Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Znam be, taka lupav brojki posto i tie togas sto gi kazuvaja bea daleku od fakt, povekje kako onaka si prajme muabet. Pamtis kako dezinficiraa koli na vlez vo gradovite, pa eden se iskaslal vo beznam kade, cela opstinska zgrada ja svetnaja od dezinficiranje. Ama toa togas, sega izgleda ne e interesno povekje.
Незнам за нови студи за дезинфекција...ама сега нема ни кој ни кога ни доволно луѓе за деинзфекција а ни пари...

Кафичите во Германија се полни веќе цело Лето. Со 3г правилото работи угостителството. Со доказ од прележан, тестиран или вакцинирам+14 дена од втората доза.

Стадионите се со 50% капацитет, при тоа што некои клубови примаат само целосно вакцинирани или веќе прележани на трибините. Знам за ФК Келн, за другиве клубови не сум запознаен.

Ние сме веќе 30 години веќе еден експиримент па к** ни пуца.

Денес во 12 саат седев во кафич во Германија, единствен услов е да се потпишеш на тој листот со дата и саат за во случај на зараза да те контактират. Ниту сум вакциниран, ниту прележан, ниту пак тест имав.

Ова со Австралија е милион посто експеримент. Високо економски развиена држава, али изолирана во сред океан. Баш погодно.

Германија со 80к+ активни случаеви, овој викенд пак им беа пуни стадионите и кафичите. Австралија затвара цел град само поради еден изолиран случај на Ковид. Едноставно нема логика.
Баш има логика,у корен да го исечат проблемот и воопшто да не букне,а не откако ке букне да се затворат,тогаш е џабе.

Незнам за нови студи за дезинфекција...ама сега нема ни кој ни кога ни доволно луѓе за деинзфекција а ни пари...
Oti nema? Kaj se ljugeto? Gi otpustija, umrea, na odmor se, na bolovanje? Zarem se stedi pari pri vakva epidemija koga zdravjeto na site ni e zagrozeno.
P. S sega proveriv. I ti bese propederski nastroen vo taa temata za pederite. Hmmm :cautious:.
P. S. S @Ron Burgundy mi deli tuka od statistikata ama pak mozi e prikrien peder ili taka nesto :cautious:.

Последно уредено:
Oti nema? Kaj se ljugeto? Gi otpustija, umrea, na odmor se, na bolovanje? Zarem se stedi pari pri vakva epidemija koga zdravjeto na site ni e zagrozeno.
P. S sega proveriv. I ti bese propederski nastroen vo taa temata za pederite. Hmmm :cautious:.
Od kaj da znam moze ima studi moze stedat pari. A i merkive se poradi pari...zivotot ima cena za vladite.

Ова со Австралија е милион посто експеримент. Високо економски развиена држава, али изолирана во сред океан. Баш погодно.

Германија со 80к+ активни случаеви, овој викенд пак им беа пуни стадионите и кафичите. Австралија затвара цел град само поради еден изолиран случај на Ковид. Едноставно нема логика.
Израел исто е експеримент, да си бидиме начисто.

– Имаме примено на болничко лекување и млади лица од 35 до 45 години. Се уште алармот е на црвено и болеста ги фаќа и младите. Бројот на амбулантски прегледи е висок, што значи дека ќе има уште многу приеми – изјави д-р Нуредини за ТВ21.

@Dumbledore те нема нешто да се јавиш со тоа postarite rizicnata grupa da se imunizira prvo. Иначе од сите 123 пациенти што лежат у тетово само тројца биле вакцинирани со по 2 дози.
Ало!

Ронче, зборувам генерално, а со моето генерализирање се поклопуваат и официјалните статистики. 95% од хоспитализациите беа лица над 50 години. Вакуумот е за останатите 5% е за оние под 50.

Со ова ме замараш веќе втор пат, едноставно не ми е грижа, ниту е мој проблем. Ете јас вчера си пиев кафе, си јадев донер и си уплатив недобитно ливче без никаков проблем (ме заеба Барса). А баш сакав да се скарам со некој редар. :sneaky:

Ти кај беше? Чекај знам, дома. :coffee:

Последно уредено:
Струмичани угостители на улица против новите Ковид мерки. Мое предвидување колку и да изгледа неблагодарно е дека три четвртини кафани и кафичи од сега до Пролет одат стечај. И со тоа каскадно ќе доимплодира ова таканаречено економско стопанство наше.

Ало!

Ронче, зборувам генерално, а со моето генерализира се поклопуваат и официјалните статистики. 95% од хоспитализациите беа лица над 50 години. Вакуумот е за останатите 5% е за оние под 50.

Со ова ме замараш веќе втор пат, едноставно не ми е грижа, ниту е мој проблем. Ете јас вчера си пиев кафе, си јадев донер и си уплатив недобитно ливче без никаков проблем (ме заеба Барса). А баш сакав да се скарам со некој редар. :sneaky:

Ти кај беше? Чекај знам, дома. :coffee:

го заебавте системот и ти и Сладоледџија :icon_lol:

Денес во 12 саат седев во кафич во Германија, единствен услов е да се потпишеш на тој листот со дата и саат за во случај на зараза да те контактират. Ниту сум вакциниран, ниту прележан, ниту пак тест имав.

„Für Ungeimpfte gilt ab 23. August eine erweiterte Testpflicht in Innenräumen. Wer weder geimpft noch genesen ist, muss sich vor dem Besuch im Restaurant, in der Kneipeoder Bar testen lassen. Liegt die Inzidenz unter 35, kann diese Regel ausgesetzt werden.“

Денеска како што знам е 22. А и мислам дека за тераси немаше потреба од тестови, дуе беше под 50 стапката.

Od kaj da znam moze ima studi moze stedat pari. A i merkive se poradi pari...zivotot ima cena za vladite.
Kako ne mu tekna na Zaev i Filipce da donesat merka koj so nejki da se vakcinura da si plati posto neli zivotot ima cena za vladite.
P. S ako donesat vakva merka za skoro da si znaete deka ovde neko nije nas, spijuni su medgju nama i deka nekoj vladin pretstavnik cita i zapisva :D.

Kako ne mu tekna na Zaev i Filipce da donesat merka koj so nejki da se vakcinura da si plati posto neli zivotot ima cena za vladite.
P. S ako donesat vakva merka za skoro da si znaete deka ovde neko nije nas, spijuni su medgju nama i deka nekoj vladin pretstavnik cita i zapisva :D.
Владите имаат избор колку мртви или колку економска штета па се долучуваат за нешто. Има есап во ФЗОМ за цена на лекови по спасен човечки живот. Окулу 5-10.000 евра е по една година живот во Македонија. Сум бил на предавање на фармацевски факутет од ФЗОМ за цени на лекови.

„Für Ungeimpfte gilt ab 23. August eine erweiterte Testpflicht in Innenräumen. Wer weder geimpft noch genesen ist, muss sich vor dem Besuch im Restaurant, in der Kneipeoder Bar testen lassen. Liegt die Inzidenz unter 35, kann diese Regel ausgesetzt werden.“

Денеска како што знам е 22. А и мислам дека за тераси немаше потреба од тестови, дуе беше под 50 стапката.

Можда од утре, незнаев за тоа. Иначе внатре седев, не на тераса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom