Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Е ова мислам дека е вистинска слика за Лацио. Мислам дека составот сезонава му е КАТАСТРОФА... Зато и пишев дека ми е страв за мечот со Реал (нерешеното е последица само на лошата игра на Реал и ништо друго)

Од друга страна Милан секогаш кога игра против добар тим игра добро и поради тоа победија.

И уште едната страна на мечот. Кажвам уште една бидејќи после мечов не вервам дека ќе остани во Лацио. Муслера е катастрофа. Прими цефка, лоб, меѓу него и статива(мислам третиот) останатите многу не ги запамтив. И ова мислам дека е многу. Не вервам дека уште еднаш ќе влези да брани. Плус имаше и поддршка од одбраната (за мерак).

Прецедателот на Лацио веројатно го видовте ко си замина. Мислам дека ќе конечно ќе сфати после ова оти вака не го бива тимот и има многу за работа.
Единствен добар играч е Пандев и ... нема и... туку само тој се останато незаслужва да го носи дресот шо го носеле Недвед, Верон, Креспо, Станкович, Михајлович, Перуци, Салас и нека ми простат тие шо не ги пишав.

Се на се ... Лацио годинава не вервам дека ќе се изборат за место во Европа.
dobar govor se slozuvam so tebe za site raboti sto gi kaza:)

абе лацио бе лацио само онака да си продолжите сериа Б нигде не бега.

Не сум испровоциран од поразот. Се случувало и тимови поголеми од Лацио после тешко дерби да губат од еден најголем аутајдер. Друго ме испровоцира... имате ли свој став или само од каде што дува ветерот?

Прво Лацио беа најаки, Пандев беше цар, Балоте беше катастрофа а Муслера бил МЕГА-Талент и заслужувал првотимски статус. 24 часа подоцна следи репроцитет(ако ви е тежош зборот, ќе ви кажам дека значи обратно).

*тука следат 10 поста, како се Лацио, најдобри а Пандев звер, Балота е критикуван како да е виновен за двата примени гола.*

Milanez` напиша:
зошто не го ставаат Муслера него Балота го ставаат... мислам дека 100 пати поубаво ќе брани од Балота , млад е и сака да се докаже...

Pere напиша:
Добро е што имат млад голман ама неможиш да го ставиш да брани со РЕАЛ МАДРИД ќе падне на психологија :) супер искусно бранеше Балота а што му е време за пензија му е така да си знае и Роси и највероватно се повеќе ќе смета на помладите.

ете ја реалната слика!

Milanez` напиша:
во лошо време го става младиот голман МУСЛЕРА на испит ...

s_K_i_T_n_I_k напиша:
Utre ke bide kolez ako nema pobeda za milan se otkazuvam zasekogas ...........od Anceloti

kgn.Lucifer напиша:
jas mislam deka ke ja dogovorat 0:0 kako unazad 2 godini sto pravat:)

s_K_i_T_n_I_k напиша:
Neznam dali ke odat na takov rizik zs uste toa im treba posle ova dida so go napravi uste da gi fatat na mestenka im ojde glavata.
A i nevervam Anceloti da neodi na "pobeda"!!! Tesko mu e ..........

s_K_i_T_n_I_k напиша:
Pukna petarda!!!!!!!
Ajdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee seska

И после, вредело да се трудам да објаснувам....

Џиладрино и Дида ама баш ич не ги бива за глума...
овој Џилардино лета како авион а не го ни чепнале...

Не сум испровоциран од поразот. Се случувало и тимови поголеми од Лацио после тешко дерби да губат од еден најголем аутајдер. Друго ме испровоцира... имате ли свој став или само од каде што дува ветерот?
Ова нешто не ти го разбирам дали ти под аутсајдер мислиш на Милан:toe:

Муслера дефинитивно не ги исполни мојте очекувања...

Ова нешто не ти го разбирам дали ти под аутсајдер мислиш на Милан:toe:

Не, не се обидувајте во секој мој пост да читате меѓу редови.:pipi:

Зборувам за општи ситуации во фудбалот.
Се случувало Баерн, Манчестер, Барса, Јуве, Реал да имаат тешки дуели во ЛШ и да ги добијат, а после тоа да загубат од Арминија, Бирмингем, Гетафе, Јуве нема шанса, тие играат нова верзија на фудбал(додека не постигнат гол).
Тоа е поради недостиг на мотивација, замор, потценување на противник и сл.

голманот на лацио ја заеба утакмицата (со извинение). све што шутнаа играчите на милан влезе,што меѓу нозе, па дури и Џила даде 2 гола, не дека е дрво.....т.е дека е дрво, без навреда. иначе и лацио беа дрва второ полувреме, а милан искористи.

Aj ovde samo ke kazam na toj sto rece deka ova e pravata slika za Lazio neka se preispita kolkavi se negovite fudbalski poznavanjata?Ako si ja gledal utakmicata,a ocigledno deka ne si ja gledal,ce znaese deka Muslera primi 5 smesni gola i deka MILAN OSVEN TOA STO GO IMA TOJ GLUMECOT GILARDINO nisto drugo ne pokaza na utakmicata isto kako sto i Real nisto ne pokaza vo sredata.I so Real Lazio primi 2 naivni gola ama uspea da se vrati vo igra.Znaci za da ima nekoj tim volja za igra treba da ima dobar golman na gol sto ke gi motivira ostanatite da izigraat na nivo kakvo sto se ocekuva.Ili sega ke mi kaze nekoj deka Milan ima podobar tim od Real????Znaci se e moment na slabost,da ne recam moment na golmanot koj sto tolku me iznervira vecerva sto ne bi sakal da go vidam povtorno na golot na mojot omilen klub.Samo za potsetuvanje,na utakmicata so Real toj Robben nemozese glava da digne od Behrami,Mudingaji zatvorase maestralno po cel teren i odbrana i napad se pokrivase covekot.A za Pandev ne bi sakal mnogu da komentiram zosto za nego se znae deka e ZVER i toa go dokazal 100000 pati samo ocigledno na nekoi toa uste ne im e jasno.Ama na kanavaro sigurno veke mu stana jasno zatoa sto 2 pati mu drzese lekcii,ednas so Juve,ednas eve so Real.I da se navratam samo na vecerasnava utakmica,se razocarav od golmanot,se razocarav od sudijata zosto mislam na site im e jasno deka Gilardino ne znae da padne vo kaznen prostor kako Pipo mekushot.Kako i da e,pak ke recam,golmanot bese epten drvo i Milan ne zasluzi da pobedi,barem ne so 1:5.

Aj ovde samo ke kazam na toj sto rece deka ova e pravata slika za Lazio neka se preispita kolkavi se negovite fudbalski poznavanjata?Ako si ja gledal utakmicata,a ocigledno deka ne si ja gledal,ce znaese deka Muslera primi 5 smesni gola i deka MILAN OSVEN TOA STO GO IMA TOJ GLUMECOT GILARDINO nisto drugo ne pokaza na utakmicata isto kako sto i Real nisto ne pokaza vo sredata.I so Real Lazio primi 2 naivni gola ama uspea da se vrati vo igra.Znaci za da ima nekoj tim volja za igra treba da ima dobar golman na gol sto ke gi motivira ostanatite da izigraat na nivo kakvo sto se ocekuva.Ili sega ke mi kaze nekoj deka Milan ima podobar tim od Real????Znaci se e moment na slabost,da ne recam moment na golmanot koj sto tolku me iznervira vecerva sto ne bi sakal da go vidam povtorno na golot na mojot omilen klub.Samo za potsetuvanje,na utakmicata so Real toj Robben nemozese glava da digne od Behrami,Mudingaji zatvorase maestralno po cel teren i odbrana i napad se pokrivase covekot.A za Pandev ne bi sakal mnogu da komentiram zosto za nego se znae deka e ZVER i toa go dokazal 100000 pati samo ocigledno na nekoi toa uste ne im e jasno.Ama na kanavaro sigurno veke mu stana jasno zatoa sto 2 pati mu drzese lekcii,ednas so Juve,ednas eve so Real.I da se navratam samo na vecerasnava utakmica,se razocarav od golmanot,se razocarav od sudijata zosto mislam na site im e jasno deka Gilardino ne znae da padne vo kaznen prostor kako Pipo mekushot.Kako i da e,pak ke recam,golmanot bese epten drvo i Milan ne zasluzi da pobedi,barem ne so 1:5.

1 Голманот не може да ти биде крив за сите 5 гола. значи ако некој од одбраната му дава на Кака да си игра курташак и да ги проаѓа како сталки што може во таква ситација голманот
2 Милан е синко Европски шампион Реал не е Реал играше 2-2 со Лацио Милан се измоча на Лацио па сега ти види по други критериуми не знам како би ги споредил сезонава освен евентуален меѓусебен дуел
3 Лацио залужи да победи?? ајде кажи го тоа и да ми отиде бешикава у мајчина:bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot:

Јас бев тој шо напиша дека ова е правата слика на лацио. И уште еднаш ќе кажам бидејќи така мислам уште од почетокот на сезоната. можеби натпреварот со реал малку ми даде причина да мислам малку попозитивно за клубот ама очигледно сум се изчажал. И покрај тоа што знаев дека реал играше лошо си реков ајде има надеж за овие. Ама толку. Еве ти споредба на играчите баш ти шо ги наведе. Бехрами беше како изгубен незнам дали успеа една топка да задржи во посед еднаш ако го удвоеја и ја губеше топката. Во одбрана пак незнам шо сакаја можеа да прат играчите за милан. Дали од славењето за бодот со реал или толку можеа да издржат притисок професионалците од лацио ги видовме шо напрајја. Ќе го издвојам како добар (не го запамтив како се вика) тој од десната страна шо нафрли неколку топки кога го дадоја голот и толку од некаква игра на лацио се останато да не претерам ама немаше повеќе од 2-3 паса и ги губеја топките.
За жила нема потреба да се коментира сите го знајме каков глумец е. ам овде пеналот беше на место голманот пази не оди на топка туку на чоек (можеби и првиот можеше да го досуди). Навистина со некој поарен голман можи и немаше да заврши 5-1 ама милан ќе даеја барем 3 од сите оние шанси.
А дека не заслужи милан да победи :pos2: не тропај

Nemoj da se navratam na toa KAKO MILAN STANA EVROPSKI SAMPION i ne seri mnogu mnogu.Rekov,ako ne se razbira nekoj od fudbal i OCIGLEDNO gleda samo sportski pregled od tipot na PETICA neka ne postira gluposti.JA DECKO NAVIJAM ZA LAZIO 10 GODINI I ZNAM JA KOJ E LAZIO,AMA OCIGLEDNO TI NEZNAES.I ne rekov ja deka Lazio trebase da pobedi ama milan ne zasluzi da dade 5 gola pa NEZNAM.I GLEDAJ MALU FUDBAL VO IDNINA

ајде наврати се и кажи просветли ме мене неукиот
1.Како Милан стана Европски Шампион??
2.Објасни ми кој е Лацио нивните трофеи и најбитни утакмици
3.На 10-те години наивање за Лацио слободно измочај се тоа е џабе време и вечерва се увери во тоа ,глуми лојален колку сакаш ама тоа е фактот Милан и Лацио се два различни света тоа не може да го свати само робајла како тебеsd

Posle glupostive sto si gi iznapisal neznam ja koj e na heroin :)
Nemoj da se navratam na toa KAKO MILAN STANA EVROPSKI SAMPION i ne seri mnogu mnogu.Rekov,ako ne se razbira nekoj od fudbal i OCIGLEDNO gleda samo sportski pregled od tipot na PETICA neka ne postira gluposti.JA DECKO NAVIJAM ZA LAZIO 10 GODINI I ZNAM JA KOJ E LAZIO,AMA OCIGLEDNO TI NEZNAES.I ne rekov ja deka Lazio trebase da pobedi ama milan ne zasluzi da dade 5 gola pa NEZNAM.I GLEDAJ MALU FUDBAL VO IDNINA

Леле чоек ако постираш уште нешто вакво заминвам во wc.
1. Не сум навивач на Милан (мечов почнав да го гледам онака сеирски, добро малку појќе навивав за лацио и за нашиот GRANDE PANDEV)
2. Кој спортски преглед бре. По она шо се случваше на олимпико треба репортажа од 45 минути да посветат на анализа на головите на милан глупостите на голманот и на одбраната на лацио. А, да и остатокот од материјалот (мислам на второто полувреме) треба да го остат за следното продолжение од документарецот.
3. А за 5те гола еве тука си во право 7 или 8 мислам дека беа тамам

и 10 те години гледање фудбал те молам не ми ги кажвај Шо гледаш дерби навечер во сабота или недела (ко ќе немаш заучење или ко ќе има некое ептен јако дерби?)

A be koga sum rekol ja 1997 deka ke navivam za Lazio i deka nema NIKAD da navivam za drug tim ti ocigledno ne si znael sto e toa fudbal.Milan tvoj sto go kazuvas sea,(da ti se mocam vo timot)e edna najkurvinska ekipa sto UVEK se vadela vo 113-esetta minuta so penali ili neregularni golovi.ZARADI TOA JUVE GO PRATIJA VO VTORA LIGA ZNAES????!!!!!Ama zatoa sto Milan e obicna mafija na celo so pretsedatelot ne go pratija vo vtora liga,a Lazio zosto tie navivaci sto gi ima ke ja zapalea Italija,eve samo da ti kazam ja na tebe sto se pravis mnogu pameten.Ako si go gledal lani finaleto TOJ SUPER PIPO dade eden gol so UVO,sto i ne e golema majstorija ako realno gledas na rabotive.Ama zatoa sto ti obozavas da provociras,POLA MILAN E BIVSI IGRACI NA LAZIO BE!!!!!!TOA TREBA DA GO ZNAES i da ne tropas gluposti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom