Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
ti rekov, zoloska ili rezervat stom nekes da zivees so mnozinstvoto koe e nevakcinirano.

ako nekes ni demokratija kade mnozinstvoto odlucuva i mislis deka nekoj drug treba da odluci za site cepaj u kina... tamu e bas ko sto sakas

Онаму каде што живеам јас, мнозинството е вакцинирано.

Онтарио ќе препорачува Фајзер за мажи од 18-24 години, оти Модерна правела повеќе срцеви проблеми.

Ќе сумираме на крај колку сме спасиле. Се надевам нема да бидиме минус.
Се нема мозок со вакцинирањево на млади и на прележани.

А Ленче ако прележала?

Сите еден ден ќе прележиме.
Прашање е дали невакцинирани (со поголема веројатност за хоспитализација и смрт) или вакцинирани (со помала веројатност за хоспитализација и смрт).
Тоа е тоа што треба да се знае.

Прашање е дали невакцинирани (со поголема веројатност за хоспитализација и смрт) или вакцинирани (со помала веројатност за хоспитализација и смрт).
И ја тврдам истото, зошто јас прележан ме тераш да се вакцинирам во твоето државно уредување?

Онаму каде што живеам јас, мнозинството е вакцинирано.

i kaj mene e vakcinirano pa ne e problem ako neke da ne se vakcinira... ti u AUS isto bese? gledas valjda na tv, pritisok ima ama ne te tera nikoj so sila ako nekes. finalnata odluka e tvoja, taka treba da e sekade, nema sto da mu se odzema pravo na bilo koj za nesto pogotovo tolku neopasno ko ova... za 90% od narodot smrtnosta e pomalku od 1%... ostaj neka si odlucat za sebe

И ја тврдам истото, зошто јас прележан ме тераш да се вакцинирам во твоето државно уредување?

Ај најди еден пост каде го тврдам ова.
Автоматски споено мислење:

i kaj mene e vakcinirano pa ne e problem ako neke da ne se vakcinira... ti u AUS isto bese? gledas valjda na tv, pritisok ima ama ne te tera nikoj so sila ako nekes. finalnata odluka e tvoja, taka treba da e sekade, nema sto da mu se odzema pravo na bilo koj za nesto pogotovo tolku neopasno ko ova... za 90% od narodot smrtnosta e pomalku od 1%... ostaj neka si odlucat za sebe

Не ти оди со математиката.
За 10% народ колкава ќе биде смртноста?

Апсолутно си во право, тоа и јас го велам. Секој треба да си одлучи.

Немаат ум што прават, сега ќе вакцнираат деца од 5-11 години, а потоа и 1-4 години. Ненормална корумпирана банда. :mad:

Еве како е смртноста за деца.

Прегледај го приврзокот 308657

Искрено таа е многу голема смртност за деца од ковид ако е точна. Гледам зашто би притискале и деца да се вакцинираат бидејќи и тие мораат да одат по градинки и училиште а се најголеми преносители.

Исто како може да споредуваш високо заразна болест со давење, несреќи, самоубиство и болести што не се пренесуваат :facepalm:

Тогаш во ред, ти си полиберален од државата за нас прележаните, по диктатор за невакцинирани непрележани. Ленче прерлежана може со фејк сeртификат да оди на работа, доколку не се вакцинира.

Апсолутно си во право, тоа и јас го велам. Секој треба да си одлучи.

Освен невакцинираните - непрележани кои треба да се вакцинираат за да не го кочат системот.

Тогаш во ред, ти си полиберален од државата за нас прележаните, по диктатор за невакцинирани непрележани. Ленче прерлежана може со фејк сeртификат да оди на работа, доколку не се вакцинира.

Не треба ни сертификат да има.
Реално, ако еднаш го прележала тогаш математиката е на нејзина страна. Битно е дека мали се шансите за да се зарази уште еднаш и да замини во вечни почивалишта.

Не ти оди со математиката.
За 10% народ колкава ќе биде смртноста?

joj... daj ja tvojata matematika da se posmeeme...

za tie 10% ke bide 2-5% smrtnosta zavisno od mnogu faktori. realno tie treba da se zastitat i toa neka si go resat sami i slobodno drzavite treba da pomognat okulu toa. cel zivot plakale zdrastveno treba da moze da im se priusti pomos a ne zivi da gorat ili da se vadat ministrite na toa deka nema kapaciteti... imaa vreme da go sredat toa, eve golem % e valciniran nema sto poveke da go drvime...

imalo i ke ima zrtvi nezavisno kolku luge se vakcinirani

Освен невакцинираните - непрележани кои треба да се вакцинираат за да не го кочат системот.
Се инаетиш цел ден. Види ги статистиките и види кој го кочел досега системот, па потоа ќе зборуваме. Не само вакцинирани и невакцинирани, туку и онаа за старосната граница и коморбидитетите.

Пропагираш вакцина која не знаеш дали ќе штити од наредната мутација.
Оваа е на излезна врата, ќе партиципира во извесен % при наредниот бран и ќе замине во историјата. :)

Искрено таа е многу голема смртност за деца од ковид ако е точна. Гледам зашто би притискале и деца да се вакцинираат бидејќи и тие мораат да одат по градинки и училиште а се најголеми преносители.

Исто како може да споредуваш високо заразна болест со давење, несреќи, самоубиство и болести што не се пренесуваат :facepalm:

daj da zabranime bazeni togas?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom