Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
А која вакцина има најголема успешност против мутацииве?

Руската се знае. Мислам, немам ја појма од медицина, ама би се кладел на руската. Некако кога ќе кажеш РУСКА ВАКЦИНА одма звучи некако убедувачки. СПУТНИК... ехеее, у вселена има со бабушка да одлеташ.

Против делта изгледа Модерна, така барем денојве пишуваше.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Се изнатресе глупости овој. :pos:

xhOzMaU.png

Не би рекол. Сепак се работи за мутации и не првичниот вирус за која беше наменета. И сепак делува само не колку предходно.
Тоа дека биле 94% ефикасни падна во вода откако се огромен број ја примија вакцината и сега има огромен репрезентативен примерок за правење анализи.
Веќе има бројки во статистики дека против делта е 42%. После таков маркетинг и правење филмови не ми е јасно како одредени земји само таа ја форсираат и признаваат за влез. Најмногу иритира тоа што го напиша @Del Boy. Агресивната кампања со нелогичности. Имам пиено бугарска вотка, литро и пол за лев и пол и преживеав така да најверојато и вакцината ќе преживеам.

Зашто баш Гостивар, Тетово, Скопје, Струга имаат одеднаш толкави скокови?

Еве кога беше тоа одлучено.
Исто како и за Рамазан лани, Филипче беше против, но ДУИ превагна. Сега исто. Кога се носат одлуки не се води сметка за епидемиолошката состојба, туку за интересите на Албанците.

Филипче против, ама Албанците мораат свадбите у затворено да си ги истераат. И пак истиот племенски менталитет на криење, некажување, одење наоколу со позитевн тест и слично.

Исто така и за датумот после кој ќе важат мерките. Ro (или како и да го викаат) скока више некоја недела, но мерките ќе важат после прославата на ДУИ на Рамковниот договор.

Последно уредено:
И за кој кур вакцина? Демек полесна клиничка слика, а мускулите и коските како да ми се двојат и распаѓаат, како ебени Марк Рентон во апстиненција од Траинспотинг се осеќам.
Година дена веќе, сѐ шо не треба да лежи во болница и да прима кисород е во категорија "полесна клиничка слика".
Автоматски споено мислење:

Зашто баш Гостивар, Тетово, Скопје, Струга имаат одеднаш толкави скокови?
Српски тајни служби. Гарант.

Веројатно единствена подебилна работа од меркиве се просечните луѓе што ги поддржуваат и ни фаќаат сеир на нас невакцинираните.

А бе ало, НА ОТВОРЕНО, ја седнат на маса со моите блиски, ќе ги заразам (уште под огромната претпоставка дека сум инфициран и идам у кафана, асимптоматски хур-дур) останатите маси што се на 2, 5, 10 метри од мене, и тоа они вакцинирани.
Се замисувам веќе како дишам и како вирусот патува до другите маси и ги заразува.
Или како кивам надолу и поминува у меѓувреме келнерот и ветерот што го прави со движењето ја крева (летечкиот циркус, ти текнуе) концентрацијата на вирусот што сум ја искивал и таа патува и другите маси го вдишуваат. Уф бе, ќе скршам тастатура.

Мерката е само да напнат за вакцинација и е, како што многумина веќе рекоа, прилично блиску до фашизам.
Да не праиме муабет колку е дебилно за прележаните што не се вакцинирани.

Ќе ти помине. Ден-два во прашање. Со тежок Ковид многу повеќе ќе ти се двоит и распаѓат.
Кој кажа така? Докториве, што поим немаат очигледно и мењаат ставови на дневна база, официјалната наука, кој? Нека се ебат сите, и ваксери и антиваксери - мислам за ковидов, се по ред, да беше за вака ќе си го прележев стрејт, без вакцини и слични заебанции кои претставуваат искалкулиран ризик за сечие здравје.

логиката на просечното македонче

Име ми мењал на држава, сум ќутел.
Национални идентитет ми мењал, сум ќутел.
И се измочаа рамковни на цела држава од највисоко, сум трпел.
Да се вакцинирам ме тера? Време е за револуција!

Случајност или не кај некои девојчиња/ жени послем втора вакцина се пролонгирал менструалниот циклус за околу 2 недели

Sent from my iPhone using Tapatalk

И како да се вакцинирам сеа со вакцина на која пишува Made in China? Ај кажи ми. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Зезајте се ама кинезите се неверојатна работа и јас до некаде верувам си знаат да се справат добро со вирусиве.

Да бидам искрен, не сакам да стојам во иста линија со либералите, феминистките и оние ЛПБТ активисти кои се активни по групите и шират антивакс кампања без аргументи, но претераа. Револтот не е само кон нелогичните мерки, туку и за целокупното залагање да поминеме што полошо само да си ја протнат политичката агенда.

Мерките требаше да се носат (негативен тест на граница за влез во државава или карантин) со време, а не сега. Во Израел има заразени кои примиле и 3 дози! Спремаат карантин. САД ги враќаат маските назад. Исланд каде 90% од населението над 18 години е имунизирано, спремаше мерки! А катаклизмата која се најавуваше во Британија ја нема.

Логиката беше превенција на краток рок, сега време за креирање имунитет нема, а и статистиката за имунизација на старата популација ни е релативно лоша. Не чека долга есен и сеуште сум на ставот дека нема потреба од дополнителни мерки во форма на затворања и органучувања. Ако веќе ќе се решат на мерки, нека бидат во форма на награди и стимулации, а не казни. :)

И секако, во недела, без маски, на протест. Знам, знам, сите ќе умреме.

Да бидам искрен, не сакам да стојам во иста линија со либералите, феминистките и оние ЛПБТ активисти кои се активни по групите и шират антивакс кампања без аргументи, но претераа. Револтот не е само кон нелогичните мерки, туку и за целокупното залагање да поминеме што полошо само да си ја протнат политичката агенда.

Мерките требаше да се носат (негативен тест на граница за влез во државава или карантин) со време, а не сега. Во Израел има заразени кои примиле и 3 дози! Спремаат карантин. САД ги враќаат маските назад. Исланд каде 90% од населението над 18 години е имунизирано, спремаше мерки! А катаклизмата која се најавуваше во Британија ја нема.

Сериозно, што помага вакцината за општото добро кога и јас и ти можеме во речиси иста мера да го пренесуваме вирусот? Не ми одговори на прашањето! Тука лежи и нелогичноста на самите мерки.

Логиката беше превенција на краток рок, сега време за креирање имунитет нема, а и статистиката за имунизација на старата популација ни е релативно лоша. Не чека долга есен и сеуште сум на ставот дека нема потреба од дополнителни мерки во форма на затворања и органучувања. Ако веќе ќе се решат на мерки, нека бидат во форма на награди и стимулации, а не казни. :)

И секако, во недела, без маски, на протест. Знам, знам, сите ќе умреме.

ја ти дадов реални бројки од енглеска, Спореди дневно заразени сега со минатиот бран кога не бил народот вакциниран. 1100 души е разликата. 1100 животи на ден спасуваат вакцините во УК. И прашуваш што помага вакцината за општото добро?

И тоа каква :)

Мислам добро е ова што го потера Филипче. Толку многу глупости направи со пандемијата, така да редно беше да му го начука на СДСМ.

Изнервираја еден куп луѓе кои не ни планираа, ама сега ќе му излезат на избори на 17 октомври.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom