Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
mavaat mater im ebam,

nova sezona, remont ke sme pravele, a sredinata povtorno ni e sostavena od Xhaka i Elneni.
Само у Арсенал може да гледаш дуо од Џака-Елнени и по 5 години да ги прават истите грешки и да губат топки на средина и пак да играат.
Автоматски споено мислење:

Парти пред да го напуцаат од терен беше одличен, се надевам ќе гледаме сезонава Парти од Атлетико.

Обамејнаг и Лаказет ништо не покажаа на припремиве, доста загружувачки, ко без напаѓачи да играме.

Што е повредава на Парти? Ваљда не е ништо сериозно...

Бељерин повторно допре дно

Играме подобро од 80% натпреварите лани, само без Џака и пасовиве назад, нереално сјебуваат игра и десен бек мора да се купи или Чемберс нека игра подобро, Бељерин во одбрана е тага.
Што е ова пенали не се свират, чисти голови не се признаваат, ко во маало фудбал да играме па “жими мајка“ се важи. :D

П.с. Јас верувам дека Пепе ќе пркне сезонава.

Последно уредено:
Фрлај 150 милиона за Лаутаро оти ништо не правиме со овие напред

:sick:

Па Вилок и Нкетиа се 10 пати поопасни од Обамејанг
Уживај дека судијата од таму може да процени дали ја поминала топката линијата xD
1627833277081.png

Нкетија ни е најдобар напаѓач моментално...

I just had a conversation with the doctor. Thomas Partey will have a scan tomorrow and it doesn't look good right now because he felt pain and couldn't continue which is a very unusual thing for him."

[/QUOTE]
Што е повредава на Парти? Ваљда не е ништо сериозно...

У првите 7 кола пеколни без Парти со Џака-Елнени дуо. :)

Ваљда ќе игра Локонги.

не е можно да сме вакви малери да го изгубиме Парти на неколку недели...

Ама и нас ни е чудно како може Арсенал да преговара за Мартинез ама Орнстеин е новнар со реноме, има многу проверени информации. Ете вика во текстот дека Интер нема доволно пари и мора да продава, е за која сума тоа незнам.

Sources have indicated, though, that Lautaro would be a simple deal for Arsenal in terms of negotiating with his club. Inter just need an acceptable offer on the table for a deal to be done.

Arsenal were not expecting Lautaro to be on the market this summer, especially at such a reasonable price point, but Inter need to sell players this summer despite securing €50 million as a cash injection from Oaktree Capital in May. They still have to run a tighter ship and while they sold Achraf Hakimi to Paris Saint-Germain, that is only one part of their efforts to bring running costs down by 15 to 20 per cent. They are stable this summer due to the refinancing package, which is worth a total of €275 million.

Со Артета и Мбапе и Халанд да ги донесат секако макс 6-ти завршуваме.
Јас сум можеби единствениот фан на Артета на форумов.

Искраено не се сложувам со тебе, мислам дека Артета ќе успее да го дигне квалитетот на тимот, ми се свиѓа пред се проектот со млади талентирани играчи, Вајт и Габриел централно, Тирни лево, Локонга везњак, ЕСР, Сака и Мартинели офанзивно. Само добар млад шпиц некако ми фали. Не верувам Артета да е крив заради бледите изданија на Оба и Лаказет.
Со оглед на целата ситуација, без Европа мислам дека најпаметно е да се форсира подмладување, и така и така без ЛШ многу тешко се носат класа играчи, зашто да се фрлаат пари на веќе испукани пушки или да се истураат торби пари на плати, боље нека се искористат ЕСР, Сака и Мартинели до максимум, Локонга може ќе блесне и ќе се добие добар партнер за Парти, Вајт исто. Идеално би ми било

Околу Лаутаро искраено ова е прв пат да прочитам дека Интер пак морал да продава, и не ми се верува искраено. Пред се кај нас у фан клуб војни ќе се водеа и хаос ќе беше, а и никакви други релевантни извори не ми имаат искочено мене барем. Дури и да би морало да се продава Лаутаро не верувам дека баш Арсенал би бил прв за неговиот потпис, сигурно ќе бара ЛШ и огромна плата а и реално Интер би барал доста големи пари. Сити ако не иде по Кејн не би ме чудело да тргне по Лаутаро ако евентуално овој би идел на продажба. Иако пак ќе ти кажам, не ми се верува дека уште еден првотимец ќе си иде од Интер заради финансиски проблеми. Единствен друг што се спомнува кај нас е Перо, а реално нема да жалиме нешто многу за него. :)

п.с Топ6 ми е најреален пласман за овој тим, особено со тоа што немаат Европа. Само да почекаме да заврши преодниот рок. ФА куп исто не е недостижно, а мене ми е доста симпа трофеј :)

Јас сум можеби единствениот фан на Артета на форумов.

Абе не треба да бидеш фан на тренерот, треба реално и објективно да гледаш. Артета не смее ни да помисли на слична прва полусезона ко ланската, без разлика со или без нови играчи. Ако случајно не сме ни во конверзација за топ 5/4 до ноември, почеток на декември мора да лета,а со него и Еду. Еду моментално е најголемиот кривец, се надевма ќе се извади.

Абе не треба да бидеш фан на тренерот, треба реално и објективно да гледаш. Артета не смее ни да помисли на слична прва полусезона ко ланската, без разлика со или без нови играчи. Ако случајно не сме ни во конверзација за топ 5/4 до ноември, почеток на декември мора да лета,а со него и Еду. Еду моментално е најголемиот кривец, се надевма ќе се извади.
Под тоа Фан на Артета мислам дека го почитувам. Дека заслужува и оваа сезона да покаже што знае.

Се сложувам дека мора да се иде на топ 4, тоа да биде целта со оглед на тоа што топ 6 е најреалната опција. Само па и не може на се да влијае Артета, Оба и Лаказет ќе мора да пружат повеќе, Пепе исто така. Ќе мора и управата со трансфери да го поддржи Артета за да може реално да се очекуваат добри резултати.

Друг креативец освен ЕСР мислам дека нема у тим, асален шпиц у форма нема у тим, Парти повреден што значи Локонга ако не се фрли у оган и ако не покаже батето дека вреди тогаш на Елнени и Џака ќе остане средината. Е сеа со Елнени и Џака главни везњаци топ 4 не се фаќа.
Не ме сфаќај погрешно, треба малце и среќа, избегнување на повреди и влагање во форма на главните играчи не е се до тренерот. Со ваков состав ниту еден тренер не ти гарантира "успех". Мислам дека барем уше 1 добар млад талент ќе успеат да пазарат до крај, дали плејмејкер дали продажба на еден од Оба/Лаказет па добар шпиц.

Лично Долберг и Шик мислам дека доста добро би се снашле во Арсенал, Медисон како 10ка ако успеат по некое чудо да го земат би било одлично.

Сепак во ПЛ конкуренцијата е прејака а Арсенал долго време имаше големи проблеми во соблекувална и со играчкиот кадар.
И Јунајтед и Ливерпул имаа доста тешки периоди, преку ноќ нема шанси ова да се реши, има уште ѓубре за чистење и уште повеќе дупки за пополнување, а мислам дека сега максимално ја котистат ситуацијата за да се подмлади тимот и да се извадат нови таленти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom