Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
@Aceso, јас и ти сме преносители на вирусот и тоа приближно во иста мера. Можеме да го пренесеме и на вакцинираните и на невакцинираните граѓани. Притоа можам во било која институција да го пренесам, зошто тоа мора да биде кафич на отворено каде шансите се релативно мали (помалку од 200 од 12.000 така биле заразени!)? Почесто одиме во продавници, отколку во кафани, кафичи и ресторани.

Компарацијата на мерките со нацизмот е повеќе од прикладна. Има кршење и на Уставот, и на законите и на Резолуцијата 2361! Што пишува во таа Резолуција?

Вакцината не е задолжителна, имам само и само морална обврска да ја примам, а истата не ја чувствувам.

Вината е во самиот министер, требаше контрола на границите, која сеуште ја нема. :)

пи.ес. :smirce:

You dont get it, do you?

Ајде тогаш да си седиме дома сите вакцинирани, за да може слободно сите невакцинирани да си шетаат по кафани и ресторани. И по таа логика ако идеме дали не е нацизам и булинг ова исмевањето на Рон па и на сите вакцинирани затоа што сме се боцнале? Сегрегација прават и антивакцерите. Буквално го правите вакцинирањето посмртоносно од самиот вирус.

И економијата, и образованието, и културата, и трговијата, и туризмот, сите сфери страдаат заради тоа што на Славица и Трпе им текнало или прочитале на некој суспектен портал дека во вакцината има нешто создадено од Бил Гејтс (а патем поим немаат кој е Бил Гејтс), па продаваат памет за магнетизација, стерилитет, генетско модифицирање, чипирање, па потоа даваат совети за вакцинација, лекување на ковид итн итн, а во основа не знаат дефиниција за клетка. Мислам да не се сфатиме грешка, скроз океј е некој да си сподели свое искуство со ковидов, или со вакцинава, ама тоа бре расфрлање со дијагностички процедури и терапии, лекции за механизмот на вакцините, дејство, фармокинетика и фармакодинамика е врвот на неразумот. Многу се претера луѓе. Со сè се претера. Тоа му доаѓа ко ја сеа да почнам да ви зборам за програмски јазици, хардвер, софтвер бла бла бла, само заради тоа што нешто сум читала, а не дочитала, а во реалноста врска немам. Само што кога е во прашање медицината ваквиот начин на интерпретирање на нештата може да биде кобен за некого.

Ако веќе се фаќате за нацизам и правите компарација меѓу малцинство чија што идеологија се заснова на ширење дезинформации, страв и паника меѓу народот, извртување зборови, тогаш прво и најважно е да се почне од антиваксерите. Анти вакцерите трубат за некои права во општеството, а скроз го игнорираат правото на припадност кон заедницата и одговорностите кон другите луѓе во општеството.
Абе што ме замарате со Бил Гејтс и Трпе и жена му, дали јас како слободен човек имам право на избор, се паѓа во вода кога излезе дека и со вакцината можеш да се заразиш. Црнец у газ да ве ебе ќе прифатите само ако ви кажат дека тоа е добро за пандемијата, а им се исмејувате на Трпе и Славица. Трпе и Славица се само виновни што покрај такви ликови паѓаат во вода сите останати кои мислат со своја глава, па дури и тој тип на луѓе се послободни за разлика од некој кој верува дека сето ова е од некој шиш-миш шо изел гомна у некоја пештера у Кина.

Абе што ме замарате со Бил Гејтс и Трпе и жена му, дали јас како слободен човек имам право на избор, се паѓа во вода кога излезе дека и со вакцината можеш да се заразиш. Црнец у газ да ве ебе ќе прифатите само ако ви кажат дека тоа е добро за пандемијата, а им се исмејувате на Трпе и Славица. Трпе и Славица се само виновни што покрај такви ликови паѓаат во вода сите останати кои мислат со своја глава, па дури и тој тип на луѓе се послободни за разлика од некој кој верува дека сето ова е од некој шиш-миш шо изел гомна у некоја пештера у Кина.

Работата е што стравот на Трпе, Славица, Дамби и Иле е неразумен. Вие гледате духови и не партиципирате во вашите задачи у општеството и се препуштате на индивидуализмот. Али со индивидуализам не може да се контролира пандемијата. Не може секое ојле да прави што сака и треба да прифати да биде пелцован за општо добро ако сака да продолжи со неговите социјални активности. Вие сте како разгалени деца што цвилите од една вакцина и некакви ситни нус појави. Немате тронка храброст да дадете дел од себе за општо добро. Штом од вас не може човек да очекува човек една вакцина да примите, што повеќе од тоа? Дека утре ќе се соберете 100,000?

баче нирберг 21 се ближи за ковидфашистиве. На моменти сакам да ја имам дрогава на волијашиве, до тој степен отидоа што не знаат што зборат повеќе. И така се поголем го прават јазот од разумното до она небаеѓи.
Се разбира, ;), како време незнам, зависи од кога броиш, Хитлер се радувал околу 10 години, лично неможам да кажам вчера не беше фашизам, а е од денеска. Стварите се трупаат и преодот е незабележлив. Им давам максимум 2023, Може судот да е во Москва, Пекинг, но и Дугин, Фурсов се за тоа судот да е во Давос.
Главните Вирусолози не учествуваат во Ковид теророт, да речеме лауреатот професор Монтание, по мое лично мислење, таа генетичка терапија нема да сопре и за 2-3 години сите вакцинирани ќе умрат. Нема да има место на гробишта, ќе треба да ги копаме пред зграда.
Решението е тргаме маски, тргаме се, бујрум вакцина, кој сака да се вакцинира, тогаш е заштитен, има мала шанса да умре од ковид, кој не сака да не се вакцинира , ќе пребледува по природен пат или ќе умре. Просто по човечки објасниш, лично за тие над 90 години не пречи да ризикуваат, така или иначе неможе да раѓаат деца, прифатлив е ризикот да учествуваат во тој експеримент.

Работата е што стравот на Трпе, Славица, Дамби и Иле е неразумен. Вие гледате духови и не партиципирате во вашите задачи у општеството и се препуштате на индивидуализмот. Али со индивидуализам не може да се контролира пандемијата. Не може секое ојле да прави што сака и треба да прифати да биде пелцован за општо добро ако сака да продолжи со неговите социјални активности. Вие сте како разгалени деца што цвилите од една вакцина и некакви ситни нус појави. Немате тронка храброст да дадете дел од себе за општо добро. Штом од вас не може човек да очекува човек една вакцина да примите, што повеќе од тоа? Дека утре ќе се соберете 100,000?
Ронче, не ме интересира тоа што Бранка, Стоименка и Милка веруваат во некоја теорија на заговор, не сакаат да се вакцинираат и подлегнуваат на вирусот. Мој проблем не е. Ниту тоа ме интересира. Имаше и вакцини и период за вакцинација, кој сакаше можеше да си се заштити. Мене заштита не ми треба. :)

Чим можеш да го пренесуваш, вакцината станува индивидуално добро. А знаеме кои најмногу страдаат, ако кажам, тоа ќе биде фашизам! :unsure:

da

Нели од прележувањето на ковид треба 6 месеци да поминат за да може лицето да прими вакцина ? овде како што разбрав одкако ке го прележи смее да ги има истите права како вакцнираните 45 дена ? или грешка сум

Ронче, не ме интересира тоа што Бранка, Стоименка и Милка веруваат во некоја теорија на заговор, не сакаат да се вакцинираат и подлегнуваат на вирусот. Мој проблем не е. Ниту тоа ме интересира. Имаше и вакцини и период за вакцинација, кој сакаше можеше да си се заштити. Мене заштита не ми треба. :)

Чим можеш да го пренесуваш, вакцината станува индивидуално добро. А знаеме кои најмногу страдаат, ако кажам, тоа ќе биде фашизам! :unsure:

епа носи ја давидовата ѕвезда тогаш што да ти речам. Вие го правите јазот и поделбата, не тие што се про вакс. Вие бегате од обврската и логично е некој да појде по вас и да подлежите на последици и реперкусии од државните институции. Ако сакаш така да живееш иди у Зимбабве таму можеби нема да бараат ковид сертификат за да пиеш кафе

@Dumbledore епа ќе се пренесува кога се пролонгира вакцинација и немаме доволен број вакцинирани за да дојдеме до степен кога вирусот нема да мутира во вакви полоши варијанти.
Не заборавајте дека вакцината е создадена врз основа на основната варијанта на вирусот. Само што разликата меѓу мене и тебе е што кај мене поголема е веројатноста да поминам со полесна клиничка слика. И не ми збори сега дека си млад и дека ќе го поминеш од нога. Нема тоа врска. Илјадници малди има со убави бронхитични наоди, билатерални пневмонии и целосно зафатени белодробни крила. Дај Боже никогаш да немаш прилика да дојдеш во контакт со вирусот.

@Илко Илија грешка си. Не е право на живот тоа за што се залагате, туку право на слободно движење. И има разлика, затоа што токму тоа е паролата на тој антихуманиот протест...право на непречно и слободно движење, над право на живот и загрозување на јавното здравје.

@Aceso, како ќе го поминам е оставено само на мене. Тоа никого не треба да го интересира. Шансите да починам се 0,01%! Шансите да имам тешка клиничка слика се исто така мали.

Кај елените (диви животни кои немаат контакт со човекот) се пронајдени антитела на Ковид, животните од извесна зоолошка беа позитивни на Ковид, куните во Шпанија и Данска можеа да го шират Ковидот и затоа ги убиваа! Значи вирусот ќе си мутира без или со помош на човекот. Може да мутира и во оние држави каде процентот на имунизација е низок, а имаат огромна популација (Кина и Индија). Така немаш за ништо гаранции.

Протестот не е антихуман. Протестот е основно и елементарно човеково право. Ти протестираше на геј парадата така, зошто јас да го немам истото право? :smirce:

You dont get it, do you?

Ајде тогаш да си седиме дома сите вакцинирани, за да може слободно сите невакцинирани да си шетаат по кафани и ресторани. И по таа логика ако идеме дали не е нацизам и булинг ова исмевањето на Рон па и на сите вакцинирани затоа што сме се боцнале? Сегрегација прават и антивакцерите. Буквално го правите вакцинирањето посмртоносно од самиот вирус.

И економијата, и образованието, и културата, и трговијата, и туризмот, сите сфери страдаат заради тоа што на Славица и Трпе им текнало или прочитале на некој суспектен портал дека во вакцината има нешто создадено од Бил Гејтс (а патем поим немаат кој е Бил Гејтс), па продаваат памет за магнетизација, стерилитет, генетско модифицирање, чипирање, па потоа даваат совети за вакцинација, лекување на ковид итн итн, а во основа не знаат дефиниција за клетка. Мислам да не се сфатиме грешка, скроз океј е некој да си сподели свое искуство со ковидов, или со вакцинава, ама тоа бре расфрлање со дијагностички процедури и терапии, лекции за механизмот на вакцините, дејство, фармокинетика и фармакодинамика е врвот на неразумот. Многу се претера луѓе. Со сè се претера. Тоа му доаѓа ко ја сеа да почнам да ви зборам за програмски јазици, хардвер, софтвер бла бла бла, само заради тоа што нешто сум читала, а не дочитала, а во реалноста врска немам. Само што кога е во прашање медицината ваквиот начин на интерпретирање на нештата може да биде кобен за некого.

Ако веќе се фаќате за нацизам и правите компарација меѓу малцинство чија што идеологија се заснова на ширење дезинформации, страв и паника меѓу народот, извртување зборови, тогаш прво и најважно е да се почне од антиваксерите. Анти вакцерите трубат за некои права во општеството, а скроз го игнорираат правото на припадност кон заедницата и одговорностите кон другите луѓе во општеството.

Види не знам зошто се буниш, ама меркиве се глупави. Посебно откако ги имаме резултатите за ефикасност на вакцините во Израел.

Во моментов во Израел одлучија дека сите ќе бидат заразени и Фајзер не може да го спречи Делта и затоа нивното минстерство за здравство донесе одлука под итно да се спремат дополнителни болнички капацитети, ангажаман на војската и регрутирање на дополнителини медицински сестри и доктори.

Мислам да поддржуваш вакви недоветни мерки кога сите податоци кажуваат друго, не е баш паметно од твоја страна.

,,кај што има профит ќе се накотат и инвеститори."

Го ставив ја видеото поназад и побарав демант ама слабо :)
Нема да го видат затоа што е од српско/хрватски портал, со превод... односно вришти теорија на заговор.
Ама сигурен сум дека се 90% точни работине што ги кажа типон.

епа носи ја давидовата ѕвезда тогаш што да ти речам. Вие го правите јазот и поделбата, не тие што се про вакс. Вие бегате од обврската и логично е некој да појде по вас и да подлежите на последици и реперкусии од државните институции. Ако сакаш така да живееш иди у Зимбабве таму можеби нема да бараат ковид сертификат за да пиеш кафе
Nema da baraat kovid sertifikat, tuku ke te bocnat za nivni vrsti na bolesti, sto e vakcina razvivana so decenii poddrzana so planini istrazuvanja a ne mora nekoj Ron Rodezijski da te ubeduva na forum dodeka doma uste sedi so maska i narakvici.

Nema da baraat kovid sertifikat, tuku ke te bocnat za nivni vrsti na bolesti, sto e vakcina razvivana so decenii poddrzana so planini istrazuvanja a ne mora nekoj Ron Rodezijski da te ubeduva na forum dodeka doma uste sedi so maska i narakvici.

дарлинг, не си го мачи мозочето на моите постови. Гледам дека те исцрпуваат и едвај два реда успеа да напишеш. Очекував само едно hehe na redid poinaku rekoa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom