Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Што тоа 20 %?
20% од заболените се невакцинирани, а 80% вакцинирани? Тоа сакаш да ми кажеш? :ROFLMAO:

Не сте реални. Уште па излегува дека вакцината убива пред вирусот да те инфицира. Ох бе, затоа се држам настрана од темава. Раат ми е :D
Не, вакцината е 20% посто ефикасна од заразување. Знаеш како се пресметува, рачунаше пред некоја страна. Знаеш и сама дека тоа 90% посто е за пред публика, не значи ништо.
241723332_1117373962124454_1813779149667207718_n.jpg

Ова е како се пресметува ефикасност. Тоа твоето е политички памфлет за избори.

Туу си замина чупево, а не му објаснивме дека заштитата што ја дава вакцината се пресметува спрема процент на вакцинирано население.

Иако мислам дека знае ама се прави на Тошо :)

Мене па ме интересира Аљаска како е. Доста шведска, ладно е таму
А овој горе ми вика не е тој процент на инфицирани невакцинирани 90 (читај 80) туку 20. :D

Бројките на Филипче одат во прилог на тоа јас што го зборам. Вие само ми правите....како беше ментална гимнастика.

Бог да чува. :D
Ефективност
Ефективност против смртен исход 86%, против зараза 26%. На 9 септември.
Еве го и од 2 септември
Ефективност против смртен исход 91%, против зараза 34%. На 2 септември.
За една недела паѓа за 4-10%.
Врз основа на вакви и уште многу други статистики треба да прават анализи и планови. А не да ни подметнуваат лажни бројки и надежи. Песто пати излажаа досега.

Еве многу добро четиво за ефикасноста на вакцините, за тие како мене што читаат српски сајтови и не разбираат англиски.

Северните држави во САД некој со 70% вакцинација број на позитивни и хоспитализирани.

1632399137565.png

Или сумирано вакцинирани против невакцинирани.

1632399240511.png

Attachments

• 1632399215619.png
    1632399215619.png
    292,3 KB · Прегледи: 8
за тие како мене што читаат српски сајтови и не разбираат англиски.
Пролив си со ова, престани.
Мислам, другиве 2-3ца еднаш само ти пишаа погрешна претпоставка дека не знаеш англиски, и сеа пролив си досаден демек не знаеш англиски, 5 пати го имаш пишано, аман.

Ми фати око сторијата за некој наркоман од Словенија што примил 23 вакцини, и го најдов и твитов, па си размислувам... Дали е нормално да примиш 23 вакцини и сè да е океј со тебе?!?! Дали тоа индиректно покажува дека вакцините се слаби??? Или можеби треба да помине време па да му се појават проблемите (всушност ако бил зависник од хероин он сигурно има многу поголеми проблеми), но интересно во секој случај...

Ми фати око сторијата за некој наркоман од Словенија што примил 23 вакцини, и го најдов и твитов, па си размислувам... Дали е нормално да примиш 23 вакцини и сè да е океј со тебе?!?! Дали тоа индиректно покажува дека вакцините се слаби??? Или можеби треба да помине време па да му се појават проблемите (всушност ако бил зависник од хероин он сигурно има многу поголеми проблеми), но интересно во секој случај...
То че да нам објасни госпоџа Мил(р)а у следечег подкаста код велики знанственик и почасни члан менсe Мајкa Тајсона.

Da ne znae nekoj slucajno dali ima sansi da se ponisti resenie za izolacija, dokolku napravis nov test i ispadne negativen istiot ?

(y)
Алелуја, не знам што досега се чекаше :toe: нели децата беа тие со слаб имунитет и мора со што повеќе вакцини да се ојача.

Освежување него што. Рон иди на трета доза, нешто не си ми доволно свеж, нервозен си, иглата е докажано дека смирува.

Valjda ja znajs razlikata megju mozna i zadolzitelna.

Чисто вака како информација од прва рака што ја добив денес, при службена посета на клиника Жан Митрев.

Моментално скоро пола персонал таму е позитивен, не е на работа (кој си има познати таму, не верува, нека си праша слободно).
Инаку сите се вакцинирани со Фајзер прва доза 26.02 втора доза 19.03 +две недели до целосно создавање на антитела.
Еве да ги рачунаме од април месец како имунизиран персонал (со целосно изградени антитела), почнале да се заразуваат од крајот на август, почетокот на септември и сеуште. Значи грубо кажано пет месеци од вакцинација.
Значи толку и е "векот" и "ефикасноста" на вакцината.

Додека еден (вакциниран) навистина врвен лекар таму, отворено ми кажа Делта + овие сегашни вакцини (било која), рачунај речиси како да НЕ СИ ВАКЦИНИРАН и АКО СЕ ЗАРАЗИШ повторно НЕМА ПРАВИЛО како ќе поминеш. Имаат ТАЗЕ вакцинирани (пред два-три месеци) ЗАРАЗЕНИ пациенти кај нив на одделение, со тешка слика (исто како да не се вакцинирани).

Си го имаме муабетот со лекарот па го прашав отворено, другар значи џабе вакциниве, не штитат повеќе? Вели, па за жал со мутациите многу СЛАБО, доаѓаат и НОВИ мутации према Европа што ќе стигнат и кај нас сакале или не. Тогаш уште помалку ќе делуваат, доколку воопшто и најмалку делуваат. Го прашувам, ЧАРЕ? Дига раменици и вели нема чаре.

Инаку од заразениот персонал таму, кој како, некој со лесна, средна и тешка клиничка слика.

Тоа е тоа народе. Ј*бем ти и вакцини и наука, па уште и БУСТЕРИ ќе давале за вакцина направена против ВУХАНСКИ СОЈ. Десет дози џабе се!

Него да се потрошат вакциниве што веќе ги произвеле фабрикиве, да се трошат МНОГУ лекарства, тестови и се по ред БИЗНИС ГОЛЕМ да се тера.
Па после некое време, може ќе избацат модифицирани вакцини (и со сегашниве познати соеви), во меѓувреме пак ќе се ствараат НОВИ мутации, така што пак ќе ослабат и тие НОВИ вакцини.
И така до недоглед, нека се пуни ФАРМАЦИЈАТА и останати со пари.
Се по список жуто кинеско или кој и да е во соучество со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom