Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо од ова не видов. Т.е видов ама не беше убаво раскажано. Т.е беше убаво раскажано ама на глуп начин, на некој кинески комичен начин.Chungking Express не е филм кај што акцентот е ставен на приказната, на заплетите и сл. туку на карактерите: нивните чувства и емоции, нивното понашање, навики, желби. Имаш две технички недопирливи ситуации на кои заедничкото им е heartbreak, меланхолијата, тагата и осаменоста. Не знам.. мене ми беше нов и убав овој начин на следење на повеќе карактери отколку осредоточување на еден или двајца на кој сме навикнати кај повеќето филмови. Повеќето филмови на Карвај се токму вакви, со тоа што се менуваат ситуациите во кои се наоѓаат ликовите.
А од аспект на технична гледна точка, филмов е преубав со својата стилизираност. Кога би ме прашале мене, не би ми биле потребни нити диалози, би ги гледала само неговите снимки со песни во позадина.
Глеј го ова, мене ми беше интересно.
Хејтер

Јас повеќе ја сакам оваа верзија:
Јас тоа не го сфатив така, туку дека бараше негово влакно, баш дека го сака.Не би сакала да ја дисекцирам секоја сцена, ама таа што најмногу ме запрепасти беше кога Фаје (така се изговара? Не знам.) најде долго црно влакно од коса на креветот негов.... и се скина од смеење. what? Нели го свиѓаше оваа, зошто се радува дека овој се гледа со друга? Дека продолжил после бившата? Дека ќе може сега да ја сака? Не знам.
Ама не најде негово, најде женско влакно и се смееше и радувашеЈас тоа не го сфатив така, туку дека бараше негово влакно, баш дека го сака.

Нели! I would so fall on that..Дали сака ананас, еј. Кој пик ап лајн, цар! <3