Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Додека на почеток Фајзер не можеше да стаса со нарачки, ги уценуваше државите до таа мера што некој требаше и да го укинат својот суверенитет.

Сега кога не оди повеќе работата, тераат со старата добра практика, ги фаќа политичарите во златни канџи. Затоа сега и бебиња ќе се вакцинираат.

Заработката на една вакцина им беше 80% на 19$ вакцина. Сега Фајзер ја крена цената на повеќе од 24$.

Canada have a confirmed 35m doses for 2022 with an option for 30m more if needed (65m total), 30m in 2023 with the option for 30m more if needed (60m total) and no confirmed number in 2024 but an option for 60m doses if needed.

Podobro da imas nego da nemas. Tokmu Makedonija bese zrtva sto vlasta ne nabavi na vreme. E sega nikoj ne znaeme kako ke se razviva situacijata i dali ke ima adaptirani vakcini protiv aktuelnata mutacija. Za mene ova e odgovorno vladeenje.

Покрај Англија и Велс, сега и во Шкотска. Докторите се чудат оти зголемен број на млади ова лето со срцеви проблеми.

Покрај Англија и Велс, сега и во Шкотска. Докторите се чудат оти зголемен број на млади ова лето со срцеви проблеми.

не знаеш дека и короната може да направи тромбови и срцеви проблеми?

Ја за бустер би идел на спутник пошто е векторска и е многу подобра од све освен АЗ. Али со оглед дека фајзер не седна у скут не верувам да пуштат воопшто тука.
Во моментот има само две дози на спутник, пошто двете дози имаат различен "вектор носител" кој може да се користи само еднаш. Истото е и со Астра Зенека.
Автоматски споено мислење:

Кај младите причнината за срцев инфаркт е обично злоупотреба на наркотични супстанци. Не ми се верува дека сеа као ова од Марс паднало.

Cudno, bas vo taa grupa kaj sto ima najmalku vakcinirani i najmnogu asimptomatski. Ne deka e povrzano, cudno samo.

Cudno, bas vo taa grupa kaj sto ima najmalku vakcinirani i najmnogu asimptomatski. Ne deka e povrzano, cudno samo.
Ti si pretplaten na Times, ili vaka od uvo gi treses znaenjava?
Ili mozebi znaes deka vo zapadna skotska preovladuva socijal demokrati, a istokot se konzervativcite.

Ne vikam i jas deka linkot na teneke e povrzan so vakcini, ne sum pretplatena na the times ne znam.

Ti si pretplaten na Times, ili vaka od uvo gi treses znaenjava?
Ili mozebi znaes deka vo zapadna skotska preovladuva socijal demokrati, a istokot se konzervativcite.

Ne vikam i jas deka linkot na teneke e povrzan so vakcini, ne sum pretplatena na the times ne znam.
Od uvo. Deka e vo temata na korona a od toa sto se cita ne vidov nikoja povrzanost so koronava, na primer.

Рон, прими ли трета доза или ќе ни дадеш предимство на нас невакцинираните?

нажалост вие сте изгубени случаи, на наш грб сакате да профитирате, случаиве паднаа токму ради вакцинацијата вие сакате тоа да го прифатите или не. 77% од тие што лежат у болница се антиваксери, тоа е грубо рачувато 8 од 10 души. Ај сеа фак оф тетке, не ме замарај.

нажалост вие сте изгубени случаи, на наш грб сакате да профитирате, случаиве паднаа токму ради вакцинацијата вие сакате тоа да го прифатите или не. 77% од тие што лежат у болница се антиваксери, тоа е грубо рачувато 8 од 10 души. Ај сеа фак оф тетке, не ме замарај.
Чекај, чекај, полека, смири тензија...ти си опасен исто како и другите невакцинирани, но тоа го знаеме, кажи нешто за тие 23%, како им е состојбата?

Чекај, чекај, полека, смири тензија...ти си опасен исто како и другите невакцинирани, но тоа го знаеме, кажи нешто за тие 23%, како им е состојбата?
Supet se, ko da ne se tamu

Шо сме ние
Народ
Шо сакаме
Вакцини
Дојдоа вакцини
Нејќеме вакцини
Што сакаме
Сакаме нејќеме

Сега велат добро било да се комбинираат вакцините.
Претходно доктор изјави дека не е препорачливо да се комбинираат. Што е точно, дали ќе се усогласат?

И дали е препорачливо да се измерат д-димери (хемостаза) пред вакцинирање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom