Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
До кај дојде работава со вакциниве,ај разбирам за кинескиве зашто ги одбиваат луѓево,али која е таа прича за малоумници сакам Фајзер нејќам Спутник или обратно? Еј да не знаете кај да најдам Астра Зенека? Небаре татко му ја направил Спутник па сигурен бил и само со таква ке се вакцинирал :pos:
Јас не сакам со кинеските и Спутник само и само поради една причина: „не се признаени во Европа и Австралија“, а морам да патувам натаму и ако примам друго освен Фајзер/АЗ веројатно ќе треба да поминам далеку построги и подолги карантини (разлика од неколку илјади евра на секое патување и повеќе замаранции).

Спутник и Сонофарм секако ќе бидат признати, се игра моментално само на политика, борба за пазар. А и ЕУ нешто изиграваат паметни демек они заедно со Америка се најпаметните на светот.

Погледнете ја само статистиката во Кина и се ќе ви биде јасно колку е ефикасна вакцината.

Спутник и Сонофарм секако ќе бидат признати, се игра моментално само на политика, борба за пазар. А и ЕУ нешто изиграваат паметни демек они заедно со Америка се најпаметните на светот.

Погледнете ја само статистиката во Кина и се ќе ви биде јасно колку е ефикасна вакцината.
Може ли да ја постираш статистиката од Кина?

Poso primiv denes sinovac... toa go znaev deka se pomalu efikasni, ama mislev dan ima nekoi drugi negativnosti.
Еве четврти ден ми е мене, почнав да разбирам кинески, го изедов мачоров, а некако и ми се закосуваат и очите :D

Муабетот е дека немала толкава ефикасност, иако покажано е дека помагаат да не дојде до тешки компликации, така што гајле немаме. Од негативни ефекти, имав омалаксаност дента кога ја примив и толку.

Затоа што најслабо штити Синовакот (не Синофарм, постои разлика од тие пола милион пласиба што ни ги донесе Филипче), затоа што никаде не можеш слободно да патуваш со таа вакцина и затоа што листата на земји со Синовак е која од која. Во Европа ние, Албанија и Украина сме само.

Аоо вистина неможам да идам во европа со Синовак,нит се ваквинирам,нит кур ме боли додека не ги потрошат овие 500000.
Срам ми е да бркам луѓе/врски за фајзер/астра/спутник

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

429 АКТИВНИ случаеви на 1,439,323,776 популација со 22,366,286 вакцинирани луѓе.

Па прилично очекувани бројки од нација што јаде измет од нилски коњ. До толку се измутирани овие створови шо денешните вируси ништо не им можат.

Па прилично очекувани бројки од нација што јаде измет од нилски коњ. До толку се измутирани овие створови шо денешните вируси ништо не им можат.
Каква таква, битно додека Европа и Америка сеуште се мачи тие веќе цела година се со вакви МИНИМАЛНИ бројки и МИНИМАЛНА СМРТНОСТ.

Затоа што најслабо штити Синовакот (не Синофарм, постои разлика од тие пола милион пласиба што ни ги донесе Филипче), затоа што никаде не можеш слободно да патуваш со таа вакцина и затоа што листата на земји со Синовак е која од која. Во Европа ние, Албанија и Украина сме само.
So sea treba da praam i pcr test ako sakam da odam vo druga drzava posle primeni dve dozi?

Каква таква, битно додека Европа и Америка сеуште се мачи тие веќе цела година се со вакви МИНИМАЛНИ бројки и МИНИМАЛНА СМРТНОСТ.
Да и само 144 луѓе умираат од грип во Кина на годишно ниво во 2018та.

Официјалните статистики на Кина треба да се земаат со grain of salt.
Автоматски споено мислење:

So sea treba da praam i pcr test ako sakam da odam vo druga drzava posle primeni dve dozi?
Во Европа освен во Грција да.

Да и само 144 луѓе умираат од грип во Кина на годишно ниво во 2018та.

Официјалните статистики на Кина треба да се земаат со grain of salt.
Автоматски споено мислење:

Во Европа освен во Грција да.
И Шпанија е дозволена.
Мислам дека наскоро и цела ЕУ ќе ја дозволи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom