МаратонкаА која е оваа? Мислам јасно беше дека немаат баш кадар за вакво нешто.
Едноставно ќе биде.Да да капиталистичка Југославија направи национализација на целото земјиште и имот што го имале луѓето, за после 40 години да дојде време да си го плаќаме (откупуваме) истиот тој наш имот од државата. Важи.
Јас мислам ништо не го спасува СДСС на овие избори, коронова им е единствена шанса за спас.Мицкоски да направеше коалиција со Села на парламентарните избори во 2020, по ист принцип како Заев со Беса, ќе го демолираше на изборите.
Сега не верувам дека СДСМ ќе дозволат да ги загубат овие избори.
Короната им ги извади прошли избори, ама тука мислам ќе им се сврти среќата. Во најлош период се изборите за нив.Јас мислам ништо не го спасува СДСС на овие избори, коронова им е единствена шанса за спас.
Вие комунистите сте најголемите капиталисти. Зад превезот на општото добро и јавниот интерес ќе присвоите се што ви одговара и ќе продавате приказни дека све е тоа на народот, а уствари ништо не е. Вас најголемата цел ви е да имате што повеќе.Едноставно ќе биде.
Све ќе се национализира што е од јавен интерес.
Домовите ќе останат приватни.
Малите и средни претпријатија исто ќе си останат приватни.
Големците малце ќе ги понервираме. со ревизија.
И така велком ту сошализм.
Со вакви телиња за народ пак ќе ги лапнат пола општини, на крај ќе прослават сите, Мицко оти ја подобрил оценката, а овие оти и покрај сите срања што ги прават ги имаат пола гласачи во џеб.Јас мислам ништо не го спасува СДСС на овие избори, коронова им е единствена шанса за спас.
Што откако се ќе се национализира? Како ќе биде позитивно тоа за народот (за вас јасно ми е дека ќе уживате во луксузот).... ќе успеете повеќе да создадете отколку ако е во моја сопственост... ниту практично знаење имате, ниту луѓе.Едноставно ќе биде.
Све ќе се национализира што е од јавен интерес.
Домовите ќе останат приватни.
Малите и средни претпријатија исто ќе си останат приватни.
Големците малце ќе ги понервираме. со ревизија.
И така велком ту сошализм.
Не гледам како кој било од СДС или ДПНЕ ќе успее да преживее не-победа на следниве избори. На СДС целата коалиција за одржување на власт веќе им е конец тенка и имаат еден тон стаорци кои се веќе на стартна линија и подготвени да почнат да пливаат, ДПНЕ ако не победи пак тогаш има внатрешно да имплодира.Мене ми мириса на ист тертип како и претходните парламентарни и претходни локални.
Продадени од ВМРО.
Затоа домаќински ќе си ги поделат општините. Мицкоски ќе има доволно за да не биде хроничен лузер и да не биде бутнат, ама недоволно за предвремени парламентарни за да СДС падне од власт.Не гледам како кој било од СДС или ДПНЕ ќе успее да преживее не-победа на следниве избори. На СДС целата коалиција за одржување на власт веќе им е конец тенка и имаат еден тон стаорци кои се веќе на стартна линија и подготвени да почнат да пливаат, ДПНЕ ако не победи пак тогаш има внатрешно да имплодира.
Kumanovo tepa Maksim.Затоа домаќински ќе си ги поделат општините. Мицкоски ќе има доволно за да не биде хроничен лузер и да не биде бутнат, ама недоволно за предвремени парламентарни за да СДС падне од власт.
Скопје пола- пола со Петре како кмет, Прилеп и Битола кај ВМРО , цел исток плус Куманово кај СДС . Охрид евентуално може да е коска фрлена за ВМРО , плус Кавадарци што само формално ќе биде нивно.