Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Одам вчера по улица со двајца другари, ни маска ни бутур како и обично и им сечеме пат пред влез на маркет на еден татко и ќерка, со маски двајцата. Нешто муабет маски сме немале и ја се пувам како и обично кој ги врти у стилу. И застануваат овие на некое метро да поминеме.....изразот на девојчето(7 год.) како да видела дух хахахахх. До кај дојдовме у пизду матер.
Па нормално дека ќе изреагира така ко се пуваш ... и да не беше пандемијата ... а зошто не почитуваш личен простор, посебно сега, па уште и се пуваш? Што има да им се пуваш ако сакаат само растојание? Според мене немаш почит кон другите, а и култура ...

Последно уредено:
Зарем некоја држава смее да ни го завземе ПРВОТО место!?
Секако дека не. Северна убедливо продолжува да води!

Немој ВЕНКО да даваш оставка, продолжи да се грижиш за народот, мора квалитетно да се менаџира со епидемијава.

„Мојата „пирова“ победа се надевам дека ќе биде порака до сите кои се самоуверени кога се работи за нивното здравје. Јас немав масивна пневмонија ниту проблем со сатурацијата и дишењето, немав проблеми со другите органи во телото, немав проблем со згрутчување на крвта… Јас имав проблем со својот имунитет кој „забега“ и телото ми го претвори во бојно поле каде се водеше дванаесетдневна жестока пресметка со вирусот. Моето тело беше боиште и нем сведок на „блицкригот“, вели тој.

Што викаат статистиките за овие случаи?
Дали вакцините намалуваат цитокински бури?

Инаку еве ти ги статистиките и дали се умира од вирусот или не.

Освен статистики тебе друго ништо не те ни интересира, ама не те спречува ти да си експертот, а другите да не сме глумеле. ;)

Ај за последен пат, направени се истражувања и заклучокот од тие истражувања е дека смртноста од ковид е околу 0.2% . Ако се сменило тоа, дај истражување каде тврдат дека е друг %. Игорче демек од Дростен ќе приложеше, ама :toe:
Значи тоа што ти го тврдиш преку статистиката:
- игнорираш научни истражувања, без да приложиш некои други :cautious:
- покажуваш дека многу не му ја мислиш (иако имаш читано врска исхрана и во глобала разбираш на таа тематика) врска човечкото тело со тоа што тврдиш дека само ковидот може да е причина за смрт кај луѓето, се друго нема шанси да е причината. (y)
- продолжете да бидете статистичари, цената секако ќе си ја платиме за тоа.

Во период од 1.5 година, децата немаа никакви проблеми од ковидот (факт од реалниот живот), + научници, доктори тоа истото го потврдија, една работа само се смени, но по тебе, тоа е небитно, ковидот е причината што се полни Козле.
Гледаш ли колку едноставно сакаш да ги анализираш работите, без да земеш во предвид многу други фактори. Тоа не значи дека твојот заклучок одговара на фактичката состојба.

Тие што сметаат дека вирусот ќе им наштети, никој не им брани да се вакцинираат. Добро, системот малку каснеше додека да ги донесе вакцините, па послабите испоумреа, ама нели рековме, нема обврски и одговорност ако не ги исполни тие обврски (y)

Работата е зашто мене ме присилуваш на тоа... Кој смета дека ќе му наштети треба да си превземе самиот одговорност за своето здравје (нека си мие раце, нека држи дистанца, нека носи 2 маски и визир, нека се вакцинира колку пати сака, а не како слеп верник да бара другите да се грижат за неговото здравје. Аман веќе со тоа некој друг да се грижи за вас.

Бидејќи мнозинството се согласува со твоите ставови, јас тоа го прифаќам, (како сите, така и јас) со напомена дека јас ќе бидам поголем фашист од вас, како ќе поминува времето системот ќе носи се построги мерки, на кои ќе дадам поддршка, а кога ќе пљукате по него, ќе го бранам во реалноста.
Затоа поддржувам задолжителна вакцинација на трудници, новородени, лица кои имаат различни дијагнози, т.е. 100% на популацијата, кад је бал, нек је маскембал.

Освен статистики тебе друго ништо не те ни интересира, ама не те спречува ти да си експертот, а другите да не сме глумеле. ;)

Ај за последен пат, направени се истражувања и заклучокот од тие истражувања е дека смртноста од ковид е околу 0.2% . Ако се сменило тоа, дај истражување каде тврдат дека е друг %. Игорче демек од Дростен ќе приложеше, ама :toe:
Значи тоа што ти го тврдиш преку статистиката:
- игнорираш научни истражувања, без да приложиш некои други :cautious:
- покажуваш дека многу не му ја мислиш (иако имаш читано врска исхрана и во глобала разбираш на таа тематика) врска човечкото тело со тоа што тврдиш дека само ковидот може да е причина за смрт кај луѓето, се друго нема шанси да е причината. (y)
- продолжете да бидете статистичари, цената секако ќе си ја платиме за тоа.

Во период од 1.5 година, децата немаа никакви проблеми од ковидот (факт од реалниот живот), + научници, доктори тоа истото го потврдија, една работа само се смени, но по тебе, тоа е небитно, ковидот е причината што се полни Козле.
Гледаш ли колку едноставно сакаш да ги анализираш работите, без да земеш во предвид многу други фактори. Тоа не значи дека твојот заклучок одговара на фактичката состојба.

Тие што сметаат дека вирусот ќе им наштети, никој не им брани да се вакцинираат. Добро, системот малку каснеше додека да ги донесе вакцините, па послабите испоумреа, ама нели рековме, нема обврски и одговорност ако не ги исполни тие обврски (y)

Работата е зашто мене ме присилуваш на тоа... Кој смета дека ќе му наштети треба да си превземе самиот одговорност за своето здравје (нека си мие раце, нека држи дистанца, нека носи 2 маски и визир, нека се вакцинира колку пати сака, а не како слеп верник да бара другите да се грижат за неговото здравје. Аман веќе со тоа некој друг да се грижи за вас.

Бидејќи мнозинството се согласува со твоите ставови, јас тоа го прифаќам, (како сите, така и јас) со напомена дека јас ќе бидам поголем фашист од вас, како ќе поминува времето системот ќе носи се построги мерки, на кои ќе дадам поддршка, а кога ќе пљукате по него, ќе го бранам во реалноста.
Затоа поддржувам задолжителна вакцинација на трудници, новородени, лица кои имаат различни дијагнози, т.е. 100% на популацијата, кад је бал, нек је маскембал.
Ете ти статистика погоре да видиш колку е смртноста и дали се умира, имаш на графикот колку смртни случаи имало во месеците кога имаше бум.
Ете тоа е држава со неколку класи подобар здравствен систем од нашиот, народ со далеку поздрава исхрана и пак ете умирале.
Подетална не сум видел, а баш сакав да видам со сите можни детали, исто и за ефективноста на вакцините.

Вие за легитимен доказ ќе прифатите само ако дојде некој и ви каже дека не се умира и дека нема последици на белите дробови ако го фатите вирусот (епа има, само јас познавам неколкумина што претходно беа тип топ (едниот дури и вегетаријанец пола живот), а сега едвај се качуваат 2-3 катови пешки, збифтаат како астматичари).

Никој не те присилува. ќе се вакцинираат преку 70%, и ќе шибаме како и секаде, пак се ќе биде отворено. После тоа кој ќе преживее нека раскажува.
Пак ќе повторам, премногу се меки нашава држава и западниве, оди поседи во Кина и пробај вака да му се инаетиш ;)

Инаку навиките за исхрана нема да ги смениш во никој случај, уште помалку некој ќе ги натера на физичка активност и најмалку тука ќе се среди воздухот и загадувањето. Народот сака приказни и комфор, а не факти.

А што ти менува тебе од кај се, кога секако само на Фаучи му веруваш :pos:

Ај ај се посра вчера со линковите од лани сеа ќе кажуваш гачки овде. За една бројка немате поткрепа, све ви е јутјуб канали од некој подрум и српски сајтови.

Кај се тие статистики дека е 0.2% смртност? Кај Алекс Џонс и Роган у подкаст?

Уште една потврда дека неинформираните како тебе, мора да користат "чипови, 5џи, Алекс и Роган, рамна земја" , а се смета за супериорен :tapp:

А што ти менува тебе од кај се, кога секако само на Фаучи му веруваш

Да биде трагедијата поголема, истражувањето и заклучокот се од Фаучи со уште неколку други научници. Ама ете од каде тоа да го знаат верниците. :toe:

Вие за легитимен доказ ќе прифатите само ако дојде некој и ви каже дека не се умира и дека нема последици на белите дробови ако го фатите вирусот (епа има, само јас познавам неколкумина што претходно беа тип топ (едниот дури и вегетаријанец пола живот), а сега едвај се качуваат 2-3 катови пешки, збифтаат како астматичари).

Никој не те присилува. ќе се вакцинираат преку 70%, и ќе шибаме како и секаде, пак се ќе биде отворено. После тоа кој ќе преживее нека раскажува.
Пак ќе повторам, премногу се меки нашава држава и западниве, оди поседи во Кина и пробај вака да му се инаетиш

Ја знам човек со 165кгр го пројде на нога, споделив линкови од 90-105годишни што ништо не им беше и што сеа ....глеаш пак колку едноставно размислуваш...

Фитната е што не сме во Кина, финтата е што до 2020 ги пљукавте таквите земји, сега наеднаш сакате како нив да сме.o_O

Кажав, на твоја бранова должина сум и задолжителна вакцинација мора да има за 100% од населението, заеби тоа 70%,80%,90%. Само дали ќе обезбедат на време доволно и за трета доза...

Додека чекаме нови количини вакцини, види нешто од ова што може во МКД да правиме,повеќе ти иде таа бранша, па бар корист нешто да имаме во новиот систем:

Уште една потврда дека неинформираните како тебе, мора да користат "чипови, 5џи, Алекс и Роган, рамна земја" , а се смета за супериорен :tapp:
Роган и Џоунс имаат и тестостерон, чинам тоа е поголем проблем. А кога сме кај тестостеронот, станува разбирлива опсесијата со вакцината кај одредена популација.

Ај ај се посра вчера со линковите од лани сеа ќе кажуваш гачки овде. За една бројка немате поткрепа, све ви е јутјуб канали од некој подрум и српски сајтови.

Абе добро јасно е сега кој во што верува. Ти си одбрал во кој свештеник ќе веруваш.

Само немој повеќе за наука да зборуваш. Држи се на ниво на Зурла, тука ти е капацитетот.

Редовна саботна доза ќотек во Мелбурн, во Сиднеј да дојдеше Папата лично немаше да има волку полиција, ги растурија протестатните уште пред да се соберат:

Може @kano има повеќе информации од прва рака како поминал на протестите :D

poima nemam sega i jas gledam na vesti... znaejki deka cela policija ke e u grad denes, jas iskoristiv prilika so drustvoto da ideme po riba i oktopodi u zalivot :icon_mrgr:

richmond bilo ludnica, swan st kade sto se sobrale e ulica so dosta pabovi i mesto kade se sobiraat navivacite na melbourne victory. interesno ovie bile uglavno od istocen melburn sto e najvakciniran i prilicno bogat, severot i zapadot ne probile, 80% od dzandarite bile tamu od ova sto gledam ovde...

kako i da e ludnica, ke vidime od ponedelnik gradeznicite sto ke napravat ako oni se dignat tek togas ke vide haos, go imaat najjakiot sindikat i celo liderstvo se mafijashi...

Роган и Џоунс имаат и тестостерон, чинам тоа е поголем проблем. А кога сме кај тестостеронот, станува разбирлива опсесијата со вакцината кај одредена популација.
Станува збор за малку подлабок феномен, феминизираност....имено, додека растеле и се развивале мајките им го упропастиле животот.
1631961162674.png

Се надевам и кај нас ќе почнат вакви мерки. Нема врска што сеуште се работи за цицалче, боље малите неколку дена во изолација (ништо нема да им е психички ) него ли дома да ги испозаразат (иако нели вакцинирани) со вирус, кој бил како лотарија.

Лестер и Рон лајк дис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom