- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 3.725
- Поени од реакции
- 12.127
Да бе, слободно можеш ти да си протестираш, но факт е дека протестот е антихуман затоа што го загрозува јавното здравје. Геј луѓето не го загрозуваат јавното здравје.Протестот не е антихуман. Протестот е основно и елементарно човеково право. Ти протестираше на геј парадата така, зошто јас да го немам истото право?![]()
А што па ти Тенеке се најде прозван да ми кажуваш што е паметно, а што не е кога е во прашање мојот личен став?Види не знам зошто се буниш, ама меркиве се глупави. Посебно откако ги имаме резултатите за ефикасност на вакцините во Израел.
Во моментов во Израел одлучија дека сите ќе бидат заразени и Фајзер не може да го спречи Делта и затоа нивното минстерство за здравство донесе одлука под итно да се спремат дополнителни болнички капацитети, ангажаман на војската и регрутирање на дополнителини медицински сестри и доктори.
Мислам да поддржуваш вакви недоветни мерки кога сите податоци кажуваат друго, не е баш паметно од твоја страна.

За мерките веќе си го кажав моето мислење. Иако контрадикторни, дискриминирачки и мене лично не ми се допаѓаат, мора да се признае дека се скроени перфектно за нашиот балкански менталитет. Нема вакцина, нема кафана.
И сега ради таквите за жал има многу што ќе страдаат. На пример еве прележаните кои не знам зошто не се сместени во ниту една категорија, понатаму лицата кои не може да се вакцинираат итн.