ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.204
Поени од реакции
25.394
Се пишува сега премногу за Педри, не ми е намера да форсирам во ист правец, но само поради неко коментари тука дека постојано враќал назад и ништо не придонесувал.

Страшен потенцијал има детево, штета што не ги начека Чави и Иниеста за под нивно менторство уште толку да му напредне играта. Доволно говори фактот дека вчера во 118та минута мислам беше имаше прв пат згрешено пас на натпреварот. Со добро и паметно работење може далеку да догура.

Единствен играч, од младиве, кој е поимпресивен од Педри е само Донарума. Човекот е 99то годиште и како професионален фудбалер има одиграно 290 натпревари за клуб и репрезентација. Ненормален податок е ова.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.973
Поени од реакции
19.322
Ќе биди јако вечерва да има пенали и Шмајхел да ја "исфрли" Англија :)
Секој неутрален фан ќе навива за Данска вечерва, би требало да биди интересен меч.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Ќе биди јако вечерва да има пенали и Шмајхел да ја "исфрли" Англија :)
Секој неутрален фан ќе навива за Данска вечерва, би требало да биди интересен меч.
Секој со нормален здрав разум ќе навива за Данска вечерва.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Што толку комплекси, за виза да не те одбиле?
Ниту сум поднел ниту ќе поднесам за виза за таму, доволно е да ти кажам напал бомби и судбината на децата бегалци, тука има уште илјадници причини зошто органски не ги поднесувам англичаниве како народ , но мислам оваа првата доволна како сите илјада.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Ниту сум поднел ниту ќе поднесам за виза за таму, доволно е да ти кажам напал бомби и судбината на децата бегалци, тука има уште илјадници причини зошто органски не ги поднесувам англичаниве како народ , но мислам оваа првата доволна како сите илјада.
Фудбал е ова друже, не НАТО пакт.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Така е, одличен начин на размислување.
Во фудбал, пред некој да навива за одредена држава треба да ја знае нејзината историја, внатрешна политика итн. па врз база на тоа да одлучи да навива.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Вечер навивам за Англија да ја помине Данска, за во финалето да навивам за Италија.

Ако Данска ја помине Англија, во финалето ќе навивам за Данска.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
2.350
Би сакал Данска да освои највеќе поради Ериксен. Италија и Англија ми се антипатични репрезентации. Англија не сакам да освојат затоа што се препотентни и поради оние дивјаци од навивачи на Англија што свиркаат при секое интонирање на химната на противничката репрезентација.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ако се земе цело првенство во обзир - Италија презаслужено во финале. Ако се земе само полуфиналето - незаслужено во финале. После голот на Мората и израмнувањето очигледна беше желбата на Шпанците за втор гол и победа, додека Италија само чекаше пенали. За разлика од претходните мечеви каде играа и добро и убаво ова беше типична "жабарска" победа какви што сме гледале многу низ годините. Сепак и тоа е дел од фудбалот па нема што друго да се каже, сепак респект за се' ова што го прават. Ретко кој очекуваше дека ќе имаат ваков камбек по катастрофата во квалификациите за СП.

Шпанија сите ја потценија па и ова полуфинале е голем успех. На повеќето им беше прв турнир. Мило ми е за Лучо, заврши одлична работа. Ако продолжат вака и соберат малку искуство дел од овие играчи можат да стигнат до трофеј во блиска иднина.

За вечер посакувам Англија да победи. За мене финале треба да биде дерби, меч на две екипи кои најмногу покажале. Без намера да ги омаловажувам Данците ама победи против Велс и Чешка за мене не се показател дека некој има квалитет за полуфинале или финале. Да не беа во полесниот дел од костурот никогаш немаше да стигнат тука.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614

Looking back on when we first met
I cannot escape and I cannot forget
Southgate you're the one,
you still turn me on

Football's coming home again

Статус