Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Еден чадор не им текна да постават на луѓево што чекаат за вакцинација поцркаа на жешково. Два пати поминав денес сабајле 20 метри две колони после накај 14 часот мислам 50 метри имаше две колони.
Споредба со Врање можам да направам јас таму бев, првиот пат имаше два чадори големи а вториот пат кога бев и чадори и колоната беше поместена под дрвата да оди (под сенки).

Утре е мој ред, според ова што го пишувате интересно било во Борис, гужви, 40 степени, карања... :popce:
Климатизирана е салата не е толку фрка освен ако не чекаш ред надвор. Јас примив Sinovac во средата, лабаво беше за пола саат завршив работа. Среќичка.

Утре е мој ред, според ова што го пишувате интересно било во Борис, гужви, 40 степени, карања... :popce:
Стави си н95ка оти ќе ти дишат во врат, инаку тешки се минутите додека да дојдеш под покриениот дел. Ако имаш врски во Јане или Чаир (слушнав и таму почнале) пробај таму. Во Јане немаше гужва, ама не сакаа да пуштат без термин за тој ден.

Затоа што си поотенцијален преносител. Како невакциниран твоите шанси да закачиш ковид и да го шириш понатаму се многу повисоки од некој кој што е вакциниран.
Затоа што колку што има повеќе потенцијални преносители, толку е поверојатно вирусот да мутира и да создаде нови варијанти кои и на твоите стари ќе им направи вакцината бескорисна.

Чувство за општествена одговорност 0.
Ова со мутациите е најсмешниот аргумент. Шансите да се извакцинира цела популација и спречат некакви мутации е рамна на 0. Година ипол у пандемија и уште верувате у бајки. Огромен број од светското население нема никогаш да се вакцинира, дополнително вирусот се пренесува и кај животни.
Единствена причина да се прими вакцината е ради личното здравје. Не е етички да промовираш лек кој е поштетен од болеста за индивидуата ради некаква колективна безбедност која не знаеме дека функционира. Ете ти у британија, број 1 во степен на вакцинација, 30 000 заболени. Имаш и трансмисија, и мутации.

@bijons сите ако размислуваме така пандемијава никогаш нема да заврши. Јас конкретно сум во помладата популација, немам толку страв од вирусот и неговите последици на мене лично. НО, многу би сакала да си ја имам слободата назад. Не мислам дека сум себична кога ќе кажам дека ми фалат дружења, собиранки, патувања, бидејќи мислам дека тоа е сосем природно нешто за секој човек. Изгубените години поминати седејќи дома нема никој да ми ги врати.
Порадо би се вакцинирала сега со можност да си го вратам дел од животот назад, него да чекам 10 години за некоја сигурност.
Моментално немаш никаква гаранција дека тоа што си се вакцинирала ќе ти го врати животот назад. Мислам се вакцинирав и ја со таа помисла, ама моменталните податоци од земји далеку понапред со вакцинацијата се други. Дали ќе ти се врати животот назад е политичка одлука. Моментално е поверјатно да имаш нови рестрикции него враќање назад, безразлика што си се вакцинирала.

Ова со мутациите е најсмешниот аргумент. Шансите да се извакцинира цела популација и спречат некакви мутации е рамна на 0. Година ипол у пандемија и уште верувате у бајки. Огромен број од светското население нема никогаш да се вакцинира, дополнително вирусот се пренесува и кај животни.
Единствена причина да се прими вакцината е ради личното здравје. Не е етички да промовираш лек кој е поштетен од болеста за индивидуата ради некаква колективна безбедност која не знаеме дека функционира. Ете ти у британија, број 1 во степен на вакцинација, 30 000 заболени. Имаш и трансмисија, и мутации.

Може да го објасниш болдот? Зошто мислиш дека лекот е поштетен од болеста?

Имаш два избора - да се вакцинира 60+ посто, ко Израел и да ти се дешава тоа што се дешава таму сега, а другата опција е да не се вакцинира 60+ посто и да биде ко у Индија.

Ова дереџе на кое е доведено човештвото е вистински ПСИХОТЕРОР!!!

Една работа што ужасно ме нервира е насилното вакцинирање, абе те тераат со сила да се вакцинираш, те отпуштаат од работа ако не се вакцинираш, те подмитуваат со пари...да ми извните, но сето ова мене ми личи на курташак работа!!
Наместо да гледаат да го оправат здравството, да бидат спремни со оддели, персонал, услови, лекови идр..тие не дискриминираат нас што нејќеме да бидеме експериментални глувци:facepalm:
Јас го прележав вирусот, ете фала богу жива сум и немам намера да се вакцинирам, ниту би сакала малолетни деца да изложувам на неиспитани доволно вакцини.
Сите вие што се вакциниравте, сте се заштитиле(никој не гарантира), оставете не нас што несакаме.:)

Една работа што ужасно ме нервира е насилното вакцинирање, абе те тераат со сила да се вакцинираш, те отпуштаат од работа ако не се вакцинираш, те подмитуваат со пари...да ми извните, но сето ова мене ми личи на курташак работа!!
Наместо да гледаат да го оправат здравството, да бидат спремни со оддели, персонал, услови, лекови идр..тие не дискриминираат нас што нејќеме да бидеме експериментални глувци:facepalm:
Јас го прележав вирусот, ете фала богу жива сум и немам намера да се вакцинирам, ниту би сакала малолетни деца да изложувам на неиспитани доволно вакцини.
Сите вие што се вакциниравте, сте се заштитиле(никој не гарантира), оставете не нас што несакаме.:)

Toa vi e pogresen pristap na nekoi kako tebe, go prelezav nisto ne mi e znaci ne e strasno. Zrtvite za zal ne mozeme da gi prasame ali ima i lugje koi tesko pominale, so post-covid itn. Inace koj te tera nasilno da se vakciniras? Nema takvo nesto vo sekoja normalna drzava ne teraat prisilno da se vakciniras. Inace ne e ili da opravat zdravstvo ili vakcina tuku i edno i drugo. Ali so vakcina mu pomagas na krevkoto zdravstvo da se spravi. Nikoj ne e eksperimentalno gluvce nad 3 milijardi dozi se dadeni nad milijarda lugje celosno vakcinirani. To e.

Кај даваат пари за вакцина и колку?

Ќе те оставиме, но и ти да не го бараш здравството кога очигледно ќе фатиш уште еднаш или два пати коронавирус.
Наместо да се вакцинираш како и сите други со повеќе од 1 клетка у мозокот, тебе ти е поубаво да се направат повеќе услови во болниците за да умираат луѓе. Преку кур од себични луѓе како тебе и преку кур од сите кои мислат како тебе и свесно помагаат на вирусот да се шири и никогаш да не запре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom