|Volkswagen|
Тастатурата е посилна од мечот!
- Член од
- 21 јули 2009
- Мислења
- 2.734
- Поени од реакции
- 904
Не сум ја update-ирал темава.
На 4.10 во 20.05 локално време сум Adelaide
На 4.10 во 20.05 локално време сум Adelaide
Бев во Перт,прекрасен град,скроз поинаку од она шо замислував,центарот на Перт има некој европски шарм а и околните населби се супер!Перт е еден од најубавите градови на светот (за мене најубав во Австралија). Самата Свон река во центарот е голема ко езеро, прв пат кога ја видов мислев океанот е. Кингс Парк во Перт е најголем парк-шума во центар на некоја светска метропола, поголем од Централ Парк во Њујорк итн итн.. Перт има 10 месеци лето. Град долг ко цигара, над 100км долг 15км широк, буквално секој живее на 10-15 мин од плажа. Во Перт има и голема МАК зедница. Перт е и најбогат град моментално во АУС а може и во светот, едноставно центар на рударската индустрија е и се гледа. Има населби каде што 20-25 милјони за куќа се нормална работа и има по 30-40 клиенти кога некоја иде на продажба... Перт е друга категорија. Единствен минус е што е МНОГУ изолиран, најизолирана метропола (Батистута се пресели таму баш затоа). Речиси никогаш нема некој светски настан таму, кога има светски турнеи речиси секогаш се се дешава на источниот брег, Мелбурн, Сиднеј, Бризбен, евентуално Аделаид. Од друга страна поблиску си до МКД, имаш само една станица, директ лет до Дубаи. Има евтини летови до азија што мене ми одговара исто. Ако останам во АУС би се преселил во Перт.
Тука сум друже во Adelaide. Еве скоро една недела.
Градот е феноменален. Уште да најдам работа
Ja sledam temava, i mnogu me interesira najde li rabota???Тука сум друже во Adelaide. Еве скоро една недела.
Градот е феноменален. Уште да најдам работа
Сега на која виза си?Мелбурн е далеку подобар град за живот и работа ама бев на таа регионална виза (489) и не смеев да работам.
Џилонг смеев, Баларат...
Туу, од 2013 е таму сигурно е резидент.Сега на која виза си?
Туу, од 2013 е таму сигурно е резидент.
Кога сме кај Аделаида, има некој инфо како е сега економската ситуација? За инженерска струка ме интересира.
Инжињерите имаат надпросечна плата во споредба со многу струки, такада се бара.Туу, од 2013 е таму сигурно е резидент.
Кога сме кај Аделаида, има некој инфо како е сега економската ситуација? За инженерска струка ме интересира.