Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
A be koga sum rekol ja 1997 deka ke navivam za Lazio i deka nema NIKAD da navivam za drug tim ti ocigledno ne si znael sto e toa fudbal.Milan tvoj sto go kazuvas sea,(da ti se mocam vo timot)e edna najkurvinska ekipa sto UVEK se vadela vo 113-esetta minuta so penali ili neregularni golovi.ZARADI TOA JUVE GO PRATIJA VO VTORA LIGA ZNAES????!!!!!Ama zatoa sto Milan e obicna mafija na celo so pretsedatelot ne go pratija vo vtora liga,a Lazio zosto tie navivaci sto gi ima ke ja zapalea Italija,eve samo da ti kazam ja na tebe sto se pravis mnogu pameten.Ako si go gledal lani finaleto TOJ SUPER PIPO dade eden gol so UVO,sto i ne e golema majstorija ako realno gledas na rabotive.Ama zatoa sto ti obozavas da provociras,POLA MILAN E BIVSI IGRACI NA LAZIO BE!!!!!!TOA TREBA DA GO ZNAES i da ne tropas gluposti.

1.Кој требаше да иде во втора лига отиде таму за Јуве не ме занима ништо,дали е Милан мафија не си кадарен да пресудиш пошто нели не си судијата Фалконеsd
2.Супер Пипо каков гол даде исто не е твое да судиш јас сум човек што се раководи со факти а фактот е дека Супер Пипо со тој гол донесе Европска титула
3.Тоа што пола Милан е бившо Лацио треба да ти каже нешто за еволуцијата..како секој нормален човек што во развитокот тежнее кон подобро така и тие фудбалери на Лацио преминаа во поголем клуб и доживеаа зведени моменти кои ако останеа во Лацио ке ги гледаа на телевизија
Ја разбирам твојата напатеност од целава ситуација сепак не е секој ден кога имаме прилика на Телма да гледаме порнич во ударен термин

Ova sega sto go tropna veke nema da go komentiram so ogled na tvoeto ''golemo'' poznavanje od fudbalot.I podobro bi ti bilo da komentiras za drug tim zosto gledam deka ne si navivac na Milan,da bese ke znaese nekoi osnovni raboti.

Чоек не се срами појќе и те молам помири се со фактот дека лацио денес како и цела сезона досега беа катастрофа.

Еве гледам дека си голем експерт, гледам пратиш фудбал знајш за Фавали како мал како ги дирблал другарчињата.
Сфати дека Лацио ако не се среди не пласман за европа чудо ќе биди ако фатат над 10то место на табелата

Dobro sto barem sfati deka se razbiram poveke od tebe vo fudbal ili nemam namera so tebe da se prepucavam za ova zosto nemozes da go svatis ako ne navivas za tim kako sto ja navivam za Lazio.Inaku samo ke ti recam deka ti go spomnav Favali samo od inaet da vidam dali ke ti tekne deka Nesta ne e dete na Milan,ama ocigledno ti ne go znaes toa,inaku i Stam i Pancaro dojdoa od Lazio samo da te potsetam.Zatoa ne mi kazuvaj mene za ovie raboti zosto ja znam koj sto pravi vo Italija ili barem koga e povrzano nesto so Lazio se znam.

Dobro sto barem sfati deka se razbiram poveke od tebe vo fudbal ili nemam namera so tebe da se prepucavam za ova zosto nemozes da go svatis ako ne navivas za tim kako sto ja navivam za Lazio.Inaku samo ke ti recam deka ti go spomnav Favali samo od inaet da vidam dali ke ti tekne deka Nesta ne e dete na Milan,ama ocigledno ti ne go znaes toa,inaku i Stam i Pancaro dojdoa od Lazio samo da te potsetam.Zatoa ne mi kazuvaj mene za ovie raboti zosto ja znam koj sto pravi vo Italija ili barem koga e povrzano nesto so Lazio se znam.

Да бе Стам порасна во ЛАцио памтам. Му се крена адреналинот тогаш многу беше возбуден. И панкаро да невиден талент. (Сите го пцуеја ко ќе згрешеше нешто)

Те молам не реплицирај појќе не за мене туку за модераторите утре ко ќе ги бришат овие постојте. Секако нема да видам шо си напишал во меѓувреме.

п.с. Те молам кажи ми ко ќе го купат тој голманот јак шо ви беше во јуве. Да знам да видам некоја утакмица :jaj:

A be koga sum rekol ja 1997 deka ke navivam za Lazio i deka nema NIKAD da navivam za drug tim ti ocigledno ne si znael sto e toa fudbal.Milan tvoj sto go kazuvas sea,(da ti se mocam vo timot)e edna najkurvinska ekipa sto UVEK se vadela vo 113-esetta minuta so penali ili neregularni golovi.ZARADI TOA JUVE GO PRATIJA VO VTORA LIGA ZNAES????!!!!!Ama zatoa sto Milan e obicna mafija na celo so pretsedatelot ne go pratija vo vtora liga,a Lazio zosto tie navivaci sto gi ima ke ja zapalea Italija,eve samo da ti kazam ja na tebe sto se pravis mnogu pameten.Ako si go gledal lani finaleto TOJ SUPER PIPO dade eden gol so UVO,sto i ne e golema majstorija ako realno gledas na rabotive.Ama zatoa sto ti obozavas da provociras,POLA MILAN E BIVSI IGRACI NA LAZIO BE!!!!!!TOA TREBA DA GO ZNAES i da ne tropas gluposti.

Prvo Juve otide vtora lig poso mestese utakmici so Lacio tvoj ne po gjabe go kaznia lacio -15 boda(ili taka nesto)
Vtoro za to so milan staval golovi vo 113+...po toa se poznavaat golemite sampioni, da se igra 200minuti, a ne do 20 i posle petarda , so da prajme?
A za lani finaletoneznam.....nemoze sekogas da im popustame na Liverpool ednas im go dadovne sega nemozevne a Pipo dal so uvo ili so gs stava golovi vazno stava !!!

da bese taka kako sto zborese ti deka ima evoluija na covekot,NESTA I ODDO nemase da placat sea koga doagaat na olimpiko.Neznam dali citase,a ocigledno neznaes ni da citas,i Nesta i Odo sakaat da se vratat vo Lazio i da gi skoluvaat decata vo nivnata skola za fudbaleri,znaci TUKA TIE STANUVAAT LUDJE a koga ke zaminat vo ekipa kakva sto e milan samo se namlatuvaat pari,sto i bese slucaj i vo Lazio pred da si zamine Kranjoti.Se smenija vreminjata,sega Lazio ne e takov tim i nemoze da si priusti tolkavi plati kakvi sto mozese da im dava na vremeto na krespo,vieri,veron,nedved itd itd.Ama dzabe tebe ova ke ti go kazuvam zosto ti ocigledno ne pravis razlika koi klubovi se koi.Eden Ajax ili Psv tebe neznam dali ti znacat nesto ili SAMO znaes da seres za ekipi kakvi sto se Milan ili Real ili da ne go spomnam i Inter a ke go spomnam sto kupuvaat gotovi fudbaleri i gi plakaat po 60 milioni evra na 28 godini.I ima edna razlika,Milan gi kupuva koga ke napolnat 33 :D

Rezultatite se vazni ,"REZULTATITE"
Abe koga ke go svatite toa vie, a???????(nikogas)
Treba da pocnam da nabrojuvam so se ima osvoeno Milan , a so lazio , a?
Si znaes ti , neli bese fan na lazio uste od dalecnata "1997"

И не можамд а сфатам зошто вината за големиот пораз на Лацио се става чисто на голманот. Ај ќе почниме со головите, првиот гол на Амброзини беше мајсторија (или случајност) и не се бранеше топката беше превисока силна и прецизна, значи овај гол е далеку од голманска грешка. Вториот гол и пеналот се грешка на одбрамбениот играч, за стотинка голманот не успеа да ја допре топката и го зафати само Џилардино, му се случува на секој голман и не е толку трагична грешката. Третиот гол на Кака можеше само со среќа да го одбрани, значи доколку Кака го погоди. Кака беше на 2 метри од него и немаше простор за интервенција, појќе беше грешка на одбраната шо му остај простор, никој голман не брани со споени нозе и таму е најтешко да се интервенира. Четвртиот гол на Цилардино беше горе долу идентичен и повторно не е грешка на голманот, тука се работи за прецизност на играчот (или среќа). Петтиот гол беше плод на одлично уиграна акција и шутот на Џилардино немаше да го одбранат ни 3 голмани.

Според мене единствена грешка шо ја напрај голманот беше првиот пенал, каде беспотребно фаулираше Џилардино не беше во изгледна позиција. Но со оглед на то шо од необјасниви причини не беше досуден тој пенал, нема да го сметаме за грешка.

А гледам дека никој не ги спомна двете интервенции 1 на 1, спаси два сигурни гола. Првиот пат Џилардино се најде во шанса, а потоа Сидорф. Многу голмани можеби не би интервенирале, то се 2 гола.

Целта не ми е да го бранам Муслера, не дека тој е добар голман или прекрасно бранеше на натпреварот. Ама стварно не е фер да се става целата вина на негови раце. Лацио се здоби со ваков пораз зошто влезе во натпреварот амбициозно и сакаше да победи, а кој влегува во дуел со Милан и игра отворено - бидува силуван. Е така.

Не дека немаше вина голманчето, се усрами но... овој натпревар беше класичен „Манчестер - Рома натпревар“ од минатата година.

Милан целосно на тактика ги уби Лацио. Голема победа на Анџелоти над Делио Роси.

После веќе и желбата да мрднат ја изгубија Лацио, а тим како Милан не може да остане рамнодушен да не го искористи тоа...

Лацио - Милан 1:5. Лацијалите поразени и понижени од Милан кој блесна со целиот свој сјај и демонстрираше дека слабите резултати се само една мала непријатна епизода во првенството во кое ја забележаа втората победа. Лацио го претрпе највисокиот пораз во историјата на дуелите со Милан во Рим. Пандев играше од првата до последната минута во натпревар во кој сите потфрлија во домашниот тим. Џилардино постигна два гола. Милан сега се наоѓа на 8 позиција, Лацио падна на 14.

Интер - Наполи 2:1.
Иако резултатот најавува неизвесност, Интер имаше игра и водство до 84 минута со 2:0 со головите н Круз и сосоема заслужено дојде до победата. За Интер ова е 5 та победа во првенството во кое има 3 победи во низа, Наполи има два порази едно по друго во првенството каде за прв пат е поразен на гости. Интер ја задржа првата позиција додека Наполи сега е 9 на табелата.

Фиорентина - Јувентус 1:1.
Домашните се спасуваа од пораз со голот на Муту од пенал во 88 минута. Јувентус повторно одигра цврсто и ја испушти победата затоа што се повлече во второто полувреме. За Фиорентина вкупно 3 нерешена средба во првенството во кое заедно со Интер се единствените непоразени екипи.Јувентус ја одигра втората нерешена средба и нема пораз на гости и натаму сезонава . Јуве ја задржа втората позиција, Фиоретнина сега е 4 та на табелата.

Парма - Рома 0:3. Римјаните сигурни во Парма и предводени од Тоти кој постигна два од 3 гола на оваа средба ја забележаа 3 победа на гости каде немаат пораз сезонава. Рома има вкупно 4 победи во првенството. Парма го забележа вториот пораз во низа и останува на дното односно на 17 позиција, Рома е на делба на втората. Тоти се искачи на врвот на листата на стрелците и сега со 6 голови е на делба на втората позиција.

Палермо - Реџина 1:1. И двата гола беа постигнати во финишот на натпреварот во 90 та и 95 та минута со тоа што домашните, Палермо се спасуваа од пораз. За Палермо само втора нерешена средба во првенството Реџина има вкупно 4 и сеуште нема победа во шампионатот. Палермо е на 6 позиција, Реџина останува во долниот дел и се наоѓа на претпоследната позиција.

Аталанта - Удинезе 0:0. Домашните не искористија пенал во 83 минута преку Зампања и пропуштија можност за победа. Аталанта ја одигра првата нерешена средба дома каде нема пораз сезонава додека Удинезе ја одигра втората нерешена средба на гостински терен каде засега има само еден пораз. Помалку или повеке очекуван нерешен резултат на оваа средба. Аталната се наоѓа на 10 позиција Удинезе е 7 - ми на табелата.

Торино - Сампдорија 1:0. Со голот на Корини во финишот од средбата Торино ја забележа првата победа сезонава која беше и повеќе од неопходна. Сампдорија има два порази на последните 3 средби и тоа е факт кој предупредува. Сампдорија и натаму нема одиграно нерешено на гости сезонава и по средбите од ова 7- мо коло по кое се наоѓа на 12 позиција додека Торино со победата се искачи на 13 та.

Сиена - Емполи 3:0. Сите голови постигнати во второто полувреме за прва победа сезонава на Сиена. Емполи поразен по 4 ти пат и на 4 - то гостување во Сиена и повторно пораз без постигнат гол. Емполи од Сиена прими дури 10 голови а нема постигнато ниту еден. Емполи нема победа на гости сезонава каде забележа 3 порази. Сиена е на 16 та позиција, Емполи 18 ти.

Катанија -Ливорно 1:0. Голот на Сардо уште во 21 минута и донесе на Катанија значајна победа и 3 бода кои ја искачија за цели 4 позиции нагоре на табелата и сега сицилијанците се 11 ти. Катанија има 2 победи на последните 3 средби.Ливорно и натаму тоне и за комунустите кои се последни на табелата ова е 5 пораз сезонава каде немаат победа.

За сите кои се настроени анти-јуве. Еве ви еден убав преглед на досегашниот тек на настаните во серија А.
НЕ планирам да преведвам бидејќи е релативно долг текстот и да не ја нарушвам автентичноста на текстот :) Па прочитајте си самите пред да дискутирате за неправлности во врска со Јувентус сезонава.

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=440820

Рома 4-4 Наполи
Реџина 0-1 Интер

1.Интер 20 натпревар повеќе
2.Рома 15 натпревар повеќе
3.Јуве 14
4.Фиорентина 13
5.Џенова 12
....

Вечерва ќе биде интересно.. Јувентус - Џенова

Форца Милан :pos:

Вечер да видиме Јуве шо ќе направи со Џенова ...

Добро бе овие Милан планираат да победат?
Дали видовте Пандев.. Ѕвер!

Форца Милан :pos:

Вечер да видиме Јуве шо ќе направи со Џенова ...

Aj Aj олади ти си наредно коло на ред а виде како играат на дерби па да сум на твое место не би се пувал толку.:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom