Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.993
Мој впечаток е дека е мешавина. Како и секогаш.
Не сум сигурен колку од овие „Зелен хуман град“ се разочарани или само глумат така за Сдс и коалиција во намера да ги собере гласовите од неутралните, видоа каков дебакл испаднаа нивните градоначалници во Скопје па им прават конкуренција на Левица за неутралните гласачи да ги приберат
Баш сакав и во темава да најдам таков коментар, ама нема конкретно....освен поранешнава директорка, која јас лично немам впечаток дека многу била трн во око некому, да не речам и беше инспекторатот како институција мизерно пропустлива и блага кон прекршувачите на законот, со оние смешни казни по 3-5000 евра за правни субјекти од металургија.
Зборот ми е, има ли кадар од ДОМ на пример, по листите или како кандидати за градоначалници? Тоа се своевидни пацови кои без исклучок после коалицираат со победникот и носат клучни гласови при реализирање на сексот кон граѓаните. Мислам дека планот им е да го соберат делот од гласачи на кои им се сере од сдс после сите срања во последниве 3-4 години, ама па и такви што никогаш не би гласале за дпне. Дом како дом се усра и сигурен сум дека рејтингот им е во негатива, па многу симптоматично е ова „ребрендирање“, а и со самото тоа што повикаа обични граѓани да се кандидираат, јасно е дека се останати двајца без тројца во партија, а и тие што се останати се искомпромитирани до коска. Најсимптпоматична е анти-Левица реториката на дел од нив во некои фејсбук постови што ги читав деновиве.