Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Само да не испадне кловн Вајт. И поприоритетна позиција ни е б2б, отколку напаѓач. Ако фрлаат 70м на играч, нека го сторат за таков профил на играч.
Автоматски споено мислење:

И дај тоа губрето Џака нека иде у курац, откако стапна у тимот бел ден не видовме.

Последно уредено:
Брат зашто мораат?
Хакими веќе го продадоа, зашто сега да мораат Лаутаро да го продаваат тоа не сфаќам. Ако можеш објасни.
Читај го текстот што го постирав, вика дека мора сезоната да ја почнеИнтер со 80m во позитива...
Незнам и ја зошто е тоа така
The Serie A champions have to finish the window with a net transfer profit of around €80 million. While star striker Lukaku is of interest to Chelsea, he is the last player Inter want to sell.

Не дека нема време да се променат работиве до крај на трансфер пазаров ама нема нешто по арсеналовско од засилување на позиции кои не се оптимални за засилување. Не дека Лаутаро нема да не подобри офанзивно и дека нападот ќе добие поинаква динамика ама замислете потенцијалните 120 милиони што ќе се фрлат на Вајт и Лаутаро да се потрошеа на цм и ам или цм и квалитетен десен бек…

Не дека нема време да се променат работиве до крај на трансфер пазаров ама нема нешто по арсеналовско од засилување на позиции кои не се оптимални за засилување. Не дека Лаутаро нема да не подобри офанзивно и дека нападот ќе добие поинаква динамика ама замислете потенцијалните 120 милиони што ќе се фрлат на Вајт и Лаутаро да се потрошеа на цм и ам или цм и квалитетен десен бек…
За Лаутаро се сложувам ама не и за Вајт. Ни требаше ЦД од типот на Вајт, па ќе видиме што ќе биде од него.

Читај го текстот што го постирав, вика дека мора сезоната да ја почнеИнтер со 80m во позитива...
Незнам и ја зошто е тоа така
The Serie A champions have to finish the window with a net transfer profit of around €80 million. While star striker Lukaku is of interest to Chelsea, he is the last player Inter want to sell.
Toa беше пред да го продадат Хакими. Таа сума се вртеше, кај нас у фан клуб доста се дебатираше баш за тоа, дали да си иде Лаутаро или Хакими. Сега мислам дека е решен веќе проблемот и Интер нема зашто да продава играч/и од прв тим. Башка што игра ЛШ (дополнителен приход), нов спонзор и се враќа публика здравје.

Затоа и мислам дека Лаутаро тешко да заврши во Арсенал, пошто ако не е на продажба т.е ако не мора Интер да продава тогаш сигурно над 100 милиони би барале за Лаутаро, а Арсенал не верувам дека ќе ги плати.

Не знам само каков им е планот со Лаказет и Обамејанг но мислам дека редно време е да сменат нешто напред, некој помлад не толку докажан шпиц да добие шанса наместо еден од овие двајца. Како и да е доста интересен ми е „проектов“ на Артета, се надевам дека ќе ги уигра и ќе го извади максимумот од составот. (според мене топ4-топ6 финиш)

Toa беше пред да го продадат Хакими. Таа сума се вртеше, кај нас у фан клуб доста се дебатираше баш за тоа, дали да си иде Лаутаро или Хакими. Сега мислам дека е решен веќе проблемот и Интер нема зашто да продава играч/и од прв тим. Башка што игра ЛШ (дополнителен приход), нов спонзор и се враќа публика здравје.

Затоа и мислам дека Лаутаро тешко да заврши во Арсенал, пошто ако не е на продажба т.е ако не мора Интер да продава тогаш сигурно над 100 милиони би барале за Лаутаро, а Арсенал не верувам дека ќе ги плати.

Не знам само каков им е планот со Лаказет и Обамејанг но мислам дека редно време е да сменат нешто напред, некој помлад не толку докажан шпиц да добие шанса наместо еден од овие двајца. Како и да е доста интересен ми е „проектов“ на Артета, се надевам дека ќе ги уигра и ќе го извади максимумот од составот. (според мене топ4-топ6 финиш)
Ако не се лажам Лаутаро влегуе у последната година или две од договорот така? Ако е така стварно мислиш 100 милиона некој ќе ти даде ?

Ако не се лажам Лаутаро влегуе у последната година или две од договорот така? Ако е така стварно мислиш 100 милиона некој ќе ти даде ?
Најверојатно не брат, и тоа е поентата. Ако Лаутаро не сака да си иде, ако Интер не мора да продава тогаш ќе бара многу пари за него пошто е класа играч веќе на 23 години.
Договорот му е до 23та, со тоа што сигурно ќе се преговара за нов договор и нормално поголема плата+бонуси.

Барем кај нас у фан клуб никој ништо не збори за некој нови финансиски проблеми и дека треба пак да се продава некој, а ни некој релевантен извор ми нема искочено за финансиски проблеми на клубот после продажбата на Хакими во ПСЖ.

Ама и нас ни е чудно како може Арсенал да преговара за Мартинез ама Орнстеин е новнар со реноме, има многу проверени информации. Ете вика во текстот дека Интер нема доволно пари и мора да продава, е за која сума тоа незнам.

Sources have indicated, though, that Lautaro would be a simple deal for Arsenal in terms of negotiating with his club. Inter just need an acceptable offer on the table for a deal to be done.

Arsenal were not expecting Lautaro to be on the market this summer, especially at such a reasonable price point, but Inter need to sell players this summer despite securing €50 million as a cash injection from Oaktree Capital in May. They still have to run a tighter ship and while they sold Achraf Hakimi to Paris Saint-Germain, that is only one part of their efforts to bring running costs down by 15 to 20 per cent. They are stable this summer due to the refinancing package, which is worth a total of €275 million.
Автоматски споено мислење:

Со Артета и Мбапе и Халанд да ги донесат секако макс 6-ти завршуваме.

Повеќе би верувал на Орнстин отколку на форум членови :D

Тимот се мачи гол да даде, а сезонава пола ја изигравме со ЕСР и Одегард. Последен играч што сам можеше да си изгради шанса ни беше Алексис. Фрлај таму американски пари и не ја пропуштај можноста.

Ако во наредните 5 години во тимот има некој бар пола од играчот што беше прајм Алексис тогаш би бил пресреќен. Тоа беше "Streets will never forget". Подобро ни е мислам да се фокусираме на тимски фудбал градење каде што колективно би играле атрактивен фудбал без истакнати супер ѕвезди отколку надевање дека ќе дојде еден играч и пак ќе не влече и чуда ќе прави.

Нека им каже некој на мршнициве дека е пријателска, ќе ни ги исповредат сите крв да серат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom