Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека не ме исклучува. Затоа реков, се надевам за вас:D
Ја имам план Бе, уште од почеток на пандемијата. Изгледа ќе треба да се активира.

За кои болни да кажам? Јас сум на пулмо хоспитализиран,тука нема болни од ковид 19,само ако си негативен те примаат.Конкретно јас сум ја прележал пред месец и половина како што кажуваат докториве и сега имам пост ковид компликации,билатерална пневмонија,некаква си тромбоцитна емболија,д димери плафон што никако не се спуштаат и тоа е тоа.У секој случај со ковид немаме допирна точка
не одговори, дали се вакцинира?

не одговори, дали се вакцинира?
Не бре,каква вакцина.Работевме на случајот со сопругата,ако ме разбираш што сакам да кажам ;)

Не бре,каква вакцина.Работевме на случајот со сопругата,ако ме разбираш што сакам да кажам ;)
Со солна киселина да видам како ги полнат вакцините пак ке боцнам кога ке излезам од болницава

... „пак ќе боцнам“ јас разбирам некое повторено дејствие, барем така изгледа од оваа страна на мониторот и сакаш да кажеш дека си замина во странство во подолг период без да се вакцинираш?

... „пак ќе боцнам“ јас разбирам некое повторено дејствие, барем така изгледа од оваа страна на мониторот и сакаш да кажеш дека си замина во странство во подолг период без да се вакцинираш?
Батали го, нели гледаш дека незнае што пишува, неможе човек крајот да му го фати

Лични информации кои не се битни за тебе.
... „лични информации“ кажани овде на форум како коментар, не знам што би те тебе интересирало, а за мене не се битни? :toe: да мижам кога пишува самиот или да те прашам дали можам да читам или не? Бог да чува!
не го претеруваш веќе со тоа што ме тролаш цело време?

British health chiefs may soon reveal Covid vaccines made by Pfizer and Moderna are linked to an extremely rare form of heart damage already seen in the US and Israel

Чекам да видам што ќе се случвит до крајов на годинава па и другата ...

Не бјонс, не е тој контекстот. Ниту формата.
Автоматски споено мислење:

British health chiefs may soon reveal Covid vaccines made by Pfizer and Moderna are linked to an extremely rare form of heart damage already seen in the US and Israel

Чекам да видам што ќе се случвит до крајов на годинава па и другата ...
На 28-ма страна има статистика за САД. Релативно мали бројки, варираат според пол и старосна група. Релативно лесни случаеви и најголем дел(80+%) пуштени дома после 24 часа. Без смртни исходи.

На 20-та страна има податоци за Ковид и миокардитис(не зависен од вакцините).

Последно уредено:
Да не ве барам тие што дискутиравте околу мутациите и вакцините.
Дискутиравме за тоа пред некое време, на другата тема, и имаше луѓе кои предупредуваа дека вакцинацијата, вака, како што сега се врши, во време на ваква пандемија, ќе предизвика преголем притисок на вирусот и ќе го поттикне да мутира во полоша варијанта, која ќе знае да ги заобиколи специфичните антитела кои се создаваат со вакцинацијата.
Нешто слично како кога бактериите стануваат отпорни на некој антибиотик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom