Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.859
Поени од реакции
40.494
Која е оваа Данела бе, и кај ги копаат овие ликови? Све што требаше е да го кандидираат Коце повторно и ќе ја прегазеше пијандурата што 4 години ги преседе у кафана. Вака фино глатко ќе си тепа и уште 4 години ќе го слушаме како блада за трамваји, тунели под Кале, зелени кровови и 50ки под ГТЦ.

Ама и друго не можевме да очекуваме од евнух како Мицковски вечен спаринг партнер на Заев и глумец на опозиционер.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Доволно говори за народот тоа што повторно ќе го избере пијаницата Шилегов.

Инаку сликата со обезбедувањето на Данела на тој маршот е обезбедување на гувернерката на протекторатов што е на метар и пол пред Данела.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Оваа Данела уште не ни станала нешто, со пет пара обезбедување, возачи, службени коли... браос бе.
Баш вакви ни "фалат" у државава на битни позиции.
Како ми изгледа оваа само на крената, и умислена дека е некој фактор. Па и со само-фалењата од пред некој ден...
Полош избор амин, златен Коце си го имаа.
Од кај ги вадите муабетиве жити господ... :vrtioci:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Која е оваа Данела бе, и кај ги копаат овие ликови? Све што требаше е да го кандидираат Коце повторно и ќе ја прегазеше пијандурата што 4 години ги преседе у кафана. Вака фино глатко ќе си тепа и уште 4 години ќе го слушаме како блада за трамваји, тунели под Кале, зелени кровови и 50ки под ГТЦ.

Ама и друго не можевме да очекуваме од евнух како Мицковски вечен спаринг партнер на Заев и глумец на опозиционер.
Како од каде ги копаат. Образована во Англија, вратена назад директно на менаџерско/функционерско место во организација, секоја година нова измислена титула, проекти и реална работа нула. Втор ден на кандидатура одма слики со Гувернерката Катето како трчаат, обезбедување од Америчка амбасада.

Патем не знам дали знаете али медиумскиот простор за овие избори е поделен на три дела.

1. Парламентарни партии со парламентарна група ( 4+ пратеника) = 90% од медииумското време, поделено 50/50 помешу власт и опозиција.
  2. Парламентарни партии без парламентарна група = 7% од медиумското време , поделено 50/50 помеѓу власт и опозиција. Иако за оваа група се квалифицираат само ДПА и Левица, им ги набутаа и БЕСА/ГРОМ/ЛДП/ДОМ/... и сега 8 партии треба да го делат времето.
  3. Независни кандидати = 3% од медиумската застапеност. Ова е поделено на 50 + дела ( за секоја независна кандидатура во државата) и дали ќе добијат по еден временски слот од 30 секунди на Собраниски и еден билборд право да имаат.
Данелчето е независен кандидат кој иде со свој број , различен од тој на ДПНЕ. Епа за нејзе правилото не важи, од ДИК одлучиле она да го добие времето на непостоечките кандидати од парламентарните партии со парламентарна група (ДПНЕ, АА) или поточно 45% од медиумската застапеност.

Па така Шилегов и Данелчето ќе имаат по 45% од медиумската застапеност. ЛДП/ДОМ и Левица по некој 3.5%, додека тие останатите независни сите заедно ќе делат 3%.

ДЕМОКРАТСКИ И ФЕР ИЗБОРИ.

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Lokalnive ke bidat isto kako i parlamentarnite ... za parlamentarnite imase na forumov ista anketa kade sto SDS imaa najmalku glasovi i pak pobedija.
Istocniot del poveke opstini so makedonsko naselenie ke go zeme VMRO , zapadniot i onamu kade sto se albanski glasaci ke go zeme SDS ( ne za dzabe smenija ime i vovedoa dvojazicnost ) Levica gradonacalnik tesko deka ke ima ali sovetnici ke imaat.
Ali da bideme realni koj ke go zeme Skopje e najbitno , a osekjam ke go ima istoto scenario kako za pretsedatelskite sto vo sekoja makedonska opstina pobedi Gordana a vo albanskite Stevo i vtor krug grupno albansko glasanje za Stevo imalo duri i sliki se postiraa po socijalnite mrezi kako letaat orli i odat za Stevo da glasaat. Isto ke bide i godinava , Albancite ( + clenovite na SdS + potkupeni Romi za 1 kjesa namirnici ) ke go donesat Shilegov na vlast. A pijanjcata u sledniot 4 godisen mandat izlea ke go vrati onie Toi klozeti so visea na plostad pred SK 2014 hahahahahhahahahahaha

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
У првиот мандат Петре спроведе 10% од програмата, со следниот да накачи на 15% и топ ќе биде скопјево :))
А Данела едвај чекам да видам ако тепа некако па она, како со хеликоптер ќе ја носат до работа секој ден, големата госпожа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.786
Поени од реакции
5.061
Стварно не гледам како може и за кого да гласам. Има милион кандидати, неможе да им читам биографии и програми на сите па да ги рангирам споредувам и подредувам. Ни сум експерт за менаџмент а уште помалку за урбанизам. Треба да потрошам денови и многу време за да изберам дури и не сум способен да изберам зошто не сум стручен. И згора на тоа имам само еден глас во град од 500.000-700.000 жители. Така да...нека се гонат сите.А згора на тоа кој ми е бенефитот од тој сериозен труд?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Стварно не гледам како може и за кого да гласам. Има милион кандидати, неможе да им читам биографии и програми на сите па да ги рангирам споредувам и подредувам. Ни сум експерт за менаџмент а уште помалку за урбанизам. Треба да потрошам денови и многу време за да изберам дури и не сум способен да изберам зошто не сум стручен. И згора на тоа имам само еден глас во град од 500.000-700.000 жители. Така да...нека се гонат сите.А згора на тоа кој ми е бенефитот од тој сериозен труд?
Како кој е бенефитот. Па немора личен да е бенефитот, биди малце емпатичен, хуманист, со твојот глас придонеси за поубава вила на Петре, за Данела исто и она да си изгради, нема жената. Плус за по некое станче за децата.
Нека видат убаини бар они кога неможеме ние :) биди и ти, дел од тоа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.786
Поени од реакции
5.061
Како кој е бенефитот. Па немора личен да е бенефитот, биди малце емпатичен, хуманист, со твојот глас придонеси за поубава вила на Петре, за Данела исто и она да си изгради, нема жената. Плус за по некое станче за децата.
Нека видат убаини бар они кога неможеме ние :) биди и ти, дел од тоа.
Му дадов денес 200 денари на берберот. Му требаат на човекот плус и ме ишиша. :)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Во Кочани ќе гласам за сегашниот градоначалник Николчо бидејќи повеќе од проектите ми го подобрија животот во градот(лол:D) а и генерално си работеше човекот коректно. За советници ќе гласам за едни независни дечки, во 2017 освоија едно место сега се надевам на добра кампања и барем 2-3 места.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.836
Поени од реакции
30.744
Јас мислам и дрво да стават треба да го победи Шилегов.
За што би го гласале пак ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom