Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
ова е од антиваксерката Марија, уште не е блокирано.... кажувања на погребник од УК ....
Едно ме заинтересира, Тој кажува дека од 2019 почнала работата, а и во Италија кажуваа за случаи од есен 2019 ??
https://www.facebook.com/marija.stoj.1/videos/538832263891249

Ја не спомнав никаде во мојот конкретен пост колективен имунитет.
Не прави ментална гимнастика и не ми го менувај концептот на напишаното.

За нас не е релевантно тоа што го збори Филипче, туку фактот дека високи 90% од новозаразените се невакцинирани.
80%

Овие не знаат друго, него само лажат - нема ковид у школите (а сепак секој знае по неколку примери од своја околина за деца во карантин), никој не одбива да се попишува (ама сепак задњи денови нагазија жестоко пропаганда, дури и Let3 го пуштиле по Фејзбук), модуларните се сигурни (ама неколку ги затворија)...

Овие не знаат друго, него само лажат - нема ковид у школите (а сепак секој знае по неколку примери од своја околина за деца во карантин), никој не одбива да се попишува (ама сепак задњи денови нагазија жестоко пропаганда, дури и Let3 го пуштиле по Фејзбук), модуларните се сигурни (ама неколку ги затворија)...

Масовна пропагандата во цел свет. Вакцините се full of shit. Ако нешто не му е во прилог го кријат. Ако нешто му е во прилог ги зголемуваат бројките. Има мала лага, голема лага и статистика.

Еве што вели Унверзитетот во Отава - Инстутут за кардиологија. 1 во 1000 ќе има кардиваскуларна болест од вакцините. Најмногу млади мажи.

Results 32 patients were identified over the period of interest. Eighteen patients were diagnosed with myocarditis; 12 with myopericarditis; and 2 with pericarditis alone. The median age was 33 years (18-65 years). The sex ratio was 2 females to 29 males. In 5 cases, symptoms developed after only a single dose of mRNA vaccine. In 27 patients, symptoms developed after their second dose of. Median time between vaccine dose and symptoms was 1.5 days (1-26 days). Chest pain was the commonest symptom, but many others were reported. Non-syncopal non-sustained ventricular tachycardia was seen in only a single case. Median LV ejection fraction (EF) was 57% (44-66%). Nine patients had an LVEF below the normal threshold of 55%. Incidence of myopericarditis overall was approximately 10 cases for every 10,000 inoculations.

За какви гомна се работи може да се види од медиумската пропаганда што ја започнаа во Британија. Инаку и таму до пред некое време исто како Царовска кај нас сега, викаа дека во училиштата не се шири корона. Во Британија панелот на научници не им дозволи да се вакцинираат децата. Но, сепак решија да одат со политичка одлука.

Последно уредено:
Filipce tvrdi, a ti go imas citirano toj post. Znaci da povtiram use ednas, ministerot forsira vakcinacija bazirano na neso so naucniot svet ti vika deka e nevozmozno.

Toa so 90 posto e smesno. Znaes ti kako se presmetuva efikasnsot, momentalno e 20 posto kaj nas so tendencija na opagjanje. Ja imam postirano slikata vo drugata tema.
Што тоа 20 %?
20% од заболените се невакцинирани, а 80% вакцинирани? Тоа сакаш да ми кажеш? :ROFLMAO:

Не сте реални. Уште па излегува дека вакцината убива пред вирусот да те инфицира. Ох бе, затоа се држам настрана од темава. Раат ми е :D

Што тоа 20 %?
20% од заболените се невакцинирани, а 80% вакцинирани? Тоа сакаш да ми кажеш? :ROFLMAO:

Не сте реални. Уште па излегува дека вакцината убива пред вирусот да те инфицира. Ох бе, затоа се држам настрана од темава. Раат ми е :D
Абе Филипче тоа го вика :)

Според податоците што ги изнесе Филипче, над 90 отсто од починатите биле невакцинирани, а од вкупниот број новодијагностицирани од 6 до 16 септември 21 отсто биле вакцинирани, а 79 немале примено вакцина.

Според податоците што ги изнесе Филипче, над 90 отсто од починатите биле невакцинирани, а од вкупниот број новодијагностицирани од 6 до 16 септември 21 отсто биле вакцинирани, а 79 немале примено вакцина.

Аман бе Тенеке, ај прочитај уште еднаш што сме пишале, а што пишал Филипче. Е не ми се верува дека треба да разглабам, читајте убаво!!!!

Јас пишав дека 90 посто од новозаразените се невакцинирани!!! Е не биле 90, туку 80. Ок! Сеуште е тоа висок процент. Осум пати повеќе има невакцинирани инфицирани, отколку вакцинирани.

А овој горе ми вика не е тој процент на инфицирани невакцинирани 90 (читај 80) туку 20. :D

Бројките на Филипче одат во прилог на тоа јас што го зборам. Вие само ми правите....како беше ментална гимнастика.

Бог да чува. :D

Почна пропагандата. Факт е дека децата ќе се заразат. Факт е дека се преносители, како и сите други вакцинирани и невакцинирани луѓе. Но има нов производ на пазарот и истиот мора да се троши. Само се сложувам со Игорче, нема да имаат сериозни проблеми, ни по едно, ни по друго. Ќе бидат и они статистичка грешка. Хронично болните дечиња треба да се превенираат за да не станат дел од црната хроника.

Ако не се лажам, само едно дете почина, она што го лекуваа 10 дена дома! Можеби тука грешам, не следам вести во последно време. Имаше и 9 месечно бебе, ама тоа почина во странство. Плус почина и 2 годишно дете, со неколку операции.

Само Фајзер не се покажа најдобро кај момчињата. :)

пи.ес. (^) 20% е ефикасноста која те штити од зараза, а не бројот на хоспитализациите.

Аман бе Тенеке, ај прочитај уште еднаш што сме пишале, а што пишал Филипче. Е не ми се верува дека треба да разглабам, читајте убаво!!!!

Јас пишав дека 90 посто од новозаразените се невакцинирани!!! Е не биле 90, туку 80. Ок! Сеуште е тоа висок процент. Осум пати повеќе има невакцинирани инфицирани, отколку вакцинирани.

А овој горе ми вика не е тој процент на инфицирани невакцинирани 90 (читај 80) туку 20. :D

Бројките на Филипче одат во прилог на тоа јас што го зборам. Вие само ми правите....како беше ментална гимнастика.

Бог да чува. :D

Абе тој ти укажува на заштита што ја пружаат вакцините од инфекција. Еве Дејан Трајковски ја пресметува. Нема нова направено, ама сигурно е падната под 20%.

пи.ес. (^) 20% е ефикасноста која те штити од зараза, а не бројот на хоспитализациите
Сеедно е што и да мислел со бројката, не ни беше тоа тема на дискусија. Тоа е само начин на практицирање на неговата ментална гимнастика. Јас зборев за 90 посто невакцинирани заразени, а он токму за тоа ме цитирал и ми пишал дека не биле 90 туку 20. Епа ај отворете си очи, трк едно еспресо и размислете малку пред да си го браните другарчето.

Каша попара направивте од темава со вашите статистики. :sleep:
За некои кои не сакаат воопшто да се вакцинираат, прилично добар дел од своето време го трошите на дискусии за вакцини.

Сеедно е што и да мислел со бројката, не ни беше тоа тема на дискусија. Тоа е само начин на практицирање на неговата ментална гимнастика. Јас зборев за 90 посто невакцинирани заразени, а он токму за тоа ме цитирал и ми пишал дека не биле 90 туку 20. Епа ај отворете си очи, трк едно еспресо и размислете малку пред да си го браните другарчето.

Каша попара направивте од темава со вашите статистики. :sleep:
За некои кои не сакаат воопшто да се вакцинираат, прилично добар дел од своето време го трошите на дискусии за вакцини.

Абе нели беше наука во прашање, нели ние заради српски сајтови не се вакцинираме, сега зошто толку статистика :)

Па тоа е добро, што трошат луѓето време на вакви ствари. Луѓето размислуваат што, зошто и дали да бупнат во своето тело.

Абе нели е беше наука во прашање, нели ние заради српски сајтови не се вакцинираме, сега зошто толку статистика :)
Статистиката Тенеке не иде во прилог на тоа што го зборите! По десетти пат го повторувам истото. :D

Не, ова го немам видено до сега еј!
Ми постира статистика од Филипче што го потврдува тоа ја што го зборам и ми вика не си во право. :ROFLMAO:

Ми го разубавевте денот дечки!
Али се тргам од темава, чао :love:

Вакцинацијата наскоро ќе биде можна дури и за новороденчиња, вели директорот на „Модерна“.
(y)
Алелуја, не знам што досега се чекаше :toe: нели децата беа тие со слаб имунитет и мора со што повеќе вакцини да се ојача.

Директорот очекува владите да одобрат бустер дози од вакцината за луѓе кои се веќе целосно вакцинирани, бидејќи на ризични пациенти кои биле вакцинирани минатата зима, како што кажа, несомнено им треба освежување.

Освежување него што. Рон иди на трета доза, нешто не си ми доволно свеж, нервозен си, иглата е докажано дека смирува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom