Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не го негирам тоа, туку истото тоа што го тврдиш и претходно се случувало. Ништо ново. Ама еден вирус да предизвикува милион проблеми, на сите човечки органи, не е возможно.

Еден обичен херпес, Epsten-Barr, Cytomegalovirus, Toxoplasmosis или хпв што од 10 луѓе 8 ги имаат сите 5 а не се свесни прават долгорочни проблеми на сите органи и предизвикуваат понатаму во животот канцери и тешко заболувања а не па ковид.
Ајде вие што се плашите од долгорочни ефекти на вакцините кажете ми од каде не сте сигурни за долгорочните ефекти од ковидот? Дека понатаму нема да предизвика тешки заболувања, канцери, дијабетеси и така натаму?
Еве пишете на гугл herpes virus и прочитајте на википедија дека ако го имате ќе бидете склони на алцхајмер и слично. Да не зборам за другиве вируси што ги набројав а сите ги сметаат како нормална појава.

Прегледај го приврзокот 299332

Odma posle ovoj post Bafra prodolzi da si pisuva za celofancinja. Toa e se sto treba da znaete za Bafra. Profil od 13 kilobajti spam, na sekoj negov post Acid da stavi reklama za multikultivator ke bide poveke produktivno. Ama mora da sme inkluzivni.

ОООООООООооо Ковид инфлација. Кај си бе педер те дупи дечко ти добро? Кај Грујо два пати акцизата за гориво да се зголемеше во два месеци со дечко ти три Шарени Револуции ќе правевте. А сега добро е Ковид инфлација била, а не Зоран Заева. Седи си крцкај си добро има дана за мегдана (n).

убаво ти кажа вот. Треба стручна помош да се побара за тебе, ти си влезен у лавиринтот на теориите на заговори и у све гледаш заговори дури и кај ги нема. Ја и он сакаме да ти помогнеме да се средиш. Се сеќавам на времето кога ме убедуваше дека Кенеди го има упукано телохранителот. Еве години пројдоа ти само подлабоко гризаш место да искочиш на прав пат.

Иначе тебе ти е проблемот филтрирањето на информациите. Ти се фаќаш за тие информации што ти го возбудуваат мозочето и делуваат вау. И си мислиш дека ако истражуваш околу тоа дека си на работ на некое откритие за кое јудеомасоните не сакаат да знаеме. Тука ја правиш грешката. Треба тоа да го тргнеш на страна и да прибираш информации кои се логички и имаат смисла. Треба да расчистиш со работи што не држат вода.

Темава е КОрона, ако имате да споделите информации бујрум. Ако имаш да споделиш информација од научник колкава е смртноста и преносливоста, бујрум. Ако имаш да споделиш било какво истражување, кое не може да се побие, со сигурност дошле до некој заклучок, бујрум.
Тоа што изигравате верници, не ме интересира. А ако сакаш мене да ме дискредитираш, тогаш пробај преку изворите кои сум ги постирал, побиј ги.

:oftopik:
Ма секако баце. И кулите во Америка сами од себе си паднаа, и таа кулата каде беа документите на Пентагон што фалеа 2 трилиони долари, од солидарност падна. :oleee:

ти бафра, заедно со дамбс, бијонс и други тука сте жртви на дезинформации. Вие мислите дека ние сме испрани у умот и веруваме у вакцини, а вие сте тие што уствари се заебани.
Што сум кажал за вакцините? Каде сум кажал дека не треба некој да се вакцинира? Баш напротив, реков лицата над 60 години треба да се вакцинираат.

Многу убаво ти објаснив и зошто нема да се вакцинирам- затоа што немам потреба. Кој сака нека си се вакцинира.

Odma posle ovoj post Bafra prodolzi da si pisuva za celofancinja. Toa e se sto treba da znaete za Bafra. Profil od 13 kilobajti spam, na sekoj negov post Acid da stavi reklama za multikultivator ke bide poveke produktivno. Ama mora da sme inkluzivni.

А за тебе што треба да знаеме.... ти зашто не споделиш некоја информација, некој труд од доктор, научник, некоја мета-анализа, ова она ??

Култот на верници многу агресивен станува нешто.... што е работата, не верувате дека системот ќе ве заштити, па други се виновни .... :cautious:

Темава е КОрона, ако имате да споделите информации бујрум. Ако имаш да споделиш информација од научник колкава е смртноста и преносливоста, бујрум. Ако имаш да споделиш било какво истражување, кое не може да се побие, со сигурност дошле до некој заклучок, бујрум.
Тоа што изигравате верници, не ме интересира. А ако сакаш мене да ме дискредитираш, тогаш пробај преку изворите кои сум ги постирал, побиј ги.

:oftopik:
Ма секако баце. И кулите во Америка сами од себе си паднаа, и таа кулата каде беа документите на Пентагон што фалеа 2 трилиони долари, од солидарност падна. :oleee:

Тоа шо го зборам е твојов пост. Фрлаш бензин одма на огнот со екстра теории на заговори.

Што сум кажал за вакцините? Каде сум кажал дека не треба некој да се вакцинира? Баш напротив, реков лицата над 60 години треба да се вакцинираат.

Многу убаво ти објаснив и зошто нема да се вакцинирам- затоа што немам потреба. Кој сака нека си се вакцинира.

Не е доволно тоа дамби. Не страдаат само луѓе над 60 години. Треба сите да се вакцинираат за да има ефект и да се минимизираат мутациите. Твојот став е outdated, би имал смисла доколку уште е тој оригиналниот вухански тип.

Тоа шо го зборам е твојов пост. Фрлаш бензин одма на огнот со екстра теории на заговори.

Пробај наместо напразно да збориш, со споделување на информации. толку постови потроши, а ниту една информација, труд, истражување не сподели :(

Врска теориите на заговор, ако се однесуваше на кулата од солидарност, колку треба да се правиш слеп, да не речам глуп и да кажеш дека е теорија, кога фактички кулата се сруши...:pos:

Не е доволно тоа дамби. Не страдаат само луѓе над 60 години. Треба сите да се вакцинираат за да има ефект и да се минимизираат мутациите. Твојот став е outdated, би имал смисла доколку уште е тој оригиналниот вухански тип.
Не ме интересираат мутациите. Ама и за оригиналниот тип се пишуваше дека сите страдаат и дека млади умираат! Еве во УК има 10.000 заболени од индискиот сој. Колку починале и од која старосна група? Или колку имале сериозни последици по здравјето од овој нов сој?

Слободно, кој сака. На 28ми ќе дојдат вакцините, уште на 29ти нека се вакцинираат граѓаните. Никогаш и никаде немам пишувано против истото.

А за тебе што треба да знаеме.... ти зашто не споделиш некоја информација, некој труд од доктор, научник, некоја мета-анализа, ова она ??

Култот на верници многу агресивен станува нешто.... што е работата, не верувате дека системот ќе ве заштити, па други се виновни .... :cautious:

Која анализа бре човек, за една година 6 илјади луѓе умреа од корона.

Биди попрецизен. 6 илјади заведени дека умреле со позитивен резултат на корона. Тоа од корона, не е точно. Караџовски нели го слушаше кога кажуваше дека и во сообраќајка да умреш, ако си бил позитивен, таму ќе те стават.

Шо бот си ти.Така е Trust your government, live in fear, watch the news, never question anything. Како бе немате толку критичко мислење, победи елитата масата стана летаргична. Не ни бега Idiocracy.

Пишале 6к умреле и овие ко папагалчиња некои. А тоа што нема аутопсија некако не ви е чудно бе онака прашувам. Ја еве мислам дека од лош третман умреле. Ги отруле.

Не ме интересираат мутациите. Ама и за оригиналниот тип се пишуваше дека сите страдаат и дека млади умираат! Еве во УК има 10.000 заболени од индискиот сој. Колку починале и од која старосна група? Или колку имале сериозни последици по здравјето од овој нов сој?

Слободно, кој сака. На 28ми ќе дојдат вакцините, уште на 29ти нека се вакцинираат граѓаните. Никогаш и никаде немам пишувано против истото.

Како може да не те интересираат мутациите. Ти фактички све негираш со муабететот. Во УК има 10.000 али народот е вакциниран. Во Индија не е, и умрените ги фрлаат у река од шо нема што да им прават.

Како може да не те интересираат мутациите. Ти фактички све негираш со муабететот. Во УК има 10.000 али народот е вакциниран. Во Индија не е, и умрените ги фрлаат у река од шо нема што да им прават.
Не ме интересираат.

Не ми одговараш на прашања. Сеењето став не е продуктивно, и повторно, истите разговори беа терани за секој нов сој.

Нека се вакцинираат сите граѓани над 60 години и стапката на смртност значително ќе опадне. Само и кај нив интересот е околу 50%! Они треба да ти се таргет група. :)

Биди попрецизен. 6 илјади заведени дека умреле со позитивен резултат на корона. Тоа од корона, не е точно. Караџовски нели го слушаше кога кажуваше дека и во сообраќајка да умреш, ако си бил позитивен, таму ќе те стават.
Ete 1 od soobrakjaka umrel a drugite 5.999? Kako demek ne e verodostojna brojkata oti ete najdov eden primer. Sto e so tie koi ne se vlezeni vo statistika? Edno vreme nemase sansa termin za test da dobies, znaci brojkata pored nekoi analizi se vo Makedonija 2,5 pati povisoki od oficijalnite. Tuka sme odma nad 10.000. Plus vo Makedonija ima seriozno zgolemena smrtnost mislam 27% bese. Uste li tie pocinati se samo so a ne od? Ne e malce smesno posle godina ipol ovie muabeti uste da gi pravime? Kako samo tie lugje tokmu togas umiraat koga fatile korona (+- 2 nedeli e toa) a nikako pred ili po?

2015-2019 годишен просек 20275 починати.
2020 25049 починати.
Ако ова ништо не ти кажува, слушај го Караџовски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom