВО НАСЛОВОТ, небаре невидена трагедија е што умрел 98 годишен... Мене 100 пати поневеројатно ми е што некој ПРЕЖИВЕАЛ 98 години во Македонија, а не ова...
Друго, денес читам пишуваат вест дека умреле 2ца млади, 35 годишен со Даунов синдром и 38 годишен вакциниран со 2 дози кинеска вакцина, но и покрај ова, началничката на инфектологија апелира младите да се вакцинираат. Као, која е поентата? Умрел релативно млад човек вакциниран со 2 дози и ти пак ни викаш да се вакцинираме? За што? За наместо 0.02% шанса за смрт да имам 0.01%?
Тој другиот што бил со Даунов и 6 пати да бил вакциниран нема гаранција дека ќе преживеел...