D
Deleted member 53418
Гостин
На ниво на суб сахарна африка сме мометнално.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
според мене, сол ќе јадеме ако треба ама нема да има рестрикции. Зголемување на цена на струја/ рестрикции = политичко самоубиство.Шо значи ова ќе има рестрикции заради овие неспоспбни идиоти?
Iskreno sakam da veruvam deka si vo pravo. Samo kaj nas mnogu raboti se politicko samoubistvo ama nekako ne umiraat politicarive.И мене ми е чудно што ја дал изјавава, поготово што во мепсо се збори дека владата ќе им ги покрие трошоците.
@smihajlo не мора да значи повисоки сметки. Како што кажав, сметката ја одредува државата. Се знаеше дека ќе има штети кога пропаднаа сите снабдувачи пред некој месец. Ќе ја зголемат малце тоа сигурно, ама тоа беше планирано и без кризава.
Сепак треба да се деси масовен fuck up за да останат граѓаните без струја. Пример ТЕЦ неготино зима неколку милиони евра годишно и има 200 вработени за да биде ладна резерва за вакви ситуации. Не може туку така да не запали.
Автоматски споено мислење:
според мене, сол ќе јадеме ако треба ама нема да има рестрикции. Зголемување на цена на струја/ рестрикции = политичко самоубиство.
Копачите уште отсега се на лексилиумиПрограмерите на апарати![]()
Ќе купуаме агрегати од Косово.Копачите уште отсега се на лексилиумиТаман фати залет криптото, ќе снема струја за копање
![]()
Место каде се примат партиски паразити ти е ТЕЦ неготино. Неџат Јованович на телевизија рече дека сдс неготинл помогнало да се вработи таму жена му. Во равенката стави фиром и ништо чудно. Убаво пишаа на овај народ и рестрикции нема да му смени за кој да гласа.И мене ми е чудно што ја дал изјавава, поготово што во мепсо се збори дека владата ќе им ги покрие трошоците.
@smihajlo не мора да значи повисоки сметки. Како што кажав, сметката ја одредува државата. Се знаеше дека ќе има штети кога пропаднаа сите снабдувачи пред некој месец. Ќе ја зголемат малце тоа сигурно, ама тоа беше планирано и без кризава.
Сепак треба да се деси масовен fuck up за да останат граѓаните без струја. Пример ТЕЦ неготино зима неколку милиони евра годишно и има 200 вработени за да биде ладна резерва за вакви ситуации. Не може туку така да не запали.
Автоматски споено мислење:
според мене, сол ќе јадеме ако треба ама нема да има рестрикции. Зголемување на цена на струја/ рестрикции = политичко самоубиство.
Toa se tehnicki problemi. Skapite saati i pikovite se preku den, nema logika togas da kratat.Iskreno sakam da veruvam deka si vo pravo. Samo kaj nas mnogu raboti se politicko samoubistvo ama nekako ne umiraat politicarive.
Vo mojov region zapadna Makedonija imase znacitelen broj na prekini vo poslednive dva meseci vo vecernite casovi(od 2 sabajle dokaj 7) sto mene mi stana nekako somnitelno a se nadevam deka se raboti za tehnicki pricini a ne nedostatok na struja
Сепак треба да се деси масовен fuck up за да останат граѓаните без струја.
На ниво на суб сахарна африка сме мометнално.
Abe toa okey, ima prevrabotuvanja ama ima i inzinjeri sto si brkaat rabota tamu. Ne se site moroni tamu, ni vo drugite elektrani.Место каде се примат партиски паразити ти е ТЕЦ неготино. Неџат Јованович на телевизија рече дека сдс неготинл помогнало да се вработи таму жена му. Во равенката стави фиром и ништо чудно. Убаво пишаа на овај народ и рестрикции нема да му смени за кој да гласа.
Зар Германија или во други развиени државни се неспособни идиоти?Шо значи ова ќе има рестрикции заради овие неспоспбни идиоти?
Pokacuvanje kje ima i treba da ima, neizbezno e.Па и сега веќе има покачување, само што владата го смали ддвто од 18% на 5% со важност една година да купат социјален мир пред избори
Pokacuvanje kje ima i treba da ima, neizbezno e.Па и сега веќе има покачување, само што владата го смали ддвто од 18% на 5% со важност една година да купат социјален мир пред избори
Франција пример нема да има никаква енергетска криза.Нуклеарните централи им работат со полна пареа.За разлика од нив Германија ги затвори сите ама по се изгледа направија превид.Toa se tehnicki problemi. Skapite saati i pikovite se preku den, nema logika togas da kratat.
Vidi toa e moja prognoza od iskustvo zadnji 5 6 godini. Ne e prv pat da sme manjak.
Problemot go napravi liberalizacijata, ne samo kaj nas tuku vo cel svet. Sektor kako energetika za koj treba dolgorocno planiranje i e od javen interes se ostavi vo race na privatni lica koj gledaat kjar i kratkorocen interes.
Sepak cenata e edna rabota, da ostanes bez struja kako drzava e tezok blam i rezil.Pogledni samo koj zemji se bez struja, Libija i drugi vukojebini.
Франција пример нема да има никаква енергетска криза.Нуклеарните централи им работат со полна пареа.За разлика од нив Германија ги затвори сите ама по се изгледа направија превид.