Освен статистики тебе друго ништо не те ни интересира, ама не те спречува ти да си експертот, а другите да не сме глумеле.
Ај за последен пат, н
аправени се истражувања и заклучокот од тие истражувања е дека смртноста од ковид е
околу 0.2% . Ако се сменило тоа, дај истражување каде тврдат дека е друг %. Игорче демек од Дростен ќе приложеше, ама

Значи тоа што ти го тврдиш преку статистиката:
- игнорираш научни истражувања, без да приложиш некои други

- покажуваш дека многу не му ја мислиш (иако имаш читано врска исхрана и во глобала разбираш на таа тематика) врска човечкото тело со тоа што тврдиш дека само ковидот може да е причина за смрт кај луѓето, се друго
нема шанси да е причината.

- продолжете да бидете статистичари, цената секако ќе си ја платиме за тоа.
Во период од
1.5 година, децата
немаа никакви проблеми од ковидот (факт од реалниот живот), + научници, доктори тоа истото го потврдија, една работа само се смени, но по тебе, тоа е небитно, ковидот е причината што се полни Козле.
Гледаш ли колку едноставно сакаш да ги анализираш работите, без да земеш во предвид многу други фактори. Тоа не значи дека твојот заклучок одговара на фактичката состојба.
Тие што сметаат дека вирусот ќе им наштети, никој
не им брани да се вакцинираат. Добро, системот
малку каснеше додека да ги донесе вакцините, па послабите испоумреа, ама нели рековме, нема обврски и
одговорност ако не ги исполни тие обврски
Работата е зашто
мене ме присилуваш на тоа... Кој смета дека ќе му наштети треба да си
превземе самиот одговорност за своето здравје (нека си мие раце, нека држи дистанца, нека носи 2 маски и визир, нека се вакцинира колку пати сака, а не како слеп верник да бара другите да се грижат за неговото здравје.
Аман веќе со тоа некој друг да се грижи за вас.
Бидејќи
мнозинството се согласува со твоите ставови, јас тоа го прифаќам, (како сите, така и јас) со напомена дека јас ќе бидам поголем фашист од вас, како ќе поминува времето системот ќе носи се построги мерки, на кои ќе дадам поддршка, а кога ќе пљукате по него, ќе го бранам во реалноста.
Затоа поддржувам
задолжителна вакцинација на трудници, новородени, лица кои имаат различни дијагнози, т.е. 100% на популацијата, кад је бал, нек је маскембал.