Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Еднаш директно ве оштети судијата со своите одлуки. Казните(одземањето на бодови и враќањето во Сериа Б) беше и повеќе од заслужена, само гледам дека не извековте поука и уште се буните.

*црвениот картон е правило воведено од ФИФА, се користи во повеќе слуѕчаи... картоните ја јуве си беа заслужени, не знам што се буниш. Не треба да ви даваат картони? Епа соочете се со вистината, судиите повеќе нема да ве мазат, да ве пазат(не сте повеќе нивни миленичиња)
. Нивната кариера зависи од одлуки кои ги прават и нема да ризикуваат, да се умилкуваат кај Јуве и неговата управа.

nivnite odluki vo poslednite dve utakmici na juve bea SRANJE!!! i ako nivnata kariera zavisi od odlukite sto gi donesuvaat togas neka razmislat podobro pred da davaat crveni za bez vrska(na nedved so genoa) i svirat smesni penali(protiv napoli)!! ako si gi gledal natprevarive i ako ne zboruvas cisto od inaet ke znaes deka sum vo pravo... ne velam deka treba da ne mazat ili pazat ama bogami ne treba i da ne GAZAT!! kaznata od lani zavrsi lani i ne treba da prodolzuvaat so ovaa smesna odmazda ili ne znam kako da ja narecam.... rabotava idi aj sega ke sudime strogo protiv juventus i taka nema da bidime vmesani vo nekakvi skandali za mestenje na natprevari taka? e pa ne korektno i zatoa se bunam!!:salut:

Не можиш да сфатиш се додека гледаш на работите од навивачки аспект а не рационално. Бидете среќни што игравте само една година во Сериа Б, за слична операција со местенки... Наполи дотурка до 3та лига и остана таму со години.

А за судиите пак ќе кажам, плачете бидејќи не сте навикнати. Оддеднаш се се сврти против вас? - Не, туку почна да се суди нормално, како на секој тим. Еднаш ќе те казнат еднаш ќе ти поклонат пенал, тоа е фудбалот. Не е фудбал играње до 96 минута, т.е. дури не се постигне гол....

Не можиш да сфатиш се додека гледаш на работите од навивачки аспект а не рационално. Бидете среќни што игравте само една година во Сериа Б, за слична операција со местенки... Наполи дотурка до 3та лига и остана таму со години.

А за судиите пак ќе кажам, плачете бидејќи не сте навикнати. Оддеднаш се се сврти против вас? - Не, туку почна да се суди нормално, како на секој тим. Еднаш ќе те казнат еднаш ќе ти поклонат пенал, тоа е фудбалот. Не е фудбал играње до 96 минута, т.е. дури не се постигне гол....

За сите кои се настроени анти-јуве. Еве ви еден убав преглед на досегашниот тек на настаните во серија А.
НЕ планирам да преведвам бидејќи е релативно долг текстот и да не ја нарушвам автентичноста на текстот :) Па прочитајте си самите пред да дискутирате за неправлности во врска со Јувентус сезонава.

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=440820

Еве ти убав текст за досегашниот тек на сезоната Јове и не се прај мутав. За вчера сите си кажаја дека пеналите не беа како шо треба па дури и прецедателот на Наполи. Само ти мислиш обратно (и те молам не кажвај приказни кој гледа фуудбал од навивачки аспект) :nenene:

juve ne go snajde sudbinata od napoli oti brzo se rehabilitiraa i zatoa ekspresno se vratia vo A...
a ako ona vcera bese normalno sudenje za tebe togas ti imas pogresna pretstava za poimot...
eve vidi tuka pa posle zboruvaj za "normalno" sudenje....
a za toa so igranje do 100 min treba da mu go kazis na nekoj fan na milan...

АЛЕ РОМА ЕЕЕЕ АЛЕ РОМА ООООО АЛЕ РОМА ЕЕЕЕ АЛЕ РОМА ЕЕЕААЕЕЕЕ!!!

И без нашиот талисман Тоти, сепак забележавме победа!

И Интер 0-0 :je:

Истиот човек што ја пишуваше таа статија е човекот што ланска сезона беше главен известувач за гол.ком за италија. Човекот имаше текст во кој кажа дека интер нема никакви шанси да земи титула и дека иако главните конкуренти се пенализирани сепак Рома ќе биде доволно добра, да го однеси Калчо трофејот во Рим. Човекот е анти-интериста, џабе се палиш. Знам како стојат работите во италијанскиот фудбал, не ми треба некој мароканец/грк или шо ти знам(главните уредници на гол) да ме учат за тоа.

Јуве е казнет во утакмицата, не реков дека не. Реков дека тоа е нормална работа во фудбалот... него ме интересира, зошто не се буневте кога вас ви поклонуваа бодови судите? Тогаш беше се во ред, а сега кога вас ве оштетија плачите дека цела Италија(судиите и комисијата) е против вас.

Истиот човек што ја пишуваше таа статија е човекот што ланска сезона беше главен известувач за гол.ком за италија. Човекот имаше текст во кој кажа дека интер нема никакви шанси да земи титула и дека иако главните конкуренти се пенализирани сепак Рома ќе биде доволно добра, да го однеси Калчо трофејот во Рим. Човекот е анти-интериста, џабе се палиш. Знам како стојат работите во италијанскиот фудбал, не ми треба некој мароканец/грк или шо ти знам(главните уредници на гол) да ме учат за тоа.

Јуве е казнет во утакмицата, не реков дека не. Реков дека тоа е нормална работа во фудбалот...

Не зборам за неговите предвидувања за сезоната и слично.
Зборам дека има напраено добра анализа на пропустите на судиите против јувентус. И како шо можиш да забележиш се работи за многу пропусти и за тешки пропусти.

него ме интересира, зошто не се буневте кога вас ви поклонуваа бодови судите? Тогаш беше се во ред, а сега кога вас ве оштетија плачите дека цела Италија(судиите и комисијата) е против вас.

А за ова другото многу работи има за кои ние ништо не знајме (ќе потенцирам само дека и Интер не беше цвеќенце) и немој да ја почнуваш пак таа тема (збораме за активната сезона)

Не почнувам јас ништо, тоа е вистината нема бегање од неа. Порано или подоцна излегува на виделина. Дали Интер, дали Јуве, дали Наполи или Лацио... не е важно.

Еве ако не си слушнал, деновиве Лацио е под опсада на ИФК... најверојатно пак ќе им скинат бодови, а Делио Роси ќе оди на едногодишен бан.

Со еден т.е. со два збора - Italian Job(се е кажано)

Уште да им скинат бодови се на Лацио... кутрите тие :)

Истото и за Милан важи....

f_intertabelam_a7cdbd8.png

Милан ќе се средат, ама за лацио неубо ми се гледа.
Прилично тежок распоред имаат...

Sampdoria - Milan - Тежок, Сампдорија дома се без пораз
Milan - Torino - не би требало да имаат проблем
Atalanta - Milan - Тежок, Аталанта дома се без пораз
Cagliari - Milan - очекувам сигурна победа на Милан
Milan - Juventus - интересно. Ако Милан не ја поправи формата ќе губи
Reggina - Milan - очекувам сигурна победа на Милан
Milan - Livorno - очекувам сигурна победа на Милан
Inter - Milan - Тежок, мислам дека Интер има предност иако е градското дерби... никогаш не се знае...
Milan - Napoli - така-така предност на Милан поради домашниот терен
Udinese - Milan - Тежок, Удинезе знае да направи проблем...

Во секој случај ќе биде тешко Милан да се приклучи кон врвот. Ако успее, секоја чест! :smir:

lele 13 mesto auuuuuuu od 1981 godina nemale vaka slab start!!! ali jas veruvam vo niv moraat da se podobrat! dobri se vo liga shampioni sea za sea ali cal4ovo nekako slabo im odi!!!
forca milannnn

Фиорентина 0:0 80та минута со Џенова.

Ако остане вака...

Прв ќе е Интер, па Рома, па Фиорентина со исто бодови со Јувентус, но со подобра гол разлика....

lele sega gi vidov penalite protiv juventus!!nema vrska od pelnl ni prviot a za vtoriot da ne praam muabet!!sudijata e za nikade!!!:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom