Тоа е муабетот, подобри тимови многу полесно го читаат и маркираат, поготово при тимска одбрана. Е сега, Челзи не игра да доминира ко Сити на пример, туку често знаат да се повлечат и на контри да бушат, што на Лукаку највеќе би му одговарал просторот. Башка тука во равенката се и Вернер, Маунт, Зијеч, Пулишич кои важат за брзи и продорни играчи, па во комбинација со Лукаку ќе прават хаос. Ќе видиме што ќе испадне сезонава, интересна ќе е за гледање.
Лукаку не треба само да се погоди, Лукаку треба да го носи Челзи до борба за титула. 115 милиони евра се огромна сума на пари.
Ќе треба да има сериозен импакт врз резултатите на Челзи, за медиумите да не му се качат на грб.
Притисокот што го чуствуваше во Јунајтед, нема да биде ништо во споредба со тоа што ќе го чека, ако потфрли во Челзи. Доволно е само да не дава голови, макар и се друго добро да прави.
Мнозинството ПЛ фанови уште мислат дека освоил титула во farmers league, ништо им нема докажано на нив.
Јас се надевам дека сега е вистински ментално спремен за лупата под која ќе биде ставен и лавината на коментари, кои ќе ги добива после секој лош прием, промашен зицер и лош натпревар.
Малцинство биле тие (веројатно дежурни мрчатори), не може играч на 25-26 години наеднаш да изгуби физичка способност кога допрва би требало да влезе во пикот на форма. Си заебаа работа Мурињо и фитнес тренерот (Стефано Рапети, Мурињо многу го исхејта братов), не требаше во оган да ги фрлат Погба, Лукаку, Енглезите и останатите што играа малку покасно на светското.
Памтиш и самиот, првно нешто што се побунија Оле и Мајк Фелан кога дојдоа беше очајното кондициско ниво на целиот тим. Битно медиумите си најдоа scapegoat, така да немаше проблем.
Лукаку не треба само да се погоди, Лукаку треба да го носи Челзи до борба за титула. 115 милиони евра се огромна сума на пари.
Ќе треба да има сериозен импакт врз резултатите на Челзи, за медиумите да не му се качат на грб.
Притисокот што го чуствуваше во Јунајтед, нема да биде ништо во споредба со тоа што ќе го чека, ако потфрли во Челзи. Доволно е само да не дава голови, макар и се друго добро да прави.
Мнозинството ПЛ фанови уште мислат дека освоил титула во farmers league, ништо им нема докажано на нив.
Јас се надевам дека сега е вистински ментално спремен за лупата под која ќе биде ставен и лавината на коментари, кои ќе ги добива после секој лош прием, промашен зицер и лош натпревар.
Мислам дека е.
Моментално Лукаку доаѓа во актуелниот европски шампион како задња карика која што треба да им донесе ПЛ. И тоа за огромна сума, како најдобриот играч во Сериа А.
Исто ко што Грилиш и Санчо сега ќе се под огромен притисок.
Зошто бе на форумов има таква одбивност кон разбирање на постот што се цитира, пред да се цитира. Не беше поентата дека во Јунајтед има помал притисок од Челзи.
Лукаку се враќа пак во лигата после две фантастични сезони во послаба лига, како рекорден трансфер (ако не сум грешка). Во клуб кој е актуелен шампион на ЛШ и клуб кој со него треба да се бори за титула во ПЛ. 28 години има, во пикот на кариерата е, со еден промашен престој во голем клуб во ПЛ позади себе.
Психолошкиот товар кој ќе го носи на грб не е споредлив со ништо друго што го искусил во неговата кариера. Секоја грешка ќе му биде приметена, секој потег ќе му биде анализиран, од публика која брои милијарди.
Јас не сум сигурен дека е доволно ментално силен за да се носи со него. Во Интер воопшто не напредуваше во тој сегмент. Напредуваше играчки, да. Ама во секој натпревар каде влогот беше поголем од вообичаено, Интер го добиваше Лукаку со полни гаќи.
Da lukaku sto na 28 godini e top 20 strelec vo istorijata na ligata, a pritoa poslednite dve godini igrase vo italija, nemal impakt vo timovite vo koi igral. Toa sto pl fanovite pretezno se smeele na idiotski meminja i kratki klipovi ili go pcuele posto ne nosel poeni na fantasy, ne znaci deka nemal impakt vo ligata.
Моментално за Лукаку е. Не знам што е тешко тоа да се признае. Челзи се актуелни европски шампиони и само што лупнаа над 100 милиони за играч. Моментално Челзи е за ниво погоре од јунајтед и притисокот ќе е поголем. Плус случајот со Лукаку веќе еднаш беше во Челзи и флопна. Сега се враќа со огромна цена за него и нормално дека ќе има многу поголем притисок таму.
Зошто бе на форумов има таква одбивност кон разбирање на постот што се цитира, пред да се цитира. Не беше поентата дека во Јунајтед има помал притисок од Челзи.
Лукаку се враќа пак во лигата после две фантастични сезони во послаба лига, како рекорден трансфер (ако не сум грешка). Во клуб кој е актуелен шампион на ЛШ и клуб кој со него треба да се бори за титула во ПЛ. 28 години има, во пикот на кариерата е, со еден промашен престој во голем клуб во ПЛ позади себе.
Психолошкиот товар кој ќе го носи на грб не е споредлив со ништо друго што го искусил во неговата кариера. Секоја грешка ќе му биде приметена, секој потег ќе му биде анализиран, од публика која брои милијарди.
Јас не сум сигурен дека е доволно ментално силен за да се носи со него. Во Интер воопшто не напредуваше во тој сегмент. Напредуваше играчки, да. Ама во секој натпревар каде влогот беше поголем од вообичаено, Интер го добиваше Лукаку со полни гаќи.
Поентата на цитирањето е дека ништо ново нема да добие, и претходно му се случувало се што си навел, така да психолошкиот товар е и те како споредлив (по мене можеби и полесен од претходно во Јунајтед, но потежок од Италија). Единствена разлика меѓу улогата во Челзи и Јунајтед, е што во Челзи нема да се очекува да биде главен двигател на тимот (ок, може има, ама не сум наишол на такво нешто).
Во тимот на Мурињо, Лукаку беше таргет-мен и сите играа за него, а овој спиеше ко сидраш (оти тој му е офанзивниот тактички капацитет на Мурињо), па аналогно на тоа сите успеси и неуспеси на тимот беа на негови плеќи отсликани и пренесени. На ова додај ги и неговите индивидуални грешки. Пр: Јунајтед ги тепа Челзи 2-1 на ОТ, Лукаку дава гол, медиумиве се фатиле за некоја шанса кај што се сплеткал Лукаку. Друг пример: Јунајтед го тепа Тотенхем 1-0 на ОТ со гол на Марсијал, медиумиве викаат кај е Лукаку цела утакмица итн.
Во Челзи си постои систем и Лукаку е дел од целата сложувалка, па искрено очекувам доста подобро да се снајде (ради тактиката и системот) и да добие помал притисок и очекувања.
Моментално за Лукаку е. Не знам што е тешко тоа да се признае. Челзи се актуелни европски шампиони и само што лупнаа над 100 милиони за играч. Моментално Челзи е за ниво погоре од јунајтед и притисокот ќе е поголем. Плус случајот со Лукаку веќе еднаш беше во Челзи и флопна. Сега се враќа со огромна цена за него и нормално дека ќе има многу поголем притисок таму.
Лично не се слагам со тој муабет, ама секој со свој памет. Челзи покажале дека можат да бидат шампиони и со Вернер и Жиру у напад, додека во Јунајтед се очекуваше тој да биде двигателот и последното парче од сложувалката кој ќе го придвижи тимот кон атак и освојување на титула.
Плус да не зборам за моментот дека се поврзано со Јунајтед носи повеќе кликови, така да ...
Да не ме сфатиш погрешно, не викам дека нема да има притисок, туку многу добро знае што го чека - полошо тешко да добие. Го контрирам наративот дека првпат му гори под нозе и дека доаѓа у некоја си нова средина за која нема поима.
Подеднакво сите се битни (нели системот е најбитен), со акцент на одбраната како најбитен сегмент. Можеби Канте им е најбитниот играч во тимот. Како и да е, мое видување е дека не се очекува да е лидерот на тимот, но можеби грешам - ќе видиме
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.