Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Alo Boom Shaka kakov diskutabilen vtor zolt na teo koga mu se frli u kolena so celo telo? Za sudenjeto ne mi se ni prai muabet, zatoa i ne pisav nisto. Da bea podobri pred crveniot bea, deka im bea pokloneti tri boda, isto taka im bea. Cist penal e toa na Pelegrini, mozebi ne pred 10 godini, ama u ovoj ligav fudbal kaj sto se sudi se i svasta toa e penal i ne si praete bajram na mozokot. Za nekogo majka za nekogo makea, toa e toa.
Не се глупирај поклонета победа и бодови. Рома освен 90 минути со плачеше за секоја одлука ништо друго не направи. Ни бод Рома не заслужи со онаа игра. До 60 минута половина не пројдовте и шут кон гол немавте поклонета била победа

@Hm_Hm незнам дали судијата смее да одбие да гледа ВАР, доколку му сугерираат така? Кога ја спомна ланската утакмица, судењето беше покатастрофално и од ова во неделата, го спомнуваш на Рома пеналот, ама имаше и за Милан дискутабилен пенал..

Ајде не е поклонет, најде друг термин дискутабилен :) тогаш дискутабилно беше и кога имаше старт врз Пелегрини за пенал.. и на крај што испаѓа, три дискутабилни одлуки, од кои две во полза на Милан, еден пенал досуден за нив и еден не досуден за Рома, а дискутабилна одлука во полза на Рома беше вториот жолт на Тео.
Да резимираме, Милан играше подобро, без никакви пенали, големи беа шансите да тепате, Али дискутабилните моменти отидоа во ваша полза, пенал досуден за Милан, а во друга ситуација не досуден за Рома и тоа не е мала помош, без разлика како ќе се одвивал натпреварот ..

Имаше галама затоа што одби да провери, не знам какви се правилата. А и двата пенали беа поклон. Судијата само го упропасти натпреварот.

И ако не, да почнеме да собираме грешки од последни 20 натпревари, а не само два. :)

За последниот натпревар судијата беше многу лош. И ќе повторам, тоа не е поклон пенал. А ако ситничариме, да беше свирен фаулот врз Раде, кој знае дали ќе зборувавме за сомнителната одлука за пенал за Рома.

Небитно, од пеналите двете ситуации отидоа во корист на Милан. Околу црвените, двете ситуации отидоа на страна на Рома.

Нема никаква завера, свесно форсирање на Милан или газење на Рома. Имаш лош судија и сомнителни одлуки на двете страни, на крај си победи подобриот. :)

Спортската правда е задоволена.:P

Според правилата има право да одбие преглед судијата. Тоа го направи Брих 2018та на светското, на мечот Србија - Швајцарија. Мислам не сакаше да гледа потенцијален прекршок врз Митровиќ, по убедување дека тој видел и не било пенал.

Веднаш после тој меч го испратија дома.

Фасцинантен ми е фактот што ја отварам темава на 2-3 дена и уште се збори пеналот Интер - Јуве.. иако се слагам со Џонтра дека не треба да е пенал тоа, ко што не е ни пеналот на Рома - Милан, ама во право е @Hm_Hm Ибра искусно изигра, сепак и 40 години има и знае. Судиите не можам да ги трпам особено ОРСАТО затоа што скоро секогаш суди на Јуве - Милан и секогаш ги оштетува Милан, типот е најлош судија у цела лига и успат кога сум кај него да му ебам матер.

На таков шут, па и промашен цел гол, влијание никакво, очајна/ужасна/срамна одлука.

Сигурно не му направиле црна магија при влезот.

п.с. Како го одигра натпреварот, тотално спротивен шут при првичниот пенал.

Дечки офтопик малце нека ми извини Ио, ама да прашам да не има некој на темава од Прилеп? Ако има нека ми се јави у инбокс!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom