Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Ова дереџе на кое е доведено човештвото е вистински ПСИХОТЕРОР!!!

Една работа што ужасно ме нервира е насилното вакцинирање, абе те тераат со сила да се вакцинираш, те отпуштаат од работа ако не се вакцинираш, те подмитуваат со пари...да ми извните, но сето ова мене ми личи на курташак работа!!
Наместо да гледаат да го оправат здравството, да бидат спремни со оддели, персонал, услови, лекови идр..тие не дискриминираат нас што нејќеме да бидеме експериментални глувци:facepalm:
Јас го прележав вирусот, ете фала богу жива сум и немам намера да се вакцинирам, ниту би сакала малолетни деца да изложувам на неиспитани доволно вакцини.
Сите вие што се вакциниравте, сте се заштитиле(никој не гарантира), оставете не нас што несакаме.:)
Подобрување на здравство е нешто што бара сериозно внимание и промена од корен.
Вакцинација нема никаква врска со руинирано здравство. Има врска со ментален скоп. Има врска со недоверба во самата наука и цивилизациски текови.
Луѓево во свемир се спремаат да одат ние дискутираме дали треба да се вакцинираме или не...

Inace koj te tera nasilno da se vakciniras? Nema takvo nesto vo sekoja normalna drzava ne teraat prisilno da se vakciniras.

Vo rusija. Te padat od rabota, nema kafikj za tebe otvoren ako ne si, itn. Inace i tamu ne veruvaat na sputnik, bi sakale da moze so fajzer. Ali na papir tocno nikoj ne prisiluvaat.

Ќе те оставиме, но и ти да не го бараш здравството кога очигледно ќе фатиш уште еднаш или два пати коронавирус.
Наместо да се вакцинираш како и сите други со повеќе од 1 клетка у мозокот, тебе ти е поубаво да се направат повеќе услови во болниците за да умираат луѓе. Преку кур од себични луѓе како тебе и преку кур од сите кои мислат како тебе и свесно помагаат на вирусот да се шири и никогаш да не запре.

Realno nikogas nema da zapre.
No mozes ti so kurovi u postot. :P

Ќе те оставиме, но и ти да не го бараш здравството кога очигледно ќе фатиш уште еднаш или два пати коронавирус.
Наместо да се вакцинираш како и сите други со повеќе од 1 клетка у мозокот, тебе ти е поубаво да се направат повеќе услови во болниците за да умираат луѓе. Преку кур од себични луѓе како тебе и преку кур од сите кои мислат како тебе и свесно помагаат на вирусот да се шири и никогаш да не запре.
Па и ти го шириш вирусот, иако си вакциниран!

Најпластично објаснување: Во системот има 180-200 К луѓе над 60 години. Стапката на имунизација е нешто над 50% кај нив. Просечната стапка на смртност е над 60 години и овие категории ги полнат болниците во најголем процент. Џабе и сите други да се вакцинираат, кога дел од останативе 50% (т.е. нешто под 100К) ќе ги полнат болниците на есен, сем ако не прележале асимптоматски или со благи симптоми и истото не го пријавиле и не се дел од официјалната статистика.

Намали со qrовите. Ќе има уште неколку соеви, со оглед на малата стапка на имунизација на глобално ниво. Целта сега е да се превенира смртта на есен.

И пак, целосно вакцинирани и вакцинирани со една доза АЗ починаа во УК. Може ќе треба и 3та доза и кај нас со оглед на тоа дека кинеските се прослаби од АЗ! А треба да се следи и СЗО кој рече дека критичните категории треба да се вакцинираат секоја година!

Па и ти го шириш вирусот, иако си вакциниран!

Најпластично објаснување: Во системот има 180-200 К луѓе над 60 години. Стапката на имунизација е нешто над 50% кај нив. Просечната стапка на смртност е над 60 години и овие категории ги полнат болниците во најголем процент. Џабе и сите други да се вакцинираат, кога дел од останативе 50% (т.е. нешто под 100К) ќе ги полнат болниците на есен, сем ако не прележале асимптоматски или со благи симптоми и истото не го пријавиле и не се дел од официјалната статистика.

Намали со qrовите. Ќе има уште неколку соеви, со оглед на малата стапка на имунизација на глобално ниво. Целта сега е да се превенира смртта на есен.

И пак, целосно вакцинирани и вакцинирани со една доза АЗ починаа во УК. Може ќе треба и 3та доза и кај нас со оглед на тоа дека кинеските се прослаби од АЗ! А треба да се следи и СЗО кој рече дека критичните категории треба да се вакцинираат секоја година!

Абе јас се тоа го сфаќам, ама и ти сфаќаш дека колку повеќе вакцинирани, толку помалце сериозно болни и шанса за малата бројка на постари и вакцинирани кои би отишле до болничко лекување. Помал притисок на здравството, повеќе време посветено за болните и поголема шанса за опоравување.

Кај даваат пари за вакцина и колку?
Вучиќебаго. 3000 српски плус наградни игри.

На сила ги терале да се вакцинираат. Шо се нема да чуе човек.

Стварно ме интересира кој добил отказ од работа оти не е вакциниран?! :D

Или кој го натепале за да се вакцинира...јас под насилно вакцинирање тоа подразбирам.

Абе јас се тоа го сфаќам, ама и ти сфаќаш дека колку повеќе вакцинирани, толку помалце сериозно болни и шанса за малата бројка на постари и вакцинирани кои би отишле до болничко лекување. Помал притисок на здравството, повеќе време посветено за болните и поголема шанса за опоравување.
И целосно вакцинираните можат да го шират вирусот. Џабе ти е сѐ кога оние кои најмногу страдаат не сакаат вакцина! Младите не ги полнат болниците, младите не умираат секојдневно. Стапката на смртност во овие категории е промил. Шансите да поминеме асимптоматски генерално се над 30%, а кај младите тој процент е поголем! Евентуално ризикот е за пост-Ковид симптомите.
Секако, има и млади кои поминуваат со симптоми, ама зборувам од аспект на болниците и смртноста.

Секој треба да се вакцинира за себе, и еве евентуално за своите блиски. Моите се вакцинирани.

Смртноста и хоспитализациите ќе се превенираат ако се вакцинираат оние над 60 години. Џабе сите философии.

,,...Засиленото ширење на вирусот во Москва и во Санкт Петерсбург ги принуди властите да воведат нови ограничувања.
Санкт Петерсбург, кој на 2 јули треба да биде домаќин на четвртфинален меч од Европското првенство во фудбал, имаше рекорди 119 починати, додека во Москва има 121 починат во изминатото деноноќие, еден ден по црниот рекорд од 124 мртви.

Градоначалникот на Москва, Сергеј Собјанин рече дека 90 отсто од новите случаи во главниот град се од делта-сојот, каде што во изминатите 24 часа се регистрирани над 6000 заразени.

Како дел од мерките за спречување на ширењето, Собјанин им нареди на фирмите да испратат дома 30 отсто од невакцинираните вработени, а во угостителските објекти им е дозволен влез само на вакцинираните и оние кои го прележале вирусот во изминатата половина година.

Москва исто така е првиот град во Русија што воведе задолжителна вакцинација,
барајќи најмалку 60 отсто од вработените во услужниот сектор да се вакцинираат до средината на август.

Во услови на широко распространет скептицизам околу домашните вакцини, портпаролот на Кремљ Дмитри Песков рече дека Русија нема да го исполни планот да вакцинира 60 отсто од населението до есен.

Во земјата од 146 милиони жители, само нешто над 22 милиони луѓе примиле барем една доза од вакцината....,,

И целосно вакцинираните можат да го шират вирусот. Џабе ти е сѐ кога оние кои најмногу страдаат не сакаат вакцина! Младите не ги полнат болниците, младите не умираат секојдневно. Стапката на смртност во овие категории е промил. Шансите да поминеме асимптоматски генерално се над 30%, а кај младите тој процент е поголем! Евентуално ризикот е за пост-Ковид симптомите.
Секако, има и млади кои поминуваат со симптоми, ама зборувам од аспект на болниците и смртноста.

Секој треба да се вакцинира за себе, и еве евентуално за своите блиски. Моите се вакцинирани.

Смртноста и хоспитализациите ќе се превенираат ако се вакцинираат оние над 60 години. Џабе сите философии.

Не сфаќам што ти е заклучокот - демек не се вакцинирајте младите, џабе е, зашто старите не се вакцинирани? Јас сум млад, но со хронична болест. Не сакам да се разболам, но сепак не треба зашто ти мислиш дека ако постарите не се вакцинирани, џабе е.

Vo rusija. Te padat od rabota, nema kafikj za tebe otvoren ako ne si, itn. Inace i tamu ne veruvaat na sputnik, bi sakale da moze so fajzer. Ali na papir tocno nikoj ne prisiluvaat.

Realno nikogas nema da zapre.
No mozes ti so kurovi u postot. :P
За мене Русија не е либерална и демократска држава. Ја сум до некаде до ограничувања ако си не вакциниран ама не за насилно вакцинирање. Плус треба луѓето да им се даде алтернатива. Пример не одказ туку ќе те преместат ако си ризик како невакциниран. Во ресторан ако си прележан или негативен тестиран оти да немаш пристап. Границата е тесна јасно ми е али ако ситуацијата е таква моментално тогаш општествениот интерес е над поединечниот.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не сфаќам што ти е заклучокот - демек не се вакцинирајте младите, џабе е, зашто старите не се вакцинирани? Јас сум млад, но со хронична болест. Не сакам да се разболам, но сепак не треба зашто ти мислиш дека ако постарите не се вакцинирани, џабе е.
Никаде не реков дека младите не треба да се вакцинираат, само нема да превенираш ни смртност, ни хоспитализациите кога имаш 100.000 граѓани кои немаат имунитет, а ги полнеа болниците. Добро, дел може имаат. Се очекува мал бран, тоа е факт. Колку мал, останува да видиме. :)

Никаде не реков дека младите не треба да се вакцинираат, само нема да превенираш ни смртност, ни хоспитализациите кога имаш 100.000 граѓани кои немаат имунитет, а ги полнеа болниците. Добро, дел може имаат. Се очекува мал бран, тоа е факт. Колку мал, останува да видиме. :)

So celosna vakcinacija na site nad 16 ili 18 mozeme da sitgneme nekae do 70-80%. So toa dobivame mnogu pomalku zaboleni i zrtvi, vakcinirani moze da se inficiraat i da prenesat no mnogu pomalku. Vakcinirani ne se super-spreader kade eden moze da zarazi 10, 50 ili 100 lugje. Sprecuva mutacii odnosno znacitelno ja namaluva sansata. Kako i da vrtis, opstestveniot benefit e mnogu golem. Na kraj site ke profitiraat od toa deka pobrzo izlagame od pandemijata i se vrakjame vo normala.

За мене Русија не е либерална и демократска држава. Ја сум до некаде до ограничувања ако си не вакциниран ама не за насилно вакцинирање. Плус треба луѓето да им се даде алтернатива. Пример не одказ туку ќе те преместат ако си ризик како невакциниран. Во ресторан ако си прележан или негативен тестиран оти да немаш пристап. Границата е тесна јасно ми е али ако ситуацијата е таква моментално тогаш општествениот интерес е над поединечниот.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Absolutno. Se soglasuvam so se sto pisuvas tuka.
Samo spodeliv informacii, deka imam prijateli tamu koi mislat deka ziveat u diktatura. Eve i grcija ke voveduvala zadolzitelni za zdravstveni rabotnici, lica u starski domovi i sl. Za sto isto poddrzuvam, za i kaj nas a i za sekade.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom