JB00F
DDoS
- Член од
- 21 јануари 2014
- Мислења
- 3.610
- Поени од реакции
- 2.957
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе што ме замарате со Бил Гејтс и Трпе и жена му, дали јас како слободен човек имам право на избор, се паѓа во вода кога излезе дека и со вакцината можеш да се заразиш. Црнец у газ да ве ебе ќе прифатите само ако ви кажат дека тоа е добро за пандемијата, а им се исмејувате на Трпе и Славица. Трпе и Славица се само виновни што покрај такви ликови паѓаат во вода сите останати кои мислат со своја глава, па дури и тој тип на луѓе се послободни за разлика од некој кој верува дека сето ова е од некој шиш-миш шо изел гомна у некоја пештера у Кина.You dont get it, do you?
Ајде тогаш да си седиме дома сите вакцинирани, за да може слободно сите невакцинирани да си шетаат по кафани и ресторани. И по таа логика ако идеме дали не е нацизам и булинг ова исмевањето на Рон па и на сите вакцинирани затоа што сме се боцнале? Сегрегација прават и антивакцерите. Буквално го правите вакцинирањето посмртоносно од самиот вирус.
И економијата, и образованието, и културата, и трговијата, и туризмот, сите сфери страдаат заради тоа што на Славица и Трпе им текнало или прочитале на некој суспектен портал дека во вакцината има нешто создадено од Бил Гејтс (а патем поим немаат кој е Бил Гејтс), па продаваат памет за магнетизација, стерилитет, генетско модифицирање, чипирање, па потоа даваат совети за вакцинација, лекување на ковид итн итн, а во основа не знаат дефиниција за клетка. Мислам да не се сфатиме грешка, скроз океј е некој да си сподели свое искуство со ковидов, или со вакцинава, ама тоа бре расфрлање со дијагностички процедури и терапии, лекции за механизмот на вакцините, дејство, фармокинетика и фармакодинамика е врвот на неразумот. Многу се претера луѓе. Со сè се претера. Тоа му доаѓа ко ја сеа да почнам да ви зборам за програмски јазици, хардвер, софтвер бла бла бла, само заради тоа што нешто сум читала, а не дочитала, а во реалноста врска немам. Само што кога е во прашање медицината ваквиот начин на интерпретирање на нештата може да биде кобен за некого.
Ако веќе се фаќате за нацизам и правите компарација меѓу малцинство чија што идеологија се заснова на ширење дезинформации, страв и паника меѓу народот, извртување зборови, тогаш прво и најважно е да се почне од антиваксерите. Анти вакцерите трубат за некои права во општеството, а скроз го игнорираат правото на припадност кон заедницата и одговорностите кон другите луѓе во општеството.
Абе што ме замарате со Бил Гејтс и Трпе и жена му, дали јас како слободен човек имам право на избор, се паѓа во вода кога излезе дека и со вакцината можеш да се заразиш. Црнец у газ да ве ебе ќе прифатите само ако ви кажат дека тоа е добро за пандемијата, а им се исмејувате на Трпе и Славица. Трпе и Славица се само виновни што покрај такви ликови паѓаат во вода сите останати кои мислат со своја глава, па дури и тој тип на луѓе се послободни за разлика од некој кој верува дека сето ова е од некој шиш-миш шо изел гомна у некоја пештера у Кина.
Се разбира,баче нирберг 21 се ближи за ковидфашистиве. На моменти сакам да ја имам дрогава на волијашиве, до тој степен отидоа што не знаат што зборат повеќе. И така се поголем го прават јазот од разумното до она небаеѓи.
Ронче, не ме интересира тоа што Бранка, Стоименка и Милка веруваат во некоја теорија на заговор, не сакаат да се вакцинираат и подлегнуваат на вирусот. Мој проблем не е. Ниту тоа ме интересира. Имаше и вакцини и период за вакцинација, кој сакаше можеше да си се заштити. Мене заштита не ми треба.Работата е што стравот на Трпе, Славица, Дамби и Иле е неразумен. Вие гледате духови и не партиципирате во вашите задачи у општеството и се препуштате на индивидуализмот. Али со индивидуализам не може да се контролира пандемијата. Не може секое ојле да прави што сака и треба да прифати да биде пелцован за општо добро ако сака да продолжи со неговите социјални активности. Вие сте како разгалени деца што цвилите од една вакцина и некакви ситни нус појави. Немате тронка храброст да дадете дел од себе за општо добро. Штом од вас не може човек да очекува човек една вакцина да примите, што повеќе од тоа? Дека утре ќе се соберете 100,000?
Нели од прележувањето на ковид треба 6 месеци да поминат за да може лицето да прими вакцина ? овде како што разбрав одкако ке го прележи смее да ги има истите права како вакцнираните 45 дена ? или грешка сумda
![]()
И со потврда за прележан Ковид-19 ќе може во кафуле
За влез на сите настани кои се организираат освен сертификат за вакцинација треба да приложат и потврда дека од прележаниот ковид има поминато најмалку 45 дена, рече министерот за здравство Венко Филипче посочувајќи дека новите мерки започнуваат од понеделник.-Според одлуките на последната владfokus.mk
Ронче, не ме интересира тоа што Бранка, Стоименка и Милка веруваат во некоја теорија на заговор, не сакаат да се вакцинираат и подлегнуваат на вирусот. Мој проблем не е. Ниту тоа ме интересира. Имаше и вакцини и период за вакцинација, кој сакаше можеше да си се заштити. Мене заштита не ми треба.
Чим можеш да го пренесуваш, вакцината станува индивидуално добро. А знаеме кои најмногу страдаат, ако кажам, тоа ќе биде фашизам!![]()
You dont get it, do you?
Ајде тогаш да си седиме дома сите вакцинирани, за да може слободно сите невакцинирани да си шетаат по кафани и ресторани. И по таа логика ако идеме дали не е нацизам и булинг ова исмевањето на Рон па и на сите вакцинирани затоа што сме се боцнале? Сегрегација прават и антивакцерите. Буквално го правите вакцинирањето посмртоносно од самиот вирус.
И економијата, и образованието, и културата, и трговијата, и туризмот, сите сфери страдаат заради тоа што на Славица и Трпе им текнало или прочитале на некој суспектен портал дека во вакцината има нешто создадено од Бил Гејтс (а патем поим немаат кој е Бил Гејтс), па продаваат памет за магнетизација, стерилитет, генетско модифицирање, чипирање, па потоа даваат совети за вакцинација, лекување на ковид итн итн, а во основа не знаат дефиниција за клетка. Мислам да не се сфатиме грешка, скроз океј е некој да си сподели свое искуство со ковидов, или со вакцинава, ама тоа бре расфрлање со дијагностички процедури и терапии, лекции за механизмот на вакцините, дејство, фармокинетика и фармакодинамика е врвот на неразумот. Многу се претера луѓе. Со сè се претера. Тоа му доаѓа ко ја сеа да почнам да ви зборам за програмски јазици, хардвер, софтвер бла бла бла, само заради тоа што нешто сум читала, а не дочитала, а во реалноста врска немам. Само што кога е во прашање медицината ваквиот начин на интерпретирање на нештата може да биде кобен за некого.
Ако веќе се фаќате за нацизам и правите компарација меѓу малцинство чија што идеологија се заснова на ширење дезинформации, страв и паника меѓу народот, извртување зборови, тогаш прво и најважно е да се почне од антиваксерите. Анти вакцерите трубат за некои права во општеството, а скроз го игнорираат правото на припадност кон заедницата и одговорностите кон другите луѓе во општеството.
Го ставив ја видеото поназад и побарав демант ама слабо,,кај што има профит ќе се накотат и инвеститори."
![]()
[EKSKLUZIVAN VIDEO] Dr. sc. David E. Martin izlaganje kod Dr. sc. Reiner Füllmicha – s prijevodom
Video snimka on-line konferencijskog razgovora koju ovdje u nastavku imate priliku pogledati prevedena je na hrvatski jezik, zahvaljujući marljivom radu naših volontera/ki. Volonteri su odlučili ostati anonimni, a ovim putem im se svesrdno zahvaljujemo u ime portala Dokumentarac ali i svih onih...dokumentarac.hr
Nema da baraat kovid sertifikat, tuku ke te bocnat za nivni vrsti na bolesti, sto e vakcina razvivana so decenii poddrzana so planini istrazuvanja a ne mora nekoj Ron Rodezijski da te ubeduva na forum dodeka doma uste sedi so maska i narakvici.епа носи ја давидовата ѕвезда тогаш што да ти речам. Вие го правите јазот и поделбата, не тие што се про вакс. Вие бегате од обврската и логично е некој да појде по вас и да подлежите на последици и реперкусии од државните институции. Ако сакаш така да живееш иди у Зимбабве таму можеби нема да бараат ковид сертификат за да пиеш кафе
Nema da baraat kovid sertifikat, tuku ke te bocnat za nivni vrsti na bolesti, sto e vakcina razvivana so decenii poddrzana so planini istrazuvanja a ne mora nekoj Ron Rodezijski da te ubeduva na forum dodeka doma uste sedi so maska i narakvici.