Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
А не е ич себично она 'млад сум ја, не сум ризична категорија, ќе го поминам од нога' и потенцијално да ги ставиш у ризик десетици луѓе околу тебе, кои ставаат други стотици луѓе у ризик. И такааааа, животот е круг во него сме сите.
Не, не е себично да сакаш да си продолжиш со животот, поготово како млада и здрава личност.

Дали пак можеш да фатиш корона иако си вакциниран? - да.
Дали можеш пак да шириш корона иако си вакциниран? - да.

Како со тоа што јас не сум се вакцинирал сум себичен? Самата вакцинација не е никаков херојски и општествено одговорен чин - туку чин каде што се заштитуваш самиот себеси.

Значи, ако си ризична група, ако ти е страв за твоите или ако сакаш да се вакцинираш ради реда - слободно, никој не ти забранува, поготово сега кога има вакцини, а ако не сакаш да се вакцинираш седи си дома, не оди на работа, држи дистанца, прај што сакаш.

Но, ти со сила мене да ме приморуваш да се вакцинирам, да ми забрануваш движење, да ми ја ставаш егзистенцијата у прашање, психички да ме уништуваш, да ми забрануваш социјален контакт и тоа со одржување на дистанца и почитување на мерки само поради тоа што ти, твоите или некои други се у ризична група е чиста себичност.

Еве да ти објаснам малку поубаво, пошто си медицинска сестра ќе ти биде лесно за сфаќање. Да речеме дека постои одредена личност која што има епилепсија и у близина кај што живее има куќи и локали кои што се накитени со светилки кои што блинкаат и се потенцијален тригер за епилептичен напад, океј? И сега, кажи ми ти, доколку ти како некој кој што пати од епилепсија пројдеш покрај локалот и доживееш епилептичен напад со можност да паднеш и да се здобиеш со сериозни евентуално фатални последици од паѓањето, дали сега сите куќи и локали од кај што проаѓаш треба да ги тргнат сите светилки и да завладее мрак, или лепо фино ќе си кркаш анти-епилептици и ќе ги избегаваш тие куќи и локали?

Мешаш баби и жаби, јас ти викам за тие што ќе отидат поради симптоми од вирусот, не за тој што направил сообраќајка.
Interesno. Sledno da bidi pusac da ne smee da pobara lekarska pomos oti e pusac. Nekoj piel rakija, zboguvaj se so zdravstveno. Planinar ili palagrajderist se povredil, koj go eba, majkamu ja barase tamu da se penteri ili da leta.
Ili pak ova ke te zdoboli. Pcelar dobil alergiska reakcija od ubod na pcela. Koj go eba, kurov mi go barase pceli da gleda. Frli go tamu vo dolot podaleku, ke podzamirisa za nekoj den od zeskoto pa da ne pecka za oci od sto bazdi.
Vaka koga gledas na rabotite ne si mislis kolku gluposti treskate vo edinica vreme.
Zote moze voda da vi nosi. Abe pobrzo ke umrite od sekiracii, cirot ke vi proraboti od nervozi otkolku od virusot.

Interesno. Sledno da bidi pusac da ne smee da pobara lekarska pomos oti e pusac. Nekoj piel rakija, zboguvaj se so zdravstveno. Planinar ili palagrajderist se povredil, koj go eba, majkamu ja barase tamu da se penteri ili da leta.
Ili pak ova ke te zdoboli. Pcelar dobil alergiska reakcija od ubod na pcela. Koj go eba, kurov mi go barase pceli da gleda. Frli go tamu vo dolot podaleku, ke podzamirisa za nekoj den od zeskoto pa da ne pecka za oci od sto bazdi.
Vaka koga gledas na rabotite ne si mislis kolku gluposti treskate vo edinica vreme.
Zote moze voda da vi nosi. Abe pobrzo ke umrite od sekiracii, cirot ke vi proraboti od nervozi otkolku od virusot.
Па и тие што направиле сообраќајка, ако е по нивна вина, зошто со мои пари да ги лечиме? Кој ги терал да возат брзо?

Па и тие што направиле сообраќајка, ако е по нивна вина, зошто со мои пари да ги лечиме? Кој ги терал да возат брзо?
Зошто твои пари!?
Секој има здравствено осигурување, значи има негови и мои, твои, на Цацко....абе за која глупост се фаќате, како не ве мрзи!?

• Ми се допаѓа
Reactions: TOT
Зошто твои пари!?
Секој има здравствено осигурување, значи има негови и мои, твои, на Цацко....абе за која глупост се фаќате, како не ве мрзи!?
Од парите на Цацко нека се лечат, од мои не сакам. Кога веќе може да се бира.

Стварно идиотиве ги праат бројките според психолошкиот модел за создавање американски цени.
Го имав приметено тоа уште пред една година.

Малку повишена температура, печење во носот, благи болки во мускулите, омалаксаност изгубени целосно мирис и вкус сред август неможе да не биде корона?

Малку повишена температура, печење во носот, благи болки во мускулите, омалаксаност изгубени целосно мирис и вкус сред август неможе да не биде корона?
Te boli cef i da e korona.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom