Силен земјотрес на Хаити, илјадници загинати!

• Креатор на темата Креатор на темата _Vlatko_
  • Време на започнување Време на започнување
На сета сиромаштија и воени судири,уште овоа им требаше на Хаитите.
Мислам оти опасност уште постои,бидејќи во вака неконсолидирана држава во сите можни аспекти,можностите за појава на болести и вируси,оружени судири е повеќе од возможна.
Сигурно дека треба побрзо да се реагира и да се испрати помош,за народот таму барем полесно да ги преживее овие невидени перипетии.

хахаха.... Да бе,албанциве стварно да ги испратиме таму и за 2 години проблем. Малку си имаат проблеми,уште нив. Еве помош,не им ги праќаме... друго да им дадеме немаме...

Но град Скопjе реши да прати помош!

Искрено, многу се радувам. Браво Скопjе!

Добар дел од моето семеjство настрада во 1963 год., па за мене дури и симболична помош е многу значи.

во врска со сликите погоре:
мамата на сите новинари што за прва страна во весник сликаат деца повредени со дупнати глави, изместени вилици, искршени нозе, и што нивната слава ќе ја стекнат на туѓа несреќа... катастрофа.. или веќе не знам што е ова.. ужас!
Мамата на сите (развиени) земји што се истрчаа пред камери да испраќаат помош, а претходно поттикнуваа (или вака или така, поддржуваа трговија со луѓе и бело робје) не придонесоа ама баш со ништо да се подобрат барем условите за живот, се сликаа кога посинуваа деца од незнам ни јас каде, а не им текна едно нешто и практично да го спроведат, а не само декларативно.Мамата и на претседателот и неговата палата, кога луѓето му спијат по улица и гладни и во нормални услови. (ме фатија емиции....ама Господ да ни се смилува на сите)

Ап дејт!

Хаити.............48 часа подоцна!

Клик

ВНИМАНИЕ!!!
Не е препорачливо да се гледа.

Проклето место тоа Хаити. Не можат глава да кренат от сите маки со години/децении веќе.

Од дикататор на диктатор, постојана нестабилност, вуду, немири, земјотреси, колера, ковид и поплави. Гарант имаше уште нешто, ама не ми текнува.

Од дикататор на диктатор, постојана нестабилност, вуду, немири, земјотреси, колера, ковид и поплави. Гарант имаше уште нешто, ама не ми текнува.

А интересна работа, Домениканска Република е на истиот остров (го делат со Хаити, река ги дели) ниту имаат проблеми пост земјотреси, развиена земја, алл инклузив аранжмани од цел свет, 5 звезди хотели, туризам, Хилтон, директни летови од цел развиен свет

Последно уредено:
А интересна работа, Домениканска Република е на истиот остров (го делат со Хаити, река ги дели) ниту имаат проблеми пост земјотреси, развиена земја, алл инклузив аранжмани од цел свет, 5 звезди хотели, туризам, Хилтон, директни летови од цел развиен свет
dominikanska republika ako e razviena zemja makedonija e na level na svajcarija :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom