Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.600
Поени од реакции
11.622
Па да, можеби и подобро ќе добие, ќе оставиме времето да покаже нели?

@Джонтра Вохохолта @vidooq и кој и да беше уште таму што ме цитираше, ме мрзи да барам и да ве цитирам.
Овој Мбапе според мене е во најмала рака на исто рамништо од Роналдо на 22 години.
Малце ви се има изместено сликата за Роналдо бидејќи успеа да се изгради во еден од најдобрите играчи во историјата на фудбалов.
Али овој Мбапе не е ништо послаб на фудбалски план, а и ништо поуспешен од Роналдо на 22 години.
незнам што не добивте од првата сезона на Роналдо па да мислиш со Мбапе дека поише ама добро

Ако идеме по таа логика ни бројките на Санчо воопшто не се битни во Баерн лигата ама сепак се трескавте од земја кога дојде. Исхајпан е зашто заслужува и има квалитет. А не пошто на некој рандом му текнало да го хајпа.
па могуче иако моментално француската лига е послаба од холандската ама ај не ти оспорувам многу али затоа и ти не мешај талент со квалитет

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.600
Поени од реакции
11.622
Ајде бе here we gooo

Без разлика што не им требаат на арапите овие 170М зашо најверојатно они ке ги спечалат додека го пишувам постов ама стварно треба да се глупи да не го пуштат

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.577
Поени од реакции
59.315
Без разлика што не им требаат на арапите овие 170М зашо најверојатно они ке ги спечалат додека го пишувам постов ама стварно треба да се глупи да не го пуштат

И со него и без него ќе освојат француско
И со него и без него нема да освојат ЛШ

Глупи се ако не ги земат тие 170м

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Джонтра Вохохолта @vidooq и кој и да беше уште таму што ме цитираше, ме мрзи да барам и да ве цитирам.
Овој Мбапе според мене е во најмала рака на исто рамништо од Роналдо на 22 години.
Малце ви се има изместено сликата за Роналдо бидејќи успеа да се изгради во еден од најдобрите играчи во историјата на фудбалов.
Али овој Мбапе не е ништо послаб на фудбалски план, а и ништо поуспешен од Роналдо на 22 години.
Послаб е, ти кажав у што.

Роналдо уште тогаш беше изграден и комплетен фудбалер и све што требаше да смени беше пристапот односно да ја смири главата и да не се лигави и кара со сите да бара фаули и да лаже.
Го смени тоа и стана тоа што е.

Мбапе има уште да работи, за почеток да искочи од селската француска лига и да легне на земја малце.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.203
Поени од реакции
25.393
Послаб е, ти кажав у што.

Роналдо уште тогаш беше изграден и комплетен фудбалер и све што требаше да смени беше пристапот односно да ја смири главата и да не се лигави и кара со сите да бара фаули и да лаже.

Мбапе има уште да работи, за почеток да искочи од селската француска лига и да легне на земја малце.
Освен игра со глава, бидејќи е понизок, се друго има и Мбапе.
Има и дриблинг, и претрчување, и шут од далелку и центаршутеви.

Главата нормално дека ќе ја смири 22 години има, тек треба да почне да созрева како човек.

Ти што си праел на 22 години? :D
Не ми одговарај на прашањево, си љокал три литарки пластика у градинка слушајќи некоја жалопојка од типот "зашто су ти косе побјелеле друже" од твојот Sony Ericsson K750, си шљофтал цигарчиња и си сакал да тепаш аеродромци. :D

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Дојде време кога разноразни играчи ќе се ставаат пред Меси и Роналдо. Во реалноста ова е најслаба генерација на играчи во последниве 20 години минимум.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.720
Поени од реакции
115.516
и да не се лигави и кара со сите да бара фаули и да лаже.
Ужасна лага, цел живот е истиот плачко и лигле и лаже за фаули.

Роналдо во Реал созреа како спортист и фудбалер што е сосема нормално со оглед на годините што ги имаше кога дојде. За него најбитно е што знаеше како да се справи со епитетот најскап играч, мега ѕвезда и слично и остана лидер на Реал скоро една декада.

Мбапе има СП, финале ЛШ, титула со Монако на 18 години пред фаворитот ПСЖ каде беше лидер и главен играч, титули со ПСЖ итн итн. Роналдо освои и ЛШ и ПЛ пред да отиде во Реал, плус имаше финале на ЕП. Се слагам дека малце од малце Роналдо ко поише да се имаше истакнато него сега Мбапе, али тоа е ваљда ради умрената лига каде од 38 кола 36 им се лесни на ПСЖ, али горе доле Мбапе спаѓа во таа класа на фудбалери, а на него е дали до крај ќе си го оствари потенцијалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom