Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Рон веќе фаќа врски да прими трета доза пред постарите.

Се надевам дека нема да излези дека вакцините ја прават пандемијава полоша, а не подобра.

these are not people who change their minds when the data changes. that’s political and career suicide. these are people who change the data so they can keep their narratives.

Ова е многу добра напомена. Не се научниците кои ги диктираат правилата во врска со пандемијата, туку политичарите.

22.09.2021, ФДА го измени овластувањето за итна употреба (EUA) за вакцината Pfizer-BioNTech COVID-19 за да се овозможи употреба на единечна засилувачка доза, што треба да се администрира најмалку шест месеци по завршувањето на втора доза кај:

лица од 65 години и постари;
лица од 18 до 64 години со висок ризик од тешка СОВИД-19; и
лица од 18 до 64 години чија честа институционална или професионална изложеност на САРС-КоВ-2 ги става под висок ризик од сериозни компликации на СОВИД-19, вклучително и тешка СОВИД-19.

Денешното овластување се однесува само на вакцината Pfizer-BioNTech COVID-19.

... не знам зошто е спуштена границата од страна на Филипче „на сите“ од 60 год и постари, кога ФДА ја дала препораката на сите од 65 год постари, :toe:

22.09.2021, ФДА го измени овластувањето за итна употреба (EUA) за вакцината Pfizer-BioNTech COVID-19 за да се овозможи употреба на единечна засилувачка доза, што треба да се администрира најмалку шест месеци по завршувањето на втора доза кај:

лица од 65 години и постари;
лица од 18 до 64 години со висок ризик од тешка СОВИД-19; и
лица од 18 до 64 години чија честа институционална или професионална изложеност на САРС-КоВ-2 ги става под висок ризик од сериозни компликации на СОВИД-19, вклучително и тешка СОВИД-19.

Денешното овластување се однесува само на вакцината Pfizer-BioNTech COVID-19.

... не знам зошто е спуштена границата од страна на Филипче „на сите“ од 60 год и постари, кога ФДА ја дала препораката на сите од 65 год постари, :toe:

Има Филипче 'наука' за мешање на вакцини?
Оти досега единствена студија е за АЗ и Фајзер.

More data are expected in the coming weeks. Snape and colleagues are studying eight vaccine permutations in roughly 100 people each: a first dose of either AstraZeneca or the Pfizer-BioNTech vaccine, followed by a dose of either the same vaccine or the opposite, with intervals of either 4 or 12 weeks. The group reported in The Lancet last month that people who received the mRNA vaccine just 4 weeks after AstraZeneca's suffered significantly more side effects than those who received two doses of the same vaccine; data on those subjects' immune response are pending. The program has expanded to include second doses of Moderna's mRNA vaccine and the Novavax vaccine, which delivers the spike protein directly.

Последно уредено:
Има Филипче 'наука' за мешање на вакцини?
Оти досега единствена студија е за АЗ и Фајзер.

More data are expected in the coming weeks. Snape and colleagues are studying eight vaccine permutations in roughly 100 people each: a first dose of either AstraZeneca or the Pfizer-BioNTech vaccine, followed by a dose of either the same vaccine or the opposite, with intervals of either 4 or 12 weeks. The group reported in The Lancet last month that people who received the mRNA vaccine just 4 weeks after AstraZeneca's suffered significantly more side effects than those who received two doses of the same vaccine; data on those subjects' immune response are pending. The program has expanded to include second doses of Moderna's mRNA vaccine and the Novavax vaccine, which delivers the spike protein directly.

Господ нека ни е на помош!
...ова испаѓа како да се имунизираме со три вакцини против сезонски грип произведени уназад секоја година и да ги аплицираме сите три во една сезона, за подобар имунитет, нели?

Ај сега вака... одамна не се оптеретувам околу вирусот но денеска дознав дека сум бил во контакт со позитивен кој вчера пројави симптоми... е сега ме интересира бидејќи утре имам некои прослави договорено дали доколку немам симптоми може да го пренесувам, по нет што читам некои викаат можам, некои дека не можам, инаку сум прележал уште во јули прошла година и имам примено две вакцини фајзер од кои втората во мај.

Ај сега вака... одамна не се оптеретувам околу вирусот но денеска дознав дека сум бил во контакт со позитивен кој вчера пројави симптоми... е сега ме интересира бидејќи утре имам некои прослави договорено дали доколку немам симптоми може да го пренесувам, по нет што читам некои викаат можам, некои дека не можам, инаку сум прележал уште во јули прошла година и имам примено две вакцини фајзер од кои втората во мај.

Батали ги прославите. Седи си дома најпаметно е. Ќе има и други прослави во иднина. Не ризикувај без потреба. Се надевам дека на крај ќе испадне дека си негативен.

Батали ги прославите. Седи си дома најпаметно е. Ќе има и други прослави во иднина. Не ризикувај без потреба. Се надевам дека на крај ќе испадне дека си негативен.

Така е, сега веќе ви е појасно дека нема враќање на стариот начин на живот, ни со 3 дози вакцини.

Така е, сега веќе ви е појасно дека нема враќање на стариот начин на живот, ни со 3 дози вакцини.

Го советував така, првенствено за да не му е криво подоцна ако некоја личност настрада и подоцна да не се случи да има грижа на совест поради тоа. Вака барем ќе биде мирен и нема да се оптеретува дали ќе му го пренесе вирусот на некој друг. Размислувам само како лично јас би постапил во ситуацијата и тоа му го советував.

242576947_1945062929029023_7301867479792732155_n.jpg

И така стасавме до неизбежното, во Израел советодавното тело за ковид, даде препораки за рестрикции. Вакциналната стратегија не дава доволно резултати.

“It is unreasonable to continue on the current course,” one expert said, according to the Kan public broadcaster. Other advisers were quoted by Channel 12 news as saying that the vaccination campaign pushed by Prime Minister Naftali Bennett and Health Minister Nitzan Horowitz has not done enough yet to curb rising cases, “and a change in policy is needed for the interim period until there is a significant and consistent decrease in serious cases.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom