Serie A 2021/2023

Шампион?


  • Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
9.073
Поени од реакции
55.865
А бе не ми збори за тоа дека Интер имал боље сезона од Јуве, туку за Барела вс Киеза. Не знам со што Барела имал подобра сезона лани од Киеза? За репка што да збориме го гледавме европското сите да се праиме слепи при очи ли?
И што виде од Киеза а не од Барела?
Едниот резерва на пола од утакмиците, другиот стартер на сите.
Едниот 2 гола, другиот гол и асистенција.

Слепи ќе сме се праеле за настапот на Киеза на Европското, некој да не гледаше ќе помисли дека 10 гола дал и сам го освоил првенството.
Автоматски споено мислење:

Vo ovaa situacija od vas se bara toa :)
Па како да сфатиме кога нема боље везњак од Барела у Калчо.
 

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.492
Поени од реакции
4.336
И што виде од Киеза а не од Барела?
Едниот резерва на пола од утакмиците, другиот стартер на сите.
Едниот 2 гола, другиот гол и асистенција.

Слепи ќе сме се праеле за настапот на Киеза на Европското, некој да не гледаше ќе помисли дека 10 гола дал и сам го освоил првенството.
Надополни дека иако стартер беше прва замена на сите утакмици Барела и тоа на некои утакмици дури 60 минути не изигра.

Муабетот ми е дека не може да зборите дека Барела е една класа пред Киеза кога очигледно не е. Ти викам let’s call it a draw дека се на исто ниво гледајки ја ланската сезона.
 

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.429
Поени од реакции
3.687
Европско неможе да биде репер дека одреден играч е квалитетен во никој случај, интерашите најдобро го знаат тоа на своја кожа со Ј.Марио.

пс. Факт дека Барела се изгуби на полуфинале и финале малце, но европско почна порано, што не ги искоментирате тие натпревари каде Барела кинеше?! Очигледно некој гледал само полуфинале и финале на Италија.
 
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Барела е предобар, ама и Киеза е играчиште. Очекувам сезонава да експлодира, ако го играат на права позиција, како класично крило.
Не престанува и не застанува, буквално не можеш да се откачиш од него. Плус, мислам дека ќе биде убиствен во полу-контри, како што Алегри обично сака да игра.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.347
Поени од реакции
57.992
Еве и јас ќе се согласам со @loophole и @Трибиани дека и Киеза е играчиште. На европското Киеза блесна, затоа што имаше слобода во играта од Манчини и дојде до полн израз. Но како што рекоа и поназад, не можеме да избришеме цела сезона во која Барела доминираше поради неколку натпревари на европско.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.765
Поени од реакции
83.255
IMG_20210821_180807.jpg

.
Chievo Verona cannot even begin again from Serie D, as former captain Sergio Pellissier admits his attempts to create a new club have failed. ‘Goodbye my beloved Chievo.’

The club was in Serie A and even the Champions League play-offs just a few years ago, but excluded from the 2021-22 Serie B tournament due to financial irregularities.

This would mean starting again from Serie D and trying to work their way back up, but it won’t happen from this year.

That’s because the August 24 deadline is looming and nobody has even attempted to purchase the Chievo Verona name.

Former striker and captain Sergio Pellissier had tried to put together a group of local investors, but could not raise the money in time.

“Unfortunately, today the story of this club that gave me so much has come to a close,” wrote Pellissier on Instagram.

“It’s one of the saddest days of my life. I tried with all my strength, and I really hoped to start again with a new club and continue this fantastic story, it would’ve been marvellous. Unfortunately, I couldn’t get it done.

“I thought there were more people ready to step up and safeguard football in this city and this region, but that was not the case.

“We tried. I am just sad that we had so little time during a complicated period to find sponsors.

“So, goodbye my beloved Chievo, you will always be the most important club in my life.”

































 
Член од
4 октомври 2008
Мислења
380
Поени од реакции
1.264
Киеза премногу пати, и во Јуве и во репрезентација, знаел да повлечи кога тимот е заглавен (а богами Јувентус доста пати беше заглавен :icon_lol:) и дефинитивно покрај то шо е одличен играч го има то дрското лидерско кај шо презема одговорност кога на тимот не му оди, шо не е најчесто кај играчи од 22-3 години.

Не гледам потреба за споредба со Барела, двајцата се класа и имат пресветла иднина пред себе, се надевам ќе останат во Серија А.

Шо се однесува до сезонава шо треба да почни за некоја минута, пишав и во фан клуб интер, очекувам да биди решена од то кој ќе ја истера сезоната со помалку повреди и од то како ќе се покажи Инзаги во Интер. Не мислам дека Јувентус по ростер е нешто подобар од осакатениов Интер и (нормално, ко секој фан) очекувам борба за титула, со надеж дека нема реалноста да ме спушти на земја.

Шо се однесува до мини-револуцијава шо се деси со тренериве, Сари, Мурињо, не мислам дека ќе се осети толку во распоредот на топ 4 екипите, ама дефинитивно мислам дека ќе се одрази на губење поени на поголемиве екипи во дерби натпревари. Искрено лани бев посигурен дека Интер ќе ја тепа Рома на Фонсека, отколку Удинезе шо се бранеше со сите играчи.

Моја прогноза за топ 4 е Интер, Јуве, Аталанта, Наполи. Мислам дека Рома нема ростер, Милан и лани беа overachieverи, a на тимојте на Сари му треба време за адаптација. Од друга страна Наполи се плус-минус недопрени, со класика топ4 тренер и мислам дека конечно ќе се вратат во ЛШ.

Нека е со среќа сезоната. :)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom