Политички случувања во Авганистан

Член од
6 септември 2015
Мислења
61
Поени од реакции
85
Kako sto izjavi g-gja Zaharova:Eden amerikanski proekt zamenuva drug. Se e sega za sega vo racete na Amerikancite, kako I Vietnam, proektot prodolzuva, samo ne e veke Enduring Freedom, poveke e pazariste, vasar, saem...

M

Macedon1um

Гостин
Македонија е премала и премногу исламизирана, не сакам да живеам во муслиманска земја и нема што понатаму да се дискутира, не сакам утре на Велигден или Божиќ да се плашам на литургија дали некој ќе ја каменува црквата, дали синот мое ќе биде нападнато ако носи крст околу вратот или ќерката нападната додека се движи сама на улица. Како што они имаат право на живот ете така и јас имам право на живот и нема либерал што може ова да го побие.
Се е тоа во ред ама утре да рече владата дека ќе прими 10.000 Авганистанци пак на протест нема повеќе од 500 души да се соберат а не пак нешто порадикално да делуваат. Едноставно таков мирен народ сме, по интернет пишуваме зборуваме а кога ќе дојде време на дело да се покажеме никаде не нема

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.752
Поени од реакции
35.626
Видеово со авионов, што се движи на писта, а овие како мајмуни на банани качени.
Ако може некој да ми објасни, затоа што не ми е јасно.

1. Авионов стои во место, моторите работат (се слуша звук). Како е возможно авион да се движи на писта, а при тоа околу него да има луѓе?
2. Авионот почнува да се движи, што се случува со жешките издувните гасови што излегуваат од работата на моторот? Луѓево се движат во исто време како што се движи авионот????:cautious:
3. За да се дигне таа тежина, за да полета му треба забрзување. Да забрза во таа толпа околу него, според мојава логика треба да ги исфрли во воздух како партали.
4. Како би се држел човек за тркалата, кога тркалото е во движење. Од самата брзина и од самото триење се ствара топлина.
5. Авинот веќе се издигнал на некој си 30-50 метри во висина, како човек сеуште би се држел за авионот на таква висина и на такво забрзување?

Можеби ќе ви изгледа смешно, ама навистина не разбирам. Па ако може некој да објасни :pipi:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.541
Поени од реакции
18.530

Све се тоа исти гомна. Само не ми е јасно зошто ние завршивме во оваа трагична приказна.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.160
Нека гледаат сите стратешки партнери на САД кога ќе им помине времето на корисни идиоти приоритет ќе имаат американските кучиња А странските соработници ќе чекаат 2-3 години да им се одобри хуманитарна зелена карта

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Се е тоа во ред ама утре да рече владата дека ќе прими 10.000 Авганистанци пак на протест нема повеќе од 500 души да се соберат а не пак нешто порадикално да делуваат. Едноставно таков мирен народ сме, по интернет пишуваме зборуваме а кога ќе дојде време на дело да се покажеме никаде не нема
Нешто порадикално и ќе те стрпаат во затвор за ништо како момците од 27 Април. А реално штом идеш радикално, подобро ти е да идеш до крај. Да влегоа со автомати и изрешетаа се од Заев до Села, реално, исто ќе лежеа.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.160
Видеово со авионов, што се движи на писта, а овие како мајмуни на банани качени.

1. Авионов стои во место, моторите работат (се слуша звук). Како е возможно авион да се движи на писта, а при тоа околу него да има луѓе?
2. Авионот почнува да се движи, што се случува со жешките издувните гасови што излегуваат од работата на моторот? Луѓево се движат во исто време како што се движи авионот????:cautious:
3. За да се дигне таа тежина, за да полета му треба забрзување. Да забрза во таа толпа околу него, според мојава логика треба да ги исфрли во воздух како партали.
4. Како би се држел човек за тркалата, кога тркалото е во движење. Од самата брзина и од самото триење се ствара топлина.
5. Авинот веќе се издигнал на некој си 30-50 метри во висина, како човек сеуште би се држел за авионот на таква висина и на такво забрзување?

Можеби ќе ви изгледа смешно, ама навистина не разбирам. Па ако може некој да објасни :pipi:
1. Возможно е, моторот е прилично високо. Исто како и кога кола се движи бавно а околу имаш луѓе.

2. Високо е моторот ама жешките издувни гасови гарант испекле некого, тоа биди сигурен. Не се движи многу брзо авионот, таксира, така и луѓето трчаат околу

3. Чим убрзал повеќето или престанале да трчаат или ги згазил, јебига.

4. Се држат за капаците од тркалата, тие се метални поклопци. Затоа паѓаат после 20-30 секунди во воздух бидејќи тогаш пилотот ги крева тркалата и поклопците се затвараат а овие што се држеле или биле врзани - Алаху Акбар

5. Види одговор 4.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.514
Поени од реакции
23.566
Холандскиот и шведскиот персонал си ја здувнале без да ги известат Авганистанците кои работеле со нив. Не само тоа, туку им ги блокирале меиловите и не им се јавувале на повиците.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
41.372

Све се тоа исти гомна. Само не ми е јасно зошто ние завршивме во оваа трагична приказна.
Штом се клања и го величи тој педофилот и козоебачот Мухамед, све е тоа исто, дали бил бел, црн, кафеав, дали живеел во Авганистан, Косово или Америка, гомното смрди каде и да е.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
190? Многу малце некако...
Што ти реков вчера, на овие 190 еве денес најава за уште 200, утре уште 200, така до кај 1000-3000, па тие ако си останат за две генерации ќе се намножат на 30.000.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.137
Поени од реакции
9.587

1629200908974.png

Оние што паднаа се држеле дур не почнале да се затвараат тркалата.

Мада барем еден лице загинал бидејќи не се пуштил и механизмот го вовлекол внатре кога се затвориле тркалата и го смачкал.

1629201118392.png

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.752
Поени од реакции
35.626
1. Возможно е, моторот е прилично високо. Исто како и кога кола се движи бавно а околу имаш луѓе.

2. Високо е моторот ама жешките издувни гасови гарант испекле некого, тоа биди сигурен. Не се движи многу брзо авионот, таксира, така и луѓето трчаат околу

3. Чим убрзал повеќето или престанале да трчаат или ги згазил, јебига.

4. Се држат за капаците од тркалата, тие се метални поклопци. Затоа паѓаат после 20-30 секунди во воздух бидејќи тогаш пилотот ги крева тркалата и поклопците се затвараат а овие што се држеле или биле врзани - Алаху Акбар

5. Види одговор 4.
1. Колку што мене ми е познато, кога веќе е започнат процесот на полетување, пистата треба да биде празна, се се трга на страна, нема страни тела на писта. Не е ова филм, па ќе трчам напоредно со авионот :icon_mrgr:и ќе следам чекор. Се работи за голем транспортен авион. Не е некоја цесна, едномоторно авионче.

Kajgana Shop

На врв Bottom