- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.161
- Поени од реакции
- 10.122
Сум видел секаков тип на кучиња, расни, полурасни, ниски, високи, дебели, мопсови, боксери и останати како удрени со пегла по муцките од кои течат лиги 20 од 24 саати во денот, бишони и малтешки што изгледаат како минијатурни овци, пекинезери што личат на топлинки за по дома, џукели, крастави, шугави, па крајно иритантни чивави, јазовичари што потсеќаат на змии со нозе, оние што изгледаат како да ги одгледуваат за материјалот од кој се прават џогери за чистење и на кои не им се гледаат очите од јамболијата што ја имаат место крзно. И се тоа ми е во ред, можам да сварам, сфаќам дека се работи за различни вкусови и слично.
Ама каков бре човек треба да си да поседуваш бул териер? И уште побитно, кој дисфункционален мозок треба да го имаш за да ја создадеш таа раса и да одржуваш легла од истата? Видов пред некој ден и сликата на таа грдосија не можеше неколку саата да ми излезе од глава. Бул териерот за кучешката раса е она што е шиптaрската куќа за архитектурата. Кружната зграда на влезот од Кичево кога одиш према Охрид од лева страна. Добивам нагон на гадење кога ќе видам такво куче, а скроз не треба до тој степен да ме тригернува една обична раса на кучиња.
Pitbull! Terrier...
From the movie Black Cat, White Cat (1998) Original Crna Mačka, Beli Mačor (Црна мачка, бели мачор, 1998)http://www.imdb.com/title/tt0118843/And, FINALLY, li...
youtu.be