Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
А може ли некако да ги спржиме Телеком со тужби со закани зашо испаѓа дека со наши пари спонзорираме идни терористички акции??? Незнам зашто сме пацифирани толку. Има некој правник тука да ни даде насоки па со колективни тужби да ги одереме мамицата нивна. Ова паметен народ знае да го искористи. Мора да најдеме механизам некаков за вакви излети од највисоки структури во приватна компанија. У америка се тужат ако отвара конзерва и ако се исече отварајки.

Го сменија името, го унаказија народот, го осиромашија, НИКОЈ со прст не мрдна, а ти ни збориш за колективни тужби.
Тури му пепел.

Ајде да го кренеме расположението, како сидро што влече напред што би рекол Зајо

Членството на СДС самоиницијативно да си се организира како на времето. Заев, Оливер и Љупчо седат во канцеларија размислуваат што понатаму и лепотициве им влагаат со некоја најнова трака.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Петокот бев на роденден на девојче, чија мајка е роднина на мои роднини(јбг јас не ги сметам за роднини ама имаме некоја квази блискост на хартија :D).
Малце backstory: Родителите на мајката(баба и дедо на девојчето) се стари комуњари од златниот период на Бранко, кога таткото,кој инаку многу влијателен доктор, директор и професор на медицинскиот факултет во Скопје(со сите салтанати, како што е редот),беше своевремено и пратеник. Бабата исто така со новиот мандат на сдс заплива во директорските води. Од сигурни извори се знае дека и ќерката(инаку исто асистентка на медицински) и нејзиниот сопруг(човек кој нема ни средно завршено, паразит алкохоличар) откако се дојдени сдс на властсекој месец примаат пари од најразлични државни институции(зетот е на платен список во МВР и зема некаде 700, 800 евра, а ќерката на платен список на лекарска комора и слични организации),како додаток на баснословните плати што ги земаат. А од стариве секој зема по неколку илјади евра месечно легални(потенцирам ЛЕГАЛНИ) пари. А нивната империја е продолжение на она што претходната генерација(прабаби и прадедовци) правеле во Југославија. Само да се знае дека поседуваат неколку куќи низ Скопје, а за станови не се знае. ;)
Докторот многу пати се има провлечено за лекарски грешки(некои фатални) низ државниот правен систем, а бабата за време на своето директорисување се знае дека добро искешира за овие 4,5 години. Исто така се јавно декларирани гркомани(ако не грешам докторот е Влав , а зетот еден од оние self-hating Егејци), со огромна омраза кон се македонско, кои беа едни од главните агитатори во Скопје при референдумот во 2018 година, кога убедуваа луѓе да излегуваат за подобра иднина на новите генерации.Никогаш не сум бил политички активен, не сум ниту член ниту агитатор на ниедна партија па можеби затоа не можам да го разберам тој штабски менталитет.

На роденден на своја ќерка и внука, гореспоменатите индивидуи се понашаа како да се наоѓаат на погреб. Такво мртвило владеееше во куќата, невозможно е да се долови со зборови, треба да се биде присутен да се сфати за што зборувам. Како да беше поставен сив screen filter, како во Sin City. И секако едно добри 50% од траењето на прославата зборуваа за политика. Од авион се гледаше дека гадно им гори по нозе. Час кисело се насмевнуваат кон славеничката и некој од гостите, час одат во друга просторија да дискутираат за пораките кои им стигнуваа на телефоните. Сметајте дека ова се случуваше во петокот, кога ВМРО објави дека имале ново мнозинство. Врвот се достигна кога на сред прослава го уклучија телевизорот, за да го гледаат meltdown-от на балванот Борјан на Тв21.:pos::pos:

Петокот бев на роденден на девојче, чија мајка е роднина на мои роднини(јбг јас не ги сметам за роднини ама имаме некоја квази блискост на хартија :D).
Малце backstory: Родителите на мајката(баба и дедо на девојчето) се стари комуњари од златниот период на Бранко, кога таткото,кој инаку многу влијателен доктор, директор и професор на медицинскиот факултет во Скопје(со сите салтанати, како што е редот),беше своевремено и пратеник. Бабата исто така со новиот мандат на сдс заплива во директорските води. Од сигурни извори се знае дека и ќерката(инаку исто асистентка на медицински) и нејзиниот сопруг(човек кој нема ни средно завршено, паразит алкохоличар) откако се дојдени сдс на властсекој месец примаат пари од најразлични државни институции(зетот е на платен список во МВР и зема некаде 700, 800 евра, а ќерката на платен список на лекарска комора и слични организации),како додаток на баснословните плати што ги земаат. А стариве пак земаат по неколку илјади евра месечно легални(потенцирам ЛЕГАЛНИ) пари.
Докторот многу пати се има провлечено за лекарски грешки(некои фатални) низ државниот правен систем, а бабата за време на своето директорисување се знае дека добро искешира за овие 4,5 години. Исто така се јавно декларирани гркомани(ако не грешам докторот е Влав , а зетот еден од оние self-hating Егејци), со огромна омраза кон се македонско, кои беа едни од главните агитатори во Скопје при референдумот во 2018 година, кога убедуваа луѓе да излегуваат за подобра иднина на новите генерации.Никогаш не сум бил политички активен, не сум ниту член ниту агитатор на ниедна партија па можеби затоа не можам да го разберам тој штабски менталитет.

На роденден на своја ќерка и внука, гореспоменатите индивидуи се понашаа како да се наоѓаат на погреб. Такво мртвило владеееше во куќата, невозможно е да се долови со зборови, треба да се биде присутен да се сфати за што зборувам. Како да беше поставен сив screen filter, како во Sin City. И секако едно добри 50% од траењето на прославата зборуваа за политика. Од авион се гледаше дека гадно им гори по нозе. Час кисело се насмевнуваат кон славеничката и некој од гостите, час одат во друга просторија да дискутираат за пораките кои им стигнуваа на телефоните. Сметајте дека ова се случуваше во петокот, кога ВМРО објави дека имале ново мнозинство. Врвот се достигна кога на сред прослава го уклучија телевизорот, за да го гледаат meltdown-от на балванот Борјан на Тв21.:pos::pos:
Нека не те чуди, овие луѓе се претежно кукавици. Секогаш идат на линија на помал отпор и со плачење и набедување на другите. Не за џабе од просрбски настроени во време на Бранко денеска се поголеми американци од Американците. Тоа во нашиот народ е наречено со поимот бескичмењак. Они се со тоа задоени, нивните предци биле некои попут Вељан од Речица или Петар Лигушев. Најдолните амеби на Македонското битисување. Тие не вредат мрсул да им фрлиш, сопствената мајка ќе ја продадат, а не пак нешто друго. Имаш прилика да бидеш сведок на нивното давење во лајната што самите ги сереле. Уживај додека трае :)

Овој Јамајка кој мозочен удар го има стрефено ни он не е свесен :D

На секој втор пост реплицира, тотално неповрзани ствари, ретерира од еден у друг пост. Не дочитува, па да реплицира саглам.
Очај... жал ми паѓа дури, локалниот Неџат за вмрони :D

Продужи брате, забавен си
Остај го, нека се испука малце тука на форум. Ваквите ликови се приказна за себе. Сега е во некоја еуфорија, му лета паметот и си прави бајрам на умот. Си бара виртуелни ривали на форум. Веројатно за секој форумџија си има измислено кој е и што е, фантазии што немаат врска со реалноста. За мене изгледа има умислено дека сум некој функционер или административец па мисли дека нешто ќе ми се случи со промена на власта. За кратко кога ќе сфати дека ни кај него ни кај нас нешто е сменето ќе се префрли во темите за вакцини и за Путин.
Еве и Апасиев нека дојди на власт ,што идеологиа има комунистички национализам ,американците
дали тоа ќе го дозволат .одма се побунија иште не влезен у влада бил против нато и преспански .
:pos: Јака анализа. Со двојна реалност типче.
А и мн кисне на форумов, којзнае дали вишол сонце од ковид 2019 навака, му се собирало :D
Баш ми е жал али јбг..
Што повеќе смајлиња тоа повеќе очај... Јебига не е лесно, прпелкање во сопствената урина, не е вкусна како на шефот букакето.
Што би рекол Прличев, „Пискотници се слушаат од Галичник до Река“
Автоматски споено мислење:

Боже господе кој левел на ретардација
Се моли Јамајка да не ги ремети толку бањаните грајџани оти ќе префркне некој кај и да е.
Ве молам, остајте ги да се лигават уживам во нивните солзи. Политичкава сцена е забавна после мнооогу долго време

Што повеќе смајлиња тоа повеќе очај... Јебига не е лесно, прпелкање во сопствената урина, не е вкусна како на шефот букакето.

5taqw7.jpg

Се моли Јамајка да не ги ремети толку бањаните грајџани оти ќе префркне некој кај и да е.
Ве молам, остајте ги да се лигават уживам во нивните солзи. Политичкава сцена е забавна после мнооогу долго време
Јас мислам дека не само што не ги спречувам, ги отворам како конзерва. Нели гледаш левелот на очајот како им расте. Или ако не сум во право, ќе престанам не е проблем и јас уживам во филмов :)

Како сакаш сврти се, ши*птар си е ши*птар:toe:
Паразити кои никако не се во состојба да функционираат сами, туку им треба домаќин на кого ќе се закачат и само ќе цицаат. Менталниот склоп е тој. Не се во состојба да размислуваат самостојно, туку чекаат да слушнат што ќе им каже оџата во петок. Типична орда.
Редовно плачат на обесправеност и угнетеност, а своето его го билдаат со летање орли, оружје и рока мандолина.
20 години подоцна, откако се отепаа од штампање дипломи кај Мерко, изигруваат интелектуалци, ама толку им сече. Толку им фаќа лејката.
Типичен пример за државна неписмена вошка, која се закачила на државна цицка само затоа што е рамковна.

Потрагични од оваа, се само оние што седеа дома 20 години и земаа плата. Па да седиш дома бре и да чекаш државата да ти исплати плата како на слепец, при тоа да ја плукаш и да свршуваш на помислата на Илирида, треба да ти биде срам. Ама срам и чувство за осет е непознат поим за вас.
Седи си таму во подрум и дркај на госпоЖиве, кои благодарение на неспособните македонски политичари ви овозможија права какви што нема во нити една друга земја во светов.
Чекај чекај, вие да си зборите за паразитски живот најблаго речено е срамота, мене туѓ срам ме фаќа, па цели државни фабрики сте испокраделе бе, олигарси преку ноќ сте станале, уште државни локали сте ги земале под кирија со 50 евра месечно, кој знае колку државно земјиште сте земале со багатели цени, капак на се и како албанци почнавте да се пишувате и таа квота да ја пополните со ваши.
СТРАМОТА.

• Хаха
Чекај чекај, вие да си зборите за паразитски живот најблаго речено е срамота, мене туѓ срам ме фаќа, па цели државни фабрики сте испокраделе бе, олигарси преку ноќ сте станале, уште државни локали сте ги земале под кирија со 50 евра месечно, кој знае колку државно земјиште сте земале со багатели цени, капак на се и како албанци почнавте да се пишувате и таа квота да ја пополните со ваши.
СТРАМОТА.
Ние сме земале колку ти што си земал од на Исљам дрогата. Само ти си глуп, Исљам ти вика дека јас сум крив дека си гол во газот.

СТРАМОТА.
Дечко етноцид имате спроведено на населението во западна Македонија, комшии и пријатели кои ви подадоа рака а вие за возврат им ги запаливте и подоцна земавте домовите. Ми збориш за земјиште а пола град го поседува Пуцко Петрол / СМС компани / ЗСФ компани и остала буранија учкари.

Или што би рекол тука еден почитуван член :
Цркни ѓубре едно предавничко!

Последно уредено:
Малце backstory: Родителите на мајката(баба и дедо на девојчето) се стари комуњари од златниот период на Бранко, кога таткото,кој инаку многу влијателен доктор, директор и професор на медицинскиот факултет во Скопје(со сите салтанати, како што е редот),беше своевремено и пратеник. Бабата исто така со новиот мандат на сдс заплива во директорските води. Од сигурни извори се знае дека и ќерката(инаку исто асистентка на медицински) и нејзиниот сопруг(човек кој нема ни средно завршено, паразит алкохоличар) откако се дојдени сдс на властсекој месец примаат пари од најразлични државни институции(зетот е на платен список во МВР и зема некаде 700, 800 евра, а ќерката на платен список на лекарска комора и слични организации),како додаток на баснословните плати што ги земаат. А од стариве секој зема по неколку илјади евра месечно легални(потенцирам ЛЕГАЛНИ) пари. А нивната империја е продолжение на она што претходната генерација(прабаби и прадедовци) правеле во Југославија. Само да се знае дека поседуваат неколку куќи низ Скопје, а за станови не се знае. ;)

Леонардо.jpg

Дечко етноцид имате спроведено на населението во западна Македонија, комшии и пријатели кои ви подадоа рака а вие за возврат им ги запаливте и подоцна земавте домовите. Ми збориш за земјиште а пола град го поседува Пуцко Петрол / СМС компани / ЗСФ компани и остала буранија учкари.

Или што би рекол тука еден почитуван член :
Само да корегирам, Пуцко Петрол е торбуле од Пласница. Тие после 2001 година се поалбанчија, кога стана модерно да си Албанец во државава. Иначе и ден денеска не знаат збор Албански (или се трудат да зборат лош Албански), ниту па на гробиштата нивни е пишано некогаш во историјата на Албански.

• Ми се допаѓа
Имавме еден таков јак експерт. Ван Хојте мислам дека се викаше. И покрај сликање пеперутки и цвеќиња еднаш изекспертизира дека Катица Јанева потекнувала од непоткуплива југословенска јуристичка фамилија.

Така да, фала им, нека не прескокнат овојпат.
Тогаш оште појак експерт ќе бараме. Нека ни ја пратат урсула, или пак една од тие жеништата од ЕУ парламентот што се мажени за муџи. Ем експертлук, ем интеграција!

Само да корегирам, Пуцко Петрол е торбуле од Пласница. Тие после 2001 година се поалбанчија, кога стана модерно да си Албанец во државава. Иначе и ден денеска не знаат збор Албански (или се трудат да зборат лош Албански), ниту па на гробиштата нивни е пишано некогаш во историјата на Албански.
Што и да е, црниот кеш на ДУИ се пере преку инвестирање во градежништвото, а се она што е искрадено, шверцано, брашно, оружје итн се претвара во легален кеш на тој начин.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom