Политички случувања во Авганистан

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.160
1. Колку што мене ми е познато, кога веќе е започнат процесот на полетување, пистата треба да биде празна, се се трга на страна, нема страни тела на писта. Не е ова филм, па ќе трчам напоредно со авионот :icon_mrgr:и ќе следам чекор. Се работи за голем транспортен авион. Не е некоја цесна, едномоторно авионче.
Тоа повеќе важи за цивилни авиони. Овој воен транспортер може да слета и во пустина на песок и нема гајле. Многу повеќе издржлив е него што мислиш. Може и во некоја нива доволно рамна да слета без проблем, макар и камења да летаат одоколу.

Позитивна страна на транспортеров е што може и меѓу лубеници да слета, без заебанција. Таман ќе биде потребно тактичко слетување и полетување во Муртино...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.721
190? Многу малце некако...

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
1. Колку што мене ми е познато, кога веќе е започнат процесот на полетување, пистата треба да биде празна, се се трга на страна, нема страни тела на писта. Не е ова филм, па ќе трчам напоредно со авионот :icon_mrgr:и ќе следам чекор. Се работи за голем транспортен авион. Не е некоја цесна, едномоторно авионче.
Мислиш дека ако излегоа надвор пилотите, и им кажеа на толпата што трчаше, момци тргнете се на страна, ние полетуваме, тие ке се согласеа и ќе се тргнеа на страна?
Очекувам до крајот на денот нашиот премиер да излезе со изјава упатена кон стратешките партнери, дека Северна располага со многу повеќе капацитети и може да прима уште бегалци.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.450
Поени од реакции
5.986
Многу нагло ќе ни дојде ако ни ја кажат вистинската бројка*, да не се побуни некој случајно, па затоа вака постепено ќе накачуваат

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
41.372

Еве ги почнаа, истата мантра како од пред неколку години за мигрантите од Сирија, доктори бегале тогаш, инжињери и научници, за после населувањето на оваа "интелектуална" маса во Европа да се дуплира криминалот низ главните Европски градови, да се зголемат нападите кон Христијанското население, а во сред Париз се направат цели гета каде што полицијата не смее да влезе.

Овој слој, оваа збирштина на "разбудена" маса во опшеството, е тоа што ја уништува цела западна цивилизација со нивниот мултикултурализам и отворени граници. Овие луѓе се директни виновници за сите идни убиени луѓе во Европа, од страна на терористите кои тек сега треба да се населат во Европа.

Овие луѓе треба да се судат за злодела против својот народ, а не да им се остава медиумски простор да ги истураат нивните левичарски фекалии.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.859
Поени од реакции
8.770
Прва и основна работа е зошто не би ги примил ваквите. Егејците сите знаеме како бегале, еден маж немало да избега туку останал да се бори а фактички можеле да бегаат во своја држава и да дигнат раце одма од борба. Овие ги гледам на аеродромот трчаат како дирекно во Лас Вегас да ќе слетаат, не ги интересира ни за мајки, ни за сестри, и сеа треба такви да ми се шетаат по Карпош и по Скопје.
Па ти не иди во Скопје, дојди си во Дурфулија ни талибанци ни авганци ќе видиш :D Турците избегаа не па овие!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Па ти не иди во Скопје, дојди си во Дурфулија ни талибанци ни авганци ќе видиш :D Турците избегаа не па овие!
Јас да имав доволно финансии и услови би се вратил во Овче поле ама доцна е сега :icon_mrgr:
Дурфулија знам дека си е активно и се искупија Турците, ќе дое ден пак ќе станат мнозинство као пред 100 години, нашите не сакаат во Три Чешми да живеат веќе а не па во Лозово или не дај Боже пак друго село.

Инаку плачат овие региони за такви доселеници, кога би бирал доле и тука каде би одбрале што мислиш?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.037
Поени од реакции
51.330
Член од
1 мај 2021
Мислења
193
Поени од реакции
849
Земајќи во предвид со какви антиталенти Америте најдоа тикви да садат таму да не те чуди ама баш ич.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Покривање нема да има, ама ќе има силувања и малтретирање.
Една работа што не ми влегува во математика е како истите опулени грајџани што промовираат педерлук, транс и слични циркузи навиваат да им донесат хардкор исламисти. Не се свесни дека следна парада ќе бидат каменувани уште не излезени на улица.
Прочитај малце за Авганистанското општество и нивниот поглед кон хомосексуалноста. Авганистанското општество е всушност вкоренето хомосексуално општество, кај што над 80% од мажите имаат редовно хомосексуално искуство, каде што „Жените се за раѓање, машките се за уживање“'. Всушност Авганистан е добар пример за хомосексуализмот од три аспекти, прво како се станува хомосексуалец (сите се силувани или трауматизирани од деца), второ огромен процент на хомосексуални односи се истовремено и педофилски (со деца под 12 години продадени од своите родители како сексуални робови) и тоа е општо прифатено во општеството и трето во што еволуира едно хомосексуално општество (тешка опресија врз жените), при што исламот служи како маска. Прогуглај за Bacha Bazi и сл. Нашиве опулени граѓани со раширени раце ќе ги чекаат исламистиве.
Автоматски споено мислење:

Ѕидови не се никакво или се привремено решение. Крајно решение ќе биде да се пука на секој кој неќе да застане кога е опоменат дека не смее да ја помине границата без дозвола. Финтата е кога на Европјаните ќе им текне дека тоа е неопходност?
Да им текнеше на Европјаните, прво и основно немаше Вулгаристан да го примат во унија...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.540
Поени од реакции
85.081
se dur taka se razmisluva ke go imame klovnot na vlast.

kolku i da bese los grujo i dpmne (a bea) vo golema mera oni odolevaa na sranjata sto sega ni se pravat. vo golema mera popustaa sitno mada bolno za da moze da se odrzi drzavata. eve ovie se popustija pa gledas kaj stignavme.
Не одолеваа ништо они, баш за овие срања.
Ја зборам исклучиво за политиката кон Албанците.

А за мене е факт, дека првите две години од владеењето на Груевски беа најдобрите во независност. Но, после се виде дека дечкото имал мастер план.

Kajgana Shop

На врв Bottom