Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Ко деца, сите сте сакале да имате коса како Недвед,не го серете човекот барем за тоа

Сигурно...

Bd47ZFQCMAA4VhS.jpg

Врати се Пирло све ти је опроштено :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Па зел зборува за навреди, човекот што се воодушевува на Ставрогин и неговиот ,,Лидија, качи се па види ја" сељачки и простачки фазон. Покриј се и молчи.
Уште појако, зел пред некој ден во фанклуб Јувентус, изнел приватни податоци за еден член, ја извреѓал сопругата, почнал малограѓанштини да споделува од типот кој како е задолжен и во кои банки.
Накратко, нула аргументи да имам за било што на светот, ти и пријателот твој од детска, си последен човек што може да опонира. Значи, онака, последен. :pos:

Озбилно ова?

Не бе, ни Џонтра не е олку сељак :icon_lol:

Прво, деградирање не само кон играчот и темата, туку и кон соговорникот е измислување на факти. Од типот дека Халанд играл врвно три сезони (не постои нормален човек што сезона во Салзбург може да ја смета за некакво достигнување), или од типот дека Влаховиќ постигнал хет-трик со Јувентус и имал исто така хајп, па затоа Комисо барал нереални суми за него.
Значи, не само што манипулираш со информации, туку измислуваш.

И тоа не е толку проблем. Проблем е тоа што настапуваш авторитативно, вана би зналачки. ,,Чекај сега, јас да ти кажам тебе", изнад ситуација. Такви препотентни, настапи за евтини лајкови од Кастиел и Стефан-коби личности ( :pos: ), не можам да поднесам. Инаку сум совршено смирен. И такви ,,пишувам ретко, ама јебитачно", исто така кај мене не ти поминуваат.

Дополнително, темата Халанд vs Влаховиќ е спорадична, не беше во ниту еден момент примарна. А ја наметнаа тие што ниту читаат, ниту сакаат да читаат и разбираат. Само од каде би знаел кога влета во некосено.

Класика подфорумска муљажа, па би рекол и класика фанклуб изнад ситуација Интер настап. Си видел нешто за Халанд се пишува, нешто името на Влаховиќ се споменува, аха, добро, чекајте сега јас да ви кажам дека Халанд е генерациски талент, дава многу голови, Влаховиќ не чини.

Уште еднаш, вреди за повторување. Доколку постоеше некаква вредност во она што ти го приложи тука и веродостојност во размената на аргументи, инстантно се загуби во моментот кога ти измисли (со дебели букви) два важни елементи за да потенцијално поентираш. И тука завршува секој муабет.

Па уште лол ми користи, јеботе Мирко Попов синдром, јеботе.
Не си доволно паметен за да бидеш толку арогантен.
Потенцирање на нерелевантна грашка во податок, за да оспоруваш валидност на аргумент, е straw man. Во неформална дебата на јавни форуми, тоа го спомнуваат само неписмени клошари со господов комплекс. Ако земеш секој форумски пост да го оценуваш низ призма на proofreading, вклучително и твојот напет измет на зборови, што го просераваш во скоро секоја тема на под-форумов, ќе видиш дека многу мал дел го поминуваат тој стандард. Сите останати, со функционален мозок над ниво на 8годишно дете, се фокусираат на поентата на аргументот и се свесни дека не пишуваат научен труд.
Хајпот за Влаховиќ почна после тој натпревар со Јувентус. Дали дал хет-трик или еден гол е небитно, за валидноста на аргументот. Аргументот е дека Влаховиќ има една добра полусезона позади себе и дека Комисо бараше премногу пари за него, да го наплати ризикот дека Влаховиќ нема да ја повтори таа сезона. Хајпот почна кога одигра добра уткамица против актуелниот шампион. Пратиш до тука? Или ти зема внимание некоја точка во ѕидот?
Халанд игра врвно три сезони. Сезоната во Салцбург изигра фантастично во ЛШ, со неверојатни бројки за 18 години (ваљда, така памтам, секој аутист кој ќе се закачи за ова е добредојден) и пола (ненормална) Европа запна по него. На прсти се бројат толку млади играчи, со таков перформанс и такви бројки.

Е сега за, ад хоминем делот. Штом инсистираш.
Не ти настапувам авторитативно, ни сакам да ти делам знаење. Не ми е гајле за тебе, не сакам да те знам (најверојатно го делиме тој став со луѓето што те знаат), зошто би ми било гајле дали имам авторитет во твоите очи?
Ни ми е гајле што поминува кај тебе. Под-форумот не е твој приватен простор, па членовите да си го приспособуваат понашањето, врз база на тоа како ти им го перцепираш понашањето. Можда имаш некоја блага ретардација, па неможеш да разликуваш дека светот и тоа како ти го перцепираш светот, се две различни работи. Не знам. Можда пишуваш на форумов под стручен надзор.
Секое мислење што не се поклапа со твоето, не е личен напад против тебе. Личиш на неподносливо дете што си ги проектира фрустрациите на еден куп на анонимни членови, кои не ти се ни родители, ни им е гајле дали си добивал доволно внимание надвор од форумов. Луѓе овде се дојдени за размена на мислења, трошење време и зезање. И прилично добро функционира, додека некој ректален исцедок не се истопори како падобранец, за да си ги ветрее хендикепите во „look at me“ постови.
Уште нешто. Може и следново ќе си го разбереш како обиди некој да биде препотентен со тебе, ради сатисфакцијата на лајкови на онлајн платформи (каков морон, мајко мила :pos:), ама не импресионираш никого со овој агресивен, симплетонски циничен и ванаби кул „Трендо со остранет дел од мозок“ начин на изразување. Не победуваш во расправи, никој не те гледа со восхит, туку луѓе не сакаат да си губат време со тебе и прерипуваат над тонот глупости што го пакуваш во секој пост што го пишуваш од висина.
Смрдиш на одбранбен механизам преку екран. Агресивен тон во аргументи, не ти го засилува аргументот, туку само те прави да изгледаш како недраснато огре, што се дере наоколу. Intimidation тактики не ти функционираат преку форум, кај што немаш физичко присуство и немаш податоци за личните карактеристики на другата страна. Можеби во скривницата кај што те злоставувале не ти изгледало така, ама ако вака настапуваш во реален живот, луѓе ќе те гледаат како ранливо, уплашено лигле, спремно за експлоатирање преку неговите тригери, а не како некој крал на дебати.
Ова не ти го кажувам како совет, туку во надеж дека ќе намалиш во потењето и напнувањето во рандом дискусии, барем во оваа тема, затоа што принцот се налутил што некој му противречи.

А и не знам кај се насади на мојот пост, ја му реплицирав на Трибиани, на негово мислење, за тема што се провлекува неколку страни назад, меѓудругото за споредба на Халанд и Влаховиќ. Можеби да го цитираше од старт постот, наместо како пизда да одговараш индиректно на него, ќе ти држеше вода курчењето
Се каам малку што изгубив толку време во куцање на пост за полноглавец. Ипак ретко пишувам, али јебитачно. :(

Он топик: Лацио-Аталанта беше доста добра уткамица.

Не си доволно паметен за да бидеш толку арогантен.
Потенцирање на нерелевантна грашка во податок, за да оспоруваш валидност на аргумент, е straw man. Во неформална дебата на јавни форуми, тоа го спомнуваат само неписмени клошари со господов комплекс. Ако земеш секој форумски пост да го оценуваш низ призма на proofreading, вклучително и твојот напет измет на зборови, што го просераваш во скоро секоја тема на под-форумов, ќе видиш дека многу мал дел го поминуваат тој стандард. Сите останати, со функционален мозок над ниво на 8годишно дете, се фокусираат на поентата на аргументот и се свесни дека не пишуваат научен труд.
Хајпот за Влаховиќ почна после тој натпревар со Јувентус. Дали дал хет-трик или еден гол е небитно, за валидноста на аргументот. Аргументот е дека Влаховиќ има една добра полусезона позади себе и дека Комисо бараше премногу пари за него, да го наплати ризикот дека Влаховиќ нема да ја повтори таа сезона. Хајпот почна кога одигра добра уткамица против актуелниот шампион. Пратиш до тука? Или ти зема внимание некоја точка во ѕидот?
Халанд игра врвно три сезони. Сезоната во Салцбург изигра фантастично во ЛШ, со неверојатни бројки за 18 години (ваљда, така памтам, секој аутист кој ќе се закачи за ова е добредојден) и пола (ненормална) Европа запна по него. На прсти се бројат толку млади играчи, со таков перформанс и такви бројки.

Е сега за, ад хоминем делот. Штом инсистираш.
Не ти настапувам авторитативно, ни сакам да ти делам знаење. Не ми е гајле за тебе, не сакам да те знам (најверојатно го делиме тој став со луѓето што те знаат), зошто би ми било гајле дали имам авторитет во твоите очи?
Ни ми е гајле што поминува кај тебе. Под-форумот не е твој приватен простор, па членовите да си го приспособуваат понашањето, врз база на тоа како ти им го перцепираш понашањето. Можда имаш некоја блага ретардација, па неможеш да разликуваш дека светот и тоа како ти го перцепираш светот, се две различни работи. Не знам. Можда пишуваш на форумов под стручен надзор.
Секое мислење што не се поклапа со твоето, не е личен напад против тебе. Личиш на неподносливо дете што си ги проектира фрустрациите на еден куп на анонимни членови, кои не ти се ни родители, ни им е гајле дали си добивал доволно внимание надвор од форумов. Луѓе овде се дојдени за размена на мислења, трошење време и зезање. И прилично добро функционира, додека некој ректален исцедок не се истопори како падобранец, за да си ги ветрее хендикепите во „look at me“ постови.
Уште нешто. Може и следново ќе си го разбереш како обиди некој да биде препотентен со тебе, ради сатисфакцијата на лајкови на онлајн платформи (каков морон, мајко мила :pos:), ама не импресионираш никого со овој агресивен, симплетонски циничен и ванаби кул „Трендо со остранет дел од мозок“ начин на изразување. Не победуваш во расправи, никој не те гледа со восхит, туку луѓе не сакаат да си губат време со тебе и прерипуваат над тонот глупости што го пакуваш во секој пост што го пишуваш од висина.
Смрдиш на одбранбен механизам преку екран. Агресивен тон во аргументи, не ти го засилува аргументот, туку само те прави да изгледаш како недраснато огре, што се дере наоколу. Intimidation тактики не ти функционираат преку форум, кај што немаш физичко присуство и немаш податоци за личните карактеристики на другата страна. Можеби во скривницата кај што те злоставувале не ти изгледало така, ама ако вака настапуваш во реален живот, луѓе ќе те гледаат како ранливо, уплашено лигле, спремно за експлоатирање преку неговите тригери, а не како некој крал на дебати.
Ова не ти го кажувам како совет, туку во надеж дека ќе намалиш во потењето и напнувањето во рандом дискусии, барем во оваа тема, затоа што принцот се налутил што некој му противречи.

А и не знам кај се насади на мојот пост, ја му реплицирав на Трибиани, на негово мислење, за тема што се провлекува неколку страни назад, меѓудругото за споредба на Халанд и Влаховиќ. Можеби да го цитираше од старт постот, наместо како пизда да одговараш индиректно на него, ќе ти држеше вода курчењето
Се каам малку што изгубив толку време во куцање на пост за полноглавец. Ипак ретко пишувам, али јебитачно. :(

Он топик: Лацио-Аталанта беше доста добра уткамица.

Ме доби кај Intimidation и proofreading. Ако досега имав дилеми, сега сум сигурен. Какво интелектуално супериорно битие стои позади твојот јузер.
Intimidation. :pos:

Одамна не беше бев прочитал ваков ,,кисело е грозјето" пост, ваков куп глупости и терминологија позајмена од првиот речник, во надеж да се создаде слика далеку од она што всушност се претставува. Погодна за Биди и Бади восхити. И уште поважно, да се сокрие апсолутно немање на никаков здрав аргумент во ионака замислениот предмет на дискусија и измислување на факти. Ти измисли факти за да се докажеш со овој со агресивниот тон од другата страна. Тоа кажува за тебе, многу. И додаде 15 лични навреди, доволно за мене да знам дека артикулираноста и академкоста од првичниот пост на темава ти се лажни.

Залепил илјада термини, илјада клише флоскули и фрази, уште да напишел дека имам имам мал пенис и дека вујко ми ме силувал и ќе го комплетираме квази интелектуалниот и прогресивен стереотипен приказ.

Инаку, да. Ја обожавам оваа мирност и кулоќа во пишувањето. Доследен остана, од почеток до крај. Смирено, фино, културно. За уживање. Да можеш, би ме задвил. Па така мојата задача денес е исполнета. Патетичен речникар.

Последно уредено:
Најдобриот тренер Алегри :icon_lol: .....богами стварно има ефект мртвата игра, од мртовци што беа лани зомбиња направи :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom