Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.563
Поени од реакции
24.922
Да, 95% се мали и средни претпријатијата. Али како беше тоа у САД 1% од најбогатите го држат 90% од капиталот :)
Јас највеќе за тие зборам. Пошто и тие се најголемите вработувачи, како Мекдоналдс, Валмарт, Амазон и кај нив прво се покренува тој бунт за поголеми работнички права, минимална саатница (не плата), дополнителни даноци и ред други работи. Мислам дека ти баш за тоа пратиш и знаеш.

Иначе од економија се разбирам онолку колку што учев у економско предмети, и на правен факс, а не беа малце :)
И да не е лесно да си сопственик, пошто пред пар години на мои 24 год и основав ДОО.
А ова што го зборам и хејтам, ми е пробудено ради мизеријата на 70% од луѓето во која живеат, ја гледам околу мене секојдневно и пошто ми е жал.
Најлесно е да си отидат сите од тука пошто нормално не им се работи за 300€ конобар, продавач или што и да е, и неможе цела година нов мобилен да си земе после сите сметки и трошоци, а на 3 саати со авион у еден правец истото што го работи, ќе го работи за х5.
Ама не е тоа решението, според мене.
Автоматски споено мислење:

За ова плати-цени у маркет сум го зборел мн пати. Ние у МК купуваме европски производи со европски цени. А платите ни се азиски.
Ете едни мобилни самсунг на пример истиот модел го продава во Европа една цена, во Индија, Виетнам, Бангладеш... 20 до 30% помала.
И бтв, инфлацијата е во бум задњиве 2/3 години, а платите не се рипнати ни промил и МК, тоа е па уште полошо, одколку што велиш ти да растат платите па следствено и цените.

E ako de, sega ke plakas evropski plus 10% pokacuvanje... Sto menja toa, ako on do sega ti prodaval po evropska cena i ti si kupuval i sega mora da plaka poveke za plati i cenata ke ide nagore. Neznam zosto mislis deka e OK da ostane cenata ista?

Druga rabota, treba da sfatis deka sme 2mil... NEBITEN pazar taka da sekogas ke se slepame na grbot na pogolemi pazari i ke gi plakame NIVNITE evropski ceni.

Indija se miljarda i trista, vietnam se 100 mil a bangadesh 65... Neznam zosto mislis deka treba da se sporeduvas so niv pogotovo koga i trosocite za eve mobilni spomna se pomali tamu. Prvo se proizveduvaat u toj reon, vtoro dnevnicite im se po $2 treto obrtot tamu e najmalku 30 pati pogolem nego u MKD. Imaj na um deka i tamu ima edna mala "10%" sredna klasa koja zarabotuva kako IT sektorot u MKD. Samo sto tie 10% ti se pak 5 pati poveke nego cela populacija vo MKD. Nema sporedba...

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
1633276707874.png

Чисто да се потсетиме која е причината зашто народ трчи за партии иако ги продадоа и покрадоа. Не е битна идеологија, скандали, 14 живи изгорени, проекти. На крај на ден се сведува на вакви фаци и ситни интереси.

Мало појаснување овој е кандидат на сдс за градоначалник на куманово.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.325
Поени од реакции
4.610
Добро бе шо блада Камиказа со слики од Скопски со Кираџиева и ми меша политика у маратон. Па не можеа поодбивни ликови да кандидираат, вечни плачковци. И оваа и брат и штанцаат статуси не добиле аплаузи на подиум, па не добивате оти сте одбивни, со сите искарани, една честитка до класи подобрите нема од вас

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.622
Поени од реакции
37.582
193203615_1400872950268536_340331536884426423_n.jpg

... видите го кружниов проект на куќи за домување блиску до Копенхаген,

ice_screenshot_20211003-211626.jpeg

...ваков план за урбанизам на градот да слушнам од градоначалник, експанзија на Скопје во ширина и дужина, а не централно ќе ми ти прават свешто нешто стиснати како сардина,

19731976-7574719-image-a-110_1571134017806.jpg

...ем центарот ќе се ослободи, ем ќе се исцивилизира околината,

EX75GKRX0AID5Co.jpg Ed_4sX2XYAAm_qL.jpg

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Во идеални услови ќе беше во право.Ама и ваке не ќе е лошо, можда секоја година по 2 цм асфалт ќе редат на истите улици.

Screenshot_20211003_212922.jpg
Охрид, 30.09.2021
Асфалтирање на една од побитните улици...
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 308984

Прегледај го приврзокот 308985

...ваков план за урбанизам на градот да слушнам од градоначалник, експанзија на Скопје во ширина и дужина, а не централно ќе ми ти прават свешто нешто стиснати како сардина,

Прегледај го приврзокот 308986

Прегледај го приврзокот 308988 Прегледај го приврзокот 308990
Веќе гледам паркирани коли, и импровизирани депонии во зеленилото.:cautious:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.514
Прегледај го приврзокот 308984

Прегледај го приврзокот 308985

Прегледај го приврзокот 308986

Прегледај го приврзокот 308988 Прегледај го приврзокот 308990
можеле да се потрудат повеќе дрва да вметнат и паркинг да направат а не ко сељаци у трева да паркираат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.622
Поени од реакции
37.582
можеле да се потрудат повеќе дрва да вметнат и паркинг да направат а не ко сељаци у трева да паркираат
... до секој центар на овој комплекс куќи како што гледам од фотката, води асфалтиран пат до центарот каде има кружен паркинг, возило паркирано пред сопствена врата,

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.514
... до секој центар на овој комплекс куќи како што гледам од фотката, води асфалтиран пат до центарот каде има кружен паркинг, возило паркирано пред сопствена врата,
Доволно за едно возило по фамилија, премалку!
Иначе не ти се гледаат тие што паркирале у тревник зашто изгледа не гледаш ништо надвор од асфалтираниот пат каде има кружен паркинг

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.897
Прегледај го приврзокот 308947

Чисто да се потсетиме која е причината зашто народ трчи за партии иако ги продадоа и покрадоа. Не е битна идеологија, скандали, 14 живи изгорени, проекти. На крај на ден се сведува на вакви фаци и ситни интереси.

Мало појаснување овој е кандидат на сдс за градоначалник на куманово.
Која е таа искезена десно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom