ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.951
Поени од реакции
67.707
Брат Зидан таа утакмица 34 години имаше, не зафркавај. :D
Мбапе има 22 години, не знам зашто се заборава овој факт, можеби зашто веќе 4 години како игра топ фудбал и се добива впечаток како да има 27-28 години.
Зелен е уште, дете е, не е созреан како личност, нормално е да се пали, нормално е да мисли дека може да превземе одговорност, да се кара, да се курчи, Роналдо поарен да не беше со двете менѓуши на терен? :D
Ќе созрее, ќе се спушти на земја, башка што според мене мора да направи step up и да си отиде од француска лига, бидејќи колку што тоа му помогна да се избруса како фудбалер и да го добие тоа натпреварувачко его, толку се повеќе и повеќе ќе го става во стагнација, зашто нема таму веќе со кој да се натпреварува. Сите што се на приближно негово ниво, се со него во екипа.
Те разбирам, ама ете, @Del Boy баш тој потег го спомна :D, затоа и пишав во тој контекст. Ке видиме дали ке замине од Франција, колку и да е он ироничен со твитовите дека Франција е фармерска лига, факт е дека не е на ниво на Шпанија или Англија. Дури и зад Италија би ја ставил.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.193
Поени од реакции
4.033
Ова Шундовски гарант им рекол "клавајте поЌе голој, и овие го послушаа". Браво Тоблероне, честито 1/4-финале. Мбапе може сега да си го мбапне. Многу се дигна, а и Франција исто така. Ама па типично за нив. Може наредно СП ни групата да не ја поминат како 2002 и 2010.

Абе има ли некој фан тука на некоја репрезентација, и да си навива само за нив? Или барем омилена селекција еве, немора да биде некој тврдокорен навивач.
За Англија од 1996 Европското. Нормално, разочарувања сакаш ли. :D :icon_lol: Денес со тој утепаниот Саутгејт, не ни сакам да мислам како ќе бидне. Гарант дежа-ву од 96-та полуфиналето. Освен ако не ги препороди во оној mode квалификациски кога го избришаа подот со Бугарија, Црна Гора и Чешка дома.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.951
Поени од реакции
67.707
Веќе најавуваат формација за вечер која ја играа претходното Светско, со 3-ца позади, Мегваер, Стоунс и Вокер, со Шо и Трипие како крилни бекови...

Англија да испадне на Вембли е најанглиското можно нешто...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.222
Поени од реакции
37.868
Абе има ли некој фан тука на некоја репрезентација, и да си навива само за нив? Или барем омилена селекција еве, немора да биде некој тврдокорен навивач.

Порано ќе ми текне секој шо е повеќе активен во подфорум фудбал имаше знаме од некоја селекција на аватар, и си навиваше до крај за нив без разлика на резултатот. Сеа пред секој меч сите седење на ограда, и на крајот испаѓа дека сите навивале за победникот. :pos: Шо имам еден пријател со сите репрезентации прославува, со сите отвори пиво. Абре напиј се ако ти се пие не се бламирај со статуси како WAAAAAAA SWICAAAAAA :(

На крај ќе испадне Чешка европски шампион и сите ќе славиме, сите ќе имаат Чешки ознаки по фб профилите од кои минимум 30 % ќе го згрешат знамето со тоа на Словачка. :pos:

И шо Мбапе? Сите клубови кои играат за врвот на Европа ќе си дадат дел од курот да го видат во својот тим, дечкото е страшен и пред се млад. Он и Халанд ќе владеат со фудбалот после Меси и Роналдо. Промашил пенал во елиминациска фаза, ни прв ни последен. Зидан ја направи најголемата глупост некојпат видена во сама завршница на СП, па пак си е во топ 10 најдобри светски играчи шо некојпат ја заиграле играта.
Јас навивав :( за Франција (уште од СП98). Сега, кога ги нема веќе Французите - Белгија останува, па и Данска ми е меѓу омилените, а не ги мразам ни Шпанците.

Обратно, како и секогаш, навивам за секој што игра против Италија и Германија. :P

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.098
Јас сум за Англија од СП 2002 (прво првенство што го памтам воопшто). Како дете кога игравме со нив, јас бев за Англија уствари. :D

Инаку се сложувам со некој што имаше пишано погоре, првенствово нема аватари и сликички од други нации поради настапот на Македонија.

П.С. Исто како Злате, секогаш сум бил против Италија и Германија, плус Бразил. Само на СП 2014 и ЕП 2016, Германците ми беа симпатична екипа, и ми беше мило што освоија. Жабарите и Бразилците - апсолутно никогаш.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.960
Поени од реакции
10.305
Нема грешка, пасот за третиот гол беше мајсторски, искина Џака на средина а играше против едни од најдобрите средни играчи во светот.
Screenshot_20210629-073124_Chrome.jpg
Тоа му е сосе синоќешниот натпревар инаку и на тој напревар не беше најдобар играч а и не во Швајцарија еден добар пас не го прави најдобар играч на натпреварот и секако не на првенството.
Нема ни способност за тоа затоа зошто поседува други способности од пас визија човекот е копач.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
На ЕП Италија и Германија најчесто, и земјите од Источниот Блок.
На СП ја додавам само Јапонија ради тоа што играат најчисто, не се бунат и не плачат на терен, културни луѓе.

А не ги можам Англичаните и нивната препотентност (Football's coming home :facepalm:). Класични инцести.
Франција ради црнчугите у репрезентацијата, последен пат сами направиле нешто у 84' каде само Тигана им беше едини црнец. Од тогаш успесите им се должат ради алжирците, црнците и понекој марсовец у екипата.
Шпанија...лиглиња

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Веќе најавуваат формација за вечер која ја играа претходното Светско, со 3-ца позади, Мегваер, Стоунс и Вокер, со Шо и Трипие како крилни бекови...

Дај не зезај и ти сеа. Тотал фудбал вечер на Вембли од страна на енглеската репрезентација. Ќе се везе на терен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.935
Поени од реакции
116.401
Мислам дека закачката со Мбапе е повеќе тивок револт кон Дешамп отколку кон самиот Мбапе.
Се виде денес е дека се му е допуштено и премногу го толерираат.
Никако не му идеше цело време и го остави да шутира одлучувачки пенал.
Гарантирам дека дури и Дешамп не помислил на пенал серија ни 2 минути во последните денови при припреми. А паметен тренер мора на се да мисли и да биде спремен.

Како прво, ќе го извадеше него а не Гризман пример. Второ, во никој случај немаше да дозволи после ваква текма да шутира како петти и да одлучува.
Ај најди ми еден тренер што нема да стави клучен/најдобар играч (ако веќе претходно тоа му било замислено) да изведува клучен пенал само затоа што имал просечна или слаба партија...

Не иде тоа така во спортот, мора да им веруваш секогаш и во секое време. Оти не е само на 3-0 да викаш еј браво Мбапе хет трик дае најдобар си.

Инаку пенал ко пенал, се случува да биде промашен али генерално гледано прелошо ЕП за Килијан. Мора малце да олабави со курчењето и да престане да се дружи со Нејмар.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Дај не зезај и ти сеа. Тотал фудбал вечер на Вембли од страна на енглеската репрезентација. Ќе се везе на терен.
Ако везат како претходниве утакмици, ќе биде очобол за гледање.
Автоматски споено мислење:

Ај најди ми еден тренер што нема да стави клучен/најдобар играч (ако веќе претходно тоа му било замислено) да изведува клучен пенал само затоа што имал просечна или слаба партија...

Не иде тоа така во спортот, мора да им веруваш секогаш и во секое време. Оти не е само на 3-0 да викаш еј браво Мбапе хет трик дае најдобар си.

Инаку пенал ко пенал, се случува да биде промашен али генерално гледано прелошо ЕП за Килијан. Мора малце да олабави со курчењето и да престане да се дружи со Нејмар.
Цигото нема дисциплина и грижа нз совест. Ставаш играч што ќе се изеде себеси ако не даде гол, а не препотентно пичлеме што ова го гледа како уште една шанса за чалам.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ај Мбапе ќе го разберам..уште е премлад и нормално е некогаш да се понаша незрелно...ама она магарето Погба неможам да го разберам...во мозокот застанат на 15 години...на што личи првин онаа фризура и боите што ги наредил на глата?..ти да имаш онакво фудбалско знаење,потенцијал, физикус и да не ја користиш треба или да си непрофесионален или да ти фали нешто.

Барем не потсети вчера каков играч е во Јунајтед...дава евро гол, и после се глупира на теренот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Конечно на одмор.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.400
Погба паметно направи, изгледа му се сонило елиминација па сите можни прослави ги направи, сега раат. Едно 15 различни прослави минимум, чекав во секој момент да извади точак од циркуз со големо трактор предно тркало и да прави салта и шпаги додека вози. Швајцарците влегоа во продолженија со 2 гола тој уште славеше, лев даб, десен даб, војнички 3 пати

Sent from my GM1913 using Tapatalk

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Со Вернер хет-трик и да им го извади на прес на медиумите што го кењаа цела сезона со триста епитети, на живо пренос.

И тука Донев да има уште една сликичка да ни праќа коа ќе се спомне Челзи :D

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Германија и Англија, затоа денеска како и да заврши ја ќе бидам најголемиот победник.

Италија и Холандија и Белгија ми се така така, и да освојат не би имал ништо против.

Шпанија и Португалија плус сите тие јужноамериканци не ги можам, циганарија. За Франција никогаш не сум имал мислење, небитна држава.

На ова првенство и Данска ми ги зема симпатиите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom